CHP'den Suruç katliamı için şoke eden iddia: MİT biliyordu

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.191
1.123
61
Konya
Suruç katliamı sonrası bölgeye giden CHP heyeti bir rapor hazırlayıp Kılıçdaroğlu’na sundu. Raporda bölgede devlete güvenin azaldığını, MİT’in ise KİT (kişisel istihbarat teşkilatı) olduğu görüşünün hakim olduğu yer alıyor.
Suruç katliamının ardından bölgeye giden CHP heyeti bir rapor hazırladı.

Rapor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu. Heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, başta Suruç olmak üzere bölgede müthiş bir güvenlik zaafiyeti olduğunu söyledi. Ağbaba “Tayyip Erdoğan yıllardır MİT’i kendi kişisel örgütü gibi gördüğünden dolayı hiçbir istihbarat yapılmamış, görmezden gelinmiş, veya kontrollü yapılmış. Herkesi dinleyen, herkesi izleyen MİT’in böyle bir olayı görmemesi mümkün değil. Bu insanların geleceği günler önceden biliniyordu” dedi.
55b3c0c96ce4361de8cf62bb.webp

“MİT SOSYAL SADECE MEDYAYI İZLİYOR”

Ağbaba izlenimlerini ve görüşlerini şöyle anlattı: Herkesi dinleyen herkesi izleyen MİT’in böyle bir olayı görmemesi mümkün değil. 300-400 kişinin (öğrencinin) geleceği günler öncesinden biliniyordu, ilan edilmişti. Ayrıca Suruç son bir yıldır özellikle Kobani saldırılarından sonra herkesin gözünün üstünde olduğu bir ilçe. Bizim görüştüklerimiz “IŞİD’in varlığından haberdardık” diyorlar. Bunu MİT’in bilmemesi mümkün değil. Recep Tayyip Erdoğan Alevileri, Kürtleri, solcuları fişlerken son dönemde de MİT’i sadece (kendi söylemleriyle) paralel denen yapıyla ilgili çalıştırdığı için bunlar atlandı. MİT, KİT oldu, yani kişisel istihbarat teşkilatı oldu. MİT sadece 17-25 Aralık sonrası Erdoğan ve AKP ile ilgili yazan çizenleri sosyal medyada yapılan paylaşımları izliyor.Suruç gözlemlerimiz sonucunda altı çizilmesi gereken en önemli konu müthiş bir güvenlik zafiyeti var. Ben IŞİD’e çocukları kaçan birkaç aile ile de görüştüm Adıyaman’da. Onlar da diyorlar ki (özellikle Diyarbakır bombacısının annesi) diyor ki bizim çocuğumuz devletin, MİT’in kontrolünde, IŞİD’e gitti. O kadar açık söylüyorlar.

BÖLGEDE GÜVENSİZLİK HAKİM

İster inkar etsin ister etmesinler bütün bölge halkı IŞİD’i AKP’nin desteklediğine yürekten inanıyor. İşbirliği yaptığına inanıyor. Bölge halkı IŞİD’i büyütenin, destekleyenin, eleman gönderenin AKP olduğuna inanıyor. Bölge halkı nasıl güvenecek bunlara. Aile ‘ben polise gittim, valiye gittim jandarmaya gittim çocuğumun IŞİD’e gitmesine engel olamadım’ diyor. Aile çocuğunu bu terörist diye ihbar ediyor. Polis gözaltına bile almıyor. Bölge ben daha önce de Suruç’a birkaç kez gittim. Bölge hükümete karşı güvensiz, kendilerinin değil IŞİD’in yanında olduğunu düşünüyorlar. Bu kadar açık. Onun için önce güvensizliğin ortadan kalkması lazım. Biz ulusal yas ilan edilmesini bunun için istedik. Ulusal yas ilan edilmesinin anlamı şu; ölen 32 gencin ailesine devletin bu konuda samimi olduğunu göstermek. Ulusal yas devlet ağzıyla üzüldüm demek. Bunu bile yapmadılar.32 insan öldüğünde yas ilan etmeyeceksen ne zaman edeceksin.”

Taraf-Güler Yılmaz.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ami_icin_soke_eden_iddia__MiT_biliyordu.html#

Peki bu iddianın gerçek olma ihtimalini hiç düşündünüz mü? Reyhanlı, Uludere, Ceylan Önkol, Serap Şahin katliamları gibi ayyuka çıkmış örnekler de varken üstelik hala sizi "hee tabi tabi" tavrıyla gülümseten nedir?

Kardeşim zaman chp mhp akp devri değil her partinin kendince hataları var. Şimdi chp'den başlasam sabahı ederiz. Bu ülke konu oldu mu asla o dediğiniz tavırda olmam,olamam. Chp her zamanki gibi çözüm yoluna değil bozma yoluna gider. Ki bunca yıldır iktidar görmeme sebebi de budur. Daha konuşacak çok şey vardır. Dediğim gibi her partinin hatası var. Bize düşen şimdi ülke bilinciyle hareket edip bu tür algı operasyonlarına fırsat vermemektir.

Hayir bilinmiyordu diyemem Suruc olayinda da kimbilir neler neler var. Ama sadece devlet tarafindan değil.

Ayrica konunun gozardi edilmesinden yakinanlarin gozardi ettigi konulari görünce hic sasirmiyorum

Dinleyin bakin (06:30 dakika) Suriyeden Turkiyenin kabul ettikleri kimler, Suriyelilerin kendi agzindan:

12:00-14:00 dakikalardaki Suriyedeki Suriyelilerin devletlerine ve Esad'a bagliliklarini, Erdogan'a isyanlarini dinleyin.

16. dakikada Suriye ordusu ve halkina kimlerin ne sekilde saldirdigini dinleyin. Onlar nerelerden mi geliyorlar?
Iste:

Dinleyin bakin (06:30 dakika) Suriyeden Turkiyenin kabul ettikleri kimler, Suriyelilerin kendi agzindan:

12:00-14:00 dakikalardaki Suriyedeki Suriyelilerin devletlerine ve Esad'a bagliliklarini, Erdogan'a isyanlarini dinleyin.

16. dakikada Suriye ordusu ve halkina kimlerin ne sekilde saldirdigini dinleyin. Onlar nerelerden mi geliyorlar?
Iste:

Bu nasıl bir komedidir böyle ya.Her yerde olduğu gibi iki grup vardır . Suriye'de de Esad'ın destekçileri olduğunu bilmemek aptallık olur. Bu konuşanlar da onlardan birkaçı. O kadar insan ülkemize can sıkıntısından gelmedi herhalde. Küçücük çocukları büyük silahlarla öldürüyorlar dahası asıyorlar. Bizim ülkemiz ENSAR olma yolunda adım atmıştır lakin böyle zihniyetler varoldukça eksik kalacaktır. Emin olun ki bu kişiler ülkelerine zaten dönmek istiyorlar. Sizin koyduğunuz bu videolarda Esad rejimini desteklemektedir. Bu zalimliktir. Bunca kana rağmen sırf ideolojik görüşlerinizden dolayı devlete yüklenmek acımasızlıktır. Vicdansızlıktır. Ki hatırlatalım artık Erdoğan Akp lideri değil Cumhur-u Reis'tir. Erdoğan'a karşı nasıl sevgi duyduklarını isterseniz şu videolarda izleyin.

Suriye'de zulüm yok demek romantizmden başka bir şey değildir. Rabbim bu ülkeye ensarlığı nasip etti. Suriyelilerin içinde de hırsızı var bilmem neyi var.Biz Türk'üz içimizde de var. Bir kötüyü tüm millete mâletmek nasıl bir mantıktır? Artık şu Suriyelilerin,Kürtlerin,Türkmenlerin üstünden çekin elinizi ya. Bir realist olun. Senin annen bacın hiç başörtüsünden dolayı eğitim hakkını alamadığı oldu mu? Ya da yaralanan asker kardeşinin yattığı hastaneye başörtülüsün diye giremediğin, yağ-şeker kuyruğu, hastane kuyruğu.. yahu ilkokuldayken kitap alamazdık kitap. Bu adam çıktı imf borcunu sıfırladı. Sizler halâ çamur derdindesiniz. Suriyelileri bağrına basmayanın vicdanından şüphe ederim arkadaş. Selam ile.

Bu nasıl bir komedidir böyle ya.Her yerde olduğu gibi iki grup vardır . Suriye'de de Esad'ın destekçileri olduğunu bilmemek aptallık olur. Bu konuşanlar da onlardan birkaçı. O kadar insan ülkemize can sıkıntısından gelmedi herhalde. Küçücük çocukları büyük silahlarla öldürüyorlar dahası asıyorlar. Bizim ülkemiz ENSAR olma yolunda adım atmıştır lakin böyle zihniyetler varoldukça eksik kalacaktır. Emin olun ki bu kişiler ülkelerine zaten dönmek istiyorlar. Sizin koyduğunuz bu videolarda Esad rejimini desteklemektedir. Bu zalimliktir. Bunca kana rağmen sırf ideolojik görüşlerinizden dolayı devlete yüklenmek acımasızlıktır. Vicdansızlıktır. Ki hatırlatalım artık Erdoğan Akp lideri değil Cumhur-u Reis'tir. Erdoğan'a karşı nasıl sevgi duyduklarını isterseniz şu videolarda izleyin.

Suriye'de zulüm yok demek romantizmden başka bir şey değildir. Rabbim bu ülkeye ensarlığı nasip etti. Suriyelilerin içinde de hırsızı var bilmem neyi var.Biz Türk'üz içimizde de var. Bir kötüyü tüm millete mâletmek nasıl bir mantıktır? Artık şu Suriyelilerin,Kürtlerin,Türkmenlerin üstünden çekin elinizi ya. Bir realist olun. Senin annen bacın hiç başörtüsünden dolayı eğitim hakkını alamadığı oldu mu? Ya da yaralanan asker kardeşinin yattığı hastaneye başörtülüsün diye giremediğin, yağ-şeker kuyruğu, hastane kuyruğu.. yahu ilkokuldayken kitap alamazdık kitap. Bu adam çıktı imf borcunu sıfırladı. Sizler halâ çamur derdindesiniz. Suriyelileri bağrına basmayanın vicdanından şüphe ederim arkadaş. Selam ile.

