- Konu Sahibi fxuxsfxuxs
ağır tatlıları sevmeyenler için birebir, gözünüz korkmasın çok kolay, ben yaptığıma göre:)
1 gün önceden 1 kilo iyi marka yoğurdu tülbente sarıp süzün. 1 kilo süzme yoğurt alıp yapmayı fazla gelir.
hamuru yaparken margarini eritmiyoruz, oda sıcaklığında olursa daha kolay yoğurulur.
hamur biraz zor kıvama geliyor, olmadı zannedip bırakmayın.
hamuru için:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
75 gr oda sıcaklığında margarin
içi için:
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding (pişirmeden toz halde ekliyoruz)
1 paket vanilya
1 kutu labne peynir(yeşil paket, pınar)
1 kilo yoğurdu süzüp ekliyoruz)
hamuru hazırlayıp kelepçeli kalıbın önce tabanını sonra kenarlarını kaplıyoruz. havuz gibi oluyor.
içini hazırlarken kalıptaki hamuru buzdolabında bekletiyoruz.
hazırladığımız içi doldurup 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. benim fırında 1 saati buluyor. buzdolabına koyup iyice soğuyunca böğürtlen vs. gibi soslarla afiyetle yiyoruz.
1 gün önceden 1 kilo iyi marka yoğurdu tülbente sarıp süzün. 1 kilo süzme yoğurt alıp yapmayı fazla gelir.
hamuru yaparken margarini eritmiyoruz, oda sıcaklığında olursa daha kolay yoğurulur.
hamur biraz zor kıvama geliyor, olmadı zannedip bırakmayın.
hamuru için:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
75 gr oda sıcaklığında margarin
içi için:
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding (pişirmeden toz halde ekliyoruz)
1 paket vanilya
1 kutu labne peynir(yeşil paket, pınar)
1 kilo yoğurdu süzüp ekliyoruz)
hamuru hazırlayıp kelepçeli kalıbın önce tabanını sonra kenarlarını kaplıyoruz. havuz gibi oluyor.
içini hazırlarken kalıptaki hamuru buzdolabında bekletiyoruz.
hazırladığımız içi doldurup 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. benim fırında 1 saati buluyor. buzdolabına koyup iyice soğuyunca böğürtlen vs. gibi soslarla afiyetle yiyoruz.
Son düzenleme: