Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar ciddi tehdit altındayız...Sağlığımızla oynanıyor...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
üslubumdaki sertlikten dolayı özür dilerim. bu konularda gerçekten hassasım ve sinirleniyorum. evet kanser çağımızın hastalığı, ama neden bu çağın hastalığı dersiniz. kullandığımız ürünlerden dolayı, yediğimizden içtiğimizden, temizlik maddelerimizden, heryanımız zehir dolu.

bunu kullanıp, insanlara çok pahalı şeyleri satıyorlar buna katılıyorum, bende bir bilim insanıyım, ama bu kimliği insanları yanıltmak için kullanmak işte bu kötü birşey. şimdi avrupa bunları kullanıyor mu? malesef sosyal bilinç ve refah seviyesi ciddi belirleyen konumda. avrupa diye herşey iyi sanılmasın, bizim ülkemiz o noktada cennet, inanın türkiyedeki refah seviyesi avrupadan ileri, bizde klasik almancı mantığı var, adam orda üç beş kuruş biriktiriyor burada harcayınca insanlar buna kanıyor, ama avrupanın geneli yoksulluk içerisinde. ben size oradaki harcamalarla ilgili dünya istatistik verebilirim. insanların gelir düzeyi çok yüksek değil. aslında türk lirasına bakınca yüksek görünüyor sadece hepsi bu. basit mantık vermek gerekirse adam 1500 € maaş alıyor ama ekmek 3 € kira 750 € yani bizden pek farklı değiller. kaldıki bizdeki toplumsal bilinç, teknik ve üretim kapasitesi avrupadan ileri durumda.

esas konuya dönecek olursak, insanlar zararlı kimyasalları içeren ürünleri orada kullanmak istemiyor. tabi gelirleriyle alakalı bir durum var. ama bu değişiyor yavaş yavaş, yeni dönem ufak üreticiler, avrupa piyasasındaki devleri çok fena sallıyor, iş yapma tazları ve fiyat politikalarıyla, doğal ürünler orada da ciddi ucuz fiyatla pazarda müşteri buluyor, o akım türkiye de de başladı, yani insanlar doğru ticaret yaparak para kazanıyorular. malları fahiş fiyata satmıyorlar. işte ben bunu kastediyorum. doğal ve ucuzu varken. cosmetik databese da zararlı olduğu yazan kimyasallarla yapılmış ürünleri kullanmaya ne gerek var, bence yok...

Bir süredir adresini bu siteden aldığım cosmetics database yi incelemekteyim. İnceledikçede dehşete düşüyorum. Türkiye pazarında olan bütün saç ürünleri ya sınırda ya da tehlikeli...Bunlara Dove, Elseve, Pantene, elidor dahil...Seba med sınırda mesela...Kaliteli bildiğimiz pahalı ürünler kerastese, alterna, john frieda hepsi de sınırda yada tehlikeli...Ürünün özelliği arttıkça içindeki kimyasallar da artıyor ve ne yazıkki sıfır zararlı ürünblerin hiçbiri türkiye pazarına girmiyor. Malum 3. dünya ülkesiyiz ya dünyanın kozmetik çöplüğü olduk haberiniz olsun. Saçımız neden dökülüyor diye merak etmeyin işte bundan...Benim çevremde ben dahikl herkesin saçı dökülüyor, şampuanlar gözümüzü yakıyor, alerji yapıyor ve kanser vakaları artıyor neden ?...Çünkü Türk insanının hayatı çok ama çok ucuz...Bizde insandan bol ne var süreriz Avrupalının tuvalet bile temizlemediği ürünleri yüksek fiyattan türkiyeye köşeyi döneriz mantığı...Yazıktır bu ülkenin insanlarına...
Size ne önerebilirim ki kendim de kozmetik kullanan modern çalışan bir kadın olarak saçınızı yıkamayaın dişinizi fırçalamayın desem aslında daha sağlıklı olur....Ben kendi adıma mümkün olduğunca kozmetik tüketimimi azaltıp doğal ürün arayışına yöneleceğim...Birincil önlem olarak marketlerin kozmetik bölümlerinden uzak durun...Aldığınız ürünün içeriğine bakın SLS, ALS, Sles, Dimethicon, paraben, üre, benzoik asit, RENKLENDİRİCİLER CI 17200, CI 15510, CI 60730, CI 42053
DMDM HİDANTOİN
COCMIDE MEA
PARFÜM/KOKU
PROPİLEN GLİKOL
TETRASODYUM EDTA
COCAMIDOPROPYL BETAİN
SODYUM KLORÜR (Tuz)
bu maddelere dikkat edin...Edin diyorum ama tüm temizlik ürünlerinde, saç kremlerinde bunlar var...Bence forumdaki herkes ciddi bir ürün araştırmasına girip paylaşım içinde olmalıyız diye düşünüyorum.
Evet canım hepsi o kadar kimyevi madde ihtiva ediyor ki...Kimyager bir arkadaşım şampuanın içine birkaç damla kekik suyunun içindeki kimyasalı kırmasına yardımcı olacağını söylemişti ben öyle kullanıyorum ama keşke kendi şampuanımızı kendimiz doğal özlerle yapabilseydik.Elseve kullandığım için sadece loreal adına konuşabilicem kesinlikle carrefour ve migrosların dışında alım yapmayın bu markanın şampuanlarında %100 farkediyor.Migroslardaki tıpkı yurtdışından gelenler gibi diğerlerine nazaran daha iyi