Nesi komedi? Erdogan reis-i cumhurdur, devlet baskanidir, diyorsun da, Esad nedir sence? Sen Suriye halkinin kendi baskanlarina ne hissettigini onlardan daha iyi mi biliyorsun? Adamlar acikca Esad bize bakiyor diyorlar, militanlar gece vakti evimizi basip bizi kesiyor, Erdogan da onlari destekliyor, dune kadar iyiydi, biz ona ne yaptik? diyorlar, hangi kanitla bunu inkar ediyorsun? Biz Suriye halkiyiz, kanimizin son damlasina kadar savasiriz, ulkemizi terketmeyiz diyorlar, Suriyeden Turkiyeye kacanlar hirsizlar, teroristler ve uyusturucu kacakcilari, mafya olanlardir diyorlar, sen onlardan iyi mi taniyorsun gelenleri? Bizden de Irak daglarina kacanlar PKKlilardir, onlari bilirsin ama.. Hani dis ulkelerce yillarca ozgurluk savasicilari diye tabir edilenlerden, desteklenenlerden bahsediyorum.. 7 farki bulur musun? Koydugum ikinci videoda sinirlarimizin hali ve girip cikanlar, erdogana tesekkur edenlerin kim olduklari da belli zaten.

Yag kuyrugu seker kuyrugu gibi sacmaliklara girmeyecegim, konumuzu basortusune getirdigine gore senin de Erdogan hayranliginin sebebi belli oldu, en basindan soylese idin bu kadar yazmana da gerek yoktu, herkes seni cok daha iyi anlardi..:KK53:

Kardeşim zaman chp mhp akp devri değil her partinin kendince hataları var. Şimdi chp'den başlasam sabahı ederiz. Bu ülke konu oldu mu asla o dediğiniz tavırda olmam,olamam. Chp her zamanki gibi çözüm yoluna değil bozma yoluna gider. Ki bunca yıldır iktidar görmeme sebebi de budur. Daha konuşacak çok şey vardır. Dediğim gibi her partinin hatası var. Bize düşen şimdi ülke bilinciyle hareket edip bu tür algı operasyonlarına fırsat vermemektir.

Yahu 13 senedir süren sivil darbeye ve son bir kaç senedir süregelen devlet terörüne ve algı operasyonlarına fırsat verilmiş zaten, bu fırsatlar verildiği için memleket bu halde şu an..

Çok değil daha 1-2 sene önce, bu ülke iç savaşın eşiğinde, dış savaş ta kapıda diye bas bas bağırırken bizlere gaipten haber mi gelmişti? Bir kesim bizimle "korku senaryoları üretmeyin, yav he he" diye dalga geçerken ve pembe gözlükleriyle mutlu mesut yaşarken, bizler bu olayların bu noktalara geleceğini görüyorduk..

Memleketi ve halkı daha çok kötü günler bekliyor..

Son düzenleme:
Ya da yaralanan asker kardeşinin yattığı hastaneye başörtülüsün diye giremediğin, yağ-şeker kuyruğu, hastane kuyruğu.. yahu ilkokuldayken kitap alamazdık kitap. Bu adam çıktı imf borcunu sıfırladı. Sizler halâ çamur derdindesiniz. Suriyelileri bağrına basmayanın vicdanından şüphe ederim arkadaş. Selam ile.

Safi ajitasyonsunuz yahu, bir de realiteden bahsetmişsiniz..

Yağ ve şeker kuyrukları hakkında biraz bilgi verir misiniz? Hangi dönemde yaşandı bunlar?
Hastane kuyrukları hala mevcut, misal izmir ege üniversitesine sabah 6-7 gibi bir gelin ziyaret edin..

Şu an ülkenin dış borcu nedir?

Bu sorularıma bir cevap alayım mümkünse..

Selam ile..

Son düzenleme:
Göz önünde mit biliyordu denir gözardı edilen ise suruç belediyesinin biliyor olması. Medyanın her dediği doğru olmuyor dikkatleri değiştirmek için bir oyun gibi. Oranın yerlisine sormak gerek konuşmak gerek. Medya bişeyleri gizlemek için gözlerin önüne bir perde çeker millet onunla ilgilenir.

AKPnin marifetlerini gun isigina cikarttigi icin mi? Sirf onlar dese hadi diyecem de bunu zaten artik herkes soyluyor. Icersi, disarsi, hatta ISID bile..

bu olaylar icin degil genel olarak, chp de yenilikler yapacagiz diye neler degisti , cemaat in gözdesi suankim ? onca cemaat magduru Askerin hakki nerde kaldi , akp gitsin yerine yine arkasinda cemaat olan bir parti gelsin eehh ne anladik bu isten ??

Back
X