Bebek Beslenmesi cicibebe hakkında...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
cicibebeye her zaman karşıydım... kof şişmanlattığını ve beslemediğini düşünüyordum..ama açıkçası araştırmamıştım.

dr. kadir tuğcuyu duymuşsunuzdur..genelde ezber bozan yorumlarıyla meşhurdur..mesela ona göre sebze çorbasını beceriksiz anneler yapar, bizim mis gibi tarhanamız süzme mercimek, yayla çorbamız var der...

onun cicibebe hakkındaki düşüncesini gerçekten merak ediyordum.

şunu yazmış:

Cici bebe de tek zarar günde 5 den fazla verirseniz aşırı kilo yapabilir,kanserojen filan değildir. Biz çocukların beslenmesini isteriz, karınlarının doyurulmasını değil.Günde en az 500 ml. sütü garantiye alın , üstüne ne isterseniz verebilirsiniz. Çocuk doyurmak marifet değil, beslemek idealdir. O yüzden cicibebe de aşırıya kaçmayın, Az da olsa her gıdadan tattırın.

annem de kardeşlerimde kullanıyordu. ha ben kullanır mıyım yine bilmiyorum. ama size bir danışmak istedim...

siz ne düşünüyorsunuz?

cicibebeye her zaman karşıydım... kof şişmanlattığını ve beslemediğini düşünüyordum..ama açıkçası araştırmamıştım.

dr. kadir tuğcuyu duymuşsunuzdur..genelde ezber bozan yorumlarıyla meşhurdur..mesela ona göre sebze çorbasını beceriksiz anneler yapar, bizim mis gibi tarhanamız süzme mercimek, yayla çorbamız var der...

onun cicibebe hakkındaki düşüncesini gerçekten merak ediyordum.

şunu yazmış:

Cici bebe de tek zarar günde 5 den fazla verirseniz aşırı kilo yapabilir,kanserojen filan değildir. Biz çocukların beslenmesini isteriz, karınlarının doyurulmasını değil.Günde en az 500 ml. sütü garantiye alın , üstüne ne isterseniz verebilirsiniz. Çocuk doyurmak marifet değil, beslemek idealdir. O yüzden cicibebe de aşırıya kaçmayın, Az da olsa her gıdadan tattırın.

annem de kardeşlerimde kullanıyordu. ha ben kullanır mıyım yine bilmiyorum. ama size bir danışmak istedim...

siz ne düşünüyorsunuz?

canım ben çok araştırdım, hemen hemen bütün bebe bisküvilerinin paketlerine baktım, şekerden tut koruyucu maddeye, gdo ya kadar herşey var içinde maşallah.. neden kendin evde yapmıyosun, çok daha lezzetli ve besleyici oluyo bence.. :16:

ben gunluk ogun olarak kullanmıyorum arada 2-3 tane yıyor(ayda)tadını pek sevmıyor kızım bende dogumdan sonra ıstahsızlık vardı paket paket yıyordum:)sımdı bıraktım şükür:))

canım ben çok araştırdım, hemen hemen bütün bebe bisküvilerinin paketlerine baktım, şekerden tut koruyucu maddeye, gdo ya kadar herşey var içinde maşallah.. neden kendin evde yapmıyosun, çok daha lezzetli ve besleyici oluyo bence.. :16:

canım ben de birazdan yapacağım. ama çok tartışılan bir konu diye başlık çatım. senin yorumun da iyi oldu:)

bir arkadaş tarif vermişti

2 çay bardağı un
2 çay bardağı pirinç unu
yarım çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı tereyağı

şimdi deneyecğim.

senin tarif nasıl?

:)) ay evet şekerim benim, bu tarif güzel oluyo dene mutlaka, arada kendinde yersin :9: yoğurdunada katıyorum ben bazen bide meyve ekliyorum al sana bir öğün :)