Evet canım hepsi o kadar kimyevi madde ihtiva ediyor ki...Kimyager bir arkadaşım şampuanın içine birkaç damla kekik suyunun içindeki kimyasalı kırmasına yardımcı olacağını söylemişti ben öyle kullanıyorum ama keşke kendi şampuanımızı kendimiz doğal özlerle yapabilseydik.Elseve kullandığım için sadece loreal adına konuşabilicem kesinlikle carrefour ve migrosların dışında alım yapmayın bu markanın şampuanlarında %100 farkediyor.Migroslardaki tıpkı yurtdışından gelenler gibi diğerlerine nazaran daha iyi

ya iki damla kekik suyu 1 damla çam terabentinle olacak işler değil kızlar, toksik maddeleri öyle onla bunla arıtamazsınız, siz toksik olmayan ürünler bulup kullanın

merhaba,
ben de cosmetic database'i bi süre önce keşfettim, kullandığım şeylerin puanlarını görünce dehşete düştüm. iyi diye aldığımız ürünler berbatmış meğer. en iyi puanları coastal classic creations diye bi marka almış, amerikan markası, sitesine girdim, hakkaten doğal ürünler satıyolar, sabun, makyaj malzemeleri, parfümler vs vs.. siperiş verdim, uzun bi beklemeden sonra geldi ürünler. yaklaşık 1 ay falan sürdü gelmesi. ama değdi bence memnunum. denemeden aldığım için renkleri tam tutturamasam da.. yüzünde zararlı bişeyler olmadan da guzel görünmek iyi bişeymiş. bitek nemlendirici alamadım, çok pahalı olduğu için ve 150euro sınırını aşmamak için, onu da burdaki organik ürün satan markalardan birinden alıcam.
ayrıca saçımı da uzun süredir otacının defne sabunuyla yıkıyorum, saçlarım çok gür ve dökülmüyo. ev halkı olarak sabuna döndük uzun süre önce. hepimiz memnunuz. biraz mat yapıyo saçları, ama ben zaten mat saç sevdiğim için sorun olmuyo :)

Sayende bu markadan benim de haberim oldu. İnşallah siteye uğrarsın ve görürsün, çünkü soracaklarım var :)
Sipariş verdim bakalım ne zaman gelecek diye yazmışsın, önceki yazını da okudum. Yani 1 ayda gelmiş olsa da görünen en organik bu marka şimdilik, dediğin gibi. Bende sipariş vermek istiyorum;ama sana sorularım olacak. Yanıtlarsan benim için büyük bi adım olacak:)
Siprişi büyük ihtimalle kredi kartıyla verdin. Kredi kartıyla hiç alışveriş yapmadığım için öğrenmek istiyorum.
Mesela sitede bir ürünün fiyatı haliyle dolar olarak belirtiliyo.
1. Kredi kartıyla ilgili extra bişi yaptın mı bununla ilgili? Bu dolar, tl işi nasıl ayarlandı kartından para çekilirken?
2. Ürün tesliminin hangi gün olacağı sana bildirildi mi? Türkiye'deki hangi kargo vs. Evde bulamazlarsa kargoyu nasıl bulucaz?
3. Siparişlerinde 150 euroyu aşmadın sanırım. Bu sabit gümrük fiyatı mı?
4. 30 dolar kargo ücreti var demişsin. Neyse dediysen vardır bunu sormaya gerek yok :)
5. Aldığın ürünler sağlam geldi mi?
6. Ürünlerden memnun musun? Cildinde diğer makyaj malzemelerinin durduğundan daha mı doğal, pürüzsüz, güzel duruyor?
7. Kapatıcısından da aldın mı? Aldıysan nasıl? İyi kapatıyor mu?

Merak ediyorum gördüğün gibi baya :) Yanıtlarsan memnun olurum acayip, çok çok çok :)
Başka sipariş veren varsa da yanıtlasın lütfen. Bu aralar çok takmış durumdayım bu doğal makyaja.

offffffffff ne kullancm ben şimdi:( aylardır mahvolmş cildim içn bişy kullanamıyorum zararsz şyler arıyım derken...:(en son ıdc diye bi markda karar kılmıştım bu gdişle o da kalck:(

ya arkadaşlar habire doğal şampuan krem filan arayana kadar allasen zeytinyağlı sbaun alın vücudunuzu saçınızı yıkayın gitsin heri :Dvallahaa yok omu doğal bumu doğal bunda silikon onda sls arayıp dökmeyin,saçınımı sertşetirdi sabun al gi,serinli bilmem neyli bisürü evde saçı yumuşatan karışımlar var kepek yaparsada sirke koycan azcık durulama suyuna oldu bitti,saçlar güzel görünsün diye kelmi kalacaz arkadaş ben sabunla yıkıyorum valla mis gibii içim rahat en azından yav.cık cık ..

Yorumları oku oku sıkıntı bastı vallahi :D bende kuaförümün önerisiyle L'oreal Expert serie kullanıyorum sadece kuaförlerde satılıyomuş yani içindekilere baktım ve en başta SLS yi görünce yıkıldım yarın ilk işim kuaförüme kızmak olucak :) İşin esprisi bu tabi, bu kadar kısıtlı imkanlarımızın olması ne kadar acı...

Yorumları oku oku sıkıntı bastı vallahi :D bende kuaförümün önerisiyle L'oreal Expert serie kullanıyorum sadece kuaförlerde satılıyomuş yani içindekilere baktım ve en başta SLS yi görünce yıkıldım yarın ilk işim kuaförüme kızmak olucak :) İşin esprisi bu tabi, bu kadar kısıtlı imkanlarımızın olması ne kadar acı...

serie experrt'in sülfatsız şampuanlarıda var, tabi çok az oluyorlar, her kuaförde bulunmamasıda cabası, pazara yeni yeni sokup, yavaş yavaş alıştırıyorlar insanı, ama fiyatı çok pahalı çok...

serie experrt'in sülfatsız şampuanlarıda var, tabi çok az oluyorlar, her kuaförde bulunmamasıda cabası, pazara yeni yeni sokup, yavaş yavaş alıştırıyorlar insanı, ama fiyatı çok pahalı çok...

Fiyat konusunda katılıyorum, ben şampuan yanında aynı serinin aminexil denilen 42li serumunuda kullanıyorum şampuan + serum 300 mü ne tutmuştu o da kuaför tanıdık olduğundandı normalde 400 e yakın bir fiyat tutuyordu :/

Arkadaşlar yazılanların çoğunu okudum ama gözden kaçırdığım şeyler olabilir. Tekrara düşersem kusura bakmayın.
Öncelikle konuyu açan kişiye çok teşekkür ediyorum, vesile oldu şu an bana, çok kişiye.
Geçen hafta kuaförüm bana organik şampuanını sattı. Tuz yok dedi bişeyler sıraladı, derin bir bilgiye sahip olmadığım için de, esnaf-müşteri samimiyetine güvenerek aldım :) Ama cahillik işte. Sodyum Klorür nedir Allah aşkına? Gelmedi işte aklıma. Tuz yok dedi, gayet var. Üzerinde Organik yazıyor, ama 'içinde şunlar varsa almayın!' diye yazılan herşey var. Ey Allahım sinir oldum. Ve ben de Aubrey'den almaya karar verdim şampuanımı. sitesinde de hepsini açıklamış. Alıntı Yapayım dedim. İşte Şöyle :

Kaçınılması Gereken Sentetik Kozmetik İçeriklerden bazıları.
Tüketiciler hangi ürünleri satın alacakları ve kullanacakları konusunda giderek daha seçici olmuşlardır. Ayrıca kozmetik pazarındaki patlama üreticiler arasında giderek artan bir rekabete yol açmış ve bu da gerçeği söylemeyen akıllı pazarlamacıların ve agresif reklam kampanyalarının ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Bu kozmetiklerin başarısı kısmen daha “doğal” ürünlere yönelik artan isteğe bağlıdır. Bu nedenle, bu gibi ürünlerde Doğal, Organik Otlar, Bitkiseller, doğal memba suyu gibi kelimeleri görürken, aynı ürünün arka etiketinde gizlenmiş olarak, aşındırma ile yağı soyduğundan yağ giderici olarak Sodyum Loril Sülfat ve cinsel gelişimi ve üremeyi engelleyen bir petrokimyasal olan Methylparaben ve ayrıca diğer bir petrokimyasal olan Propilen Glikol kullanılmıştır cümlelerini göreceksiniz. Bu ürünlerin size bahsetmediği şey ise size yarar sağlarken daha fazla zarar verdikleridir.
“Makine yağ giderici ile saçını yıkadığının farkında olmayan bir sürü insan vardır.”
Bu öldürücü içerikler kansere yol açabilir ancak çok az insan bunu bilir.
Aşağıda şampuanlarınızda kaçınmanız gereken içeriklerin bir listesi bulunmaktadır. İçerik maddeleri İngiltere’nin en hızlı satış yapan şampuanına aittir:

SODYUM LAURETH/ LORİL SÜLFAT (SLES/SLS)
Amaç: Aşındırma ile saçlardan yağı temizlemek ve şampuanın yayılmasını ve nüfuz etmesini sağlamak. Cilde kolayca girer ve dokularda (özellikle beyin, kalp ve karaciğer dokuları) nispeten daha uzun süre kalır.
Kullanımı: Tüm ticari şampuanlarda ve özellikle cilt kremleri ve diş macunları gibi diğer birçok sağlık ve güzellik maddelerinde yüzde 90 oranında bulunur. SLS cilt korumasında yan etkiye sebep olduğundan ve ciltte döküntüler ve enfeksiyona yol açtığından köpük banyolarında yasaklanmıştır. Ayrıca endüstriyel temizleyicilerde bulunmaktadır. Laboratuvar klinik çalışmaları tedavi araçlarının etkinