Bahçe Bakımı ve Çiçekler çiçeğe bir şey oluyor

gelincik2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
394
3
118
Ankara
bitkinin ismini bilmiyorum. alacalı yapraklı şu an çiçeği olmayan bir şey. şuna benziyor

bazı yapraklarının ortalarından bazılarının uçlarından kurumaya başlıyor ve yaprak yavaş yavaş ölüyor.

ne yapmam lazım onu kurtarmam için :26:

ya aynı sorun benim çiçeğimde de var, çiçekli bi bitkim var, önce çiçekleri öldü kurudu, yaprakları ortadan falan kuruyor . ucundan da kurumuyor komik bi şekilde yaprağın herhangi bi yerinden, yaprak tamamen ölmüyor, öyle yarım yarım yaşıyor, görüntüsü çirkin, yeşillik diye bişeyi kalmadı... önceleri böcekelr vardı ilaç aldım, onlar yok artık ama sorun hala devam ediyor anlamadım, yerini mi sevmedi...bitkiye göre değişir sorunlar tabi, benimki antorium

bi de dracina bitkim var, ince uun yapraklı salon bitkisi, onun da yaprak uçları yanık yanık... kendi topiğimmiş gibi derdimi anlattım ama, konuyu açan arkadaş kızmaz inşallah, güncel kalsın konu, fikri olan yardımcı olur umarız...

çiçeğin adı difenbahya. çiçek açmaz. ortadan sürekli yeni yaprak çıkartır. günşeli oda sever ama tül perdenin arkasından sever güneşi. direk güneş yapraklarını yakar.
toprağını eşeleyin, kuruysa sulayın. tabağına çıkacak kadar sulayın ama tabak sulu beklemesin, suyu boşaltın.

direk güneşe maruz kalmadı. suyunu her gün vermeye çalıştım.

ama çiçeğin yaprakları gittikçe kuruyor :26:

mrblar ben aranıza yeni katıldım.çiçeğin adı difanbahya..gölgeli fakat ışıklı yeri sever..bol su bu bitkinin düşmanıdır.ama nemi çok sever.yıllardır yetiştiriyorum bu bitkiden.ayrıca alttan sarı yaprak dökmesini istemiyosanız yapraklarına su püskürtün şımarıcaktır.sıcağı pek sevmez,güneşten nefret eder.yaprakları hastalıklıysa hastalıklı yapraklarını budamanız gerekir.ayrıca zehirlidir.evde çocuk varsa dikkat etmek gerekir.

bende de var bu çiçekten. son zamanlarda pek bakamamıştım kurumaya yüz tutmuştu. benim taktiğim onları yıkamak. olduğu gibi banyoya sokup çok tazyikli olmaya suyla bol bol yıkıyorum yapraklarını saksısını suyla dolduruyorum hatta kovanın içine sığıyorsa kovayı doldurup içine oturtuyorum.. 1 gece öyle bekliyor. sonra tekrar yerine alıyorum o kadar mutlu oluyorlar ki anlatamam. ayda bir yapıyorum çok güzel oluyor sadece bunu sevmeyen bir çiçeğim 1 var o da zaten ne suyu sever ne güneşi onu da yıkamayı veriyorum :) bi dene eğer faydasını görürsen haber ver :)

çok üzüldüm canım? denemişmiydin benim yöntemi yoksa ondan mı öldü.. en son koçtaşa gittiğimde bu soruna yönelik vitaminler görmüştüm ama yazmayı unutmuşum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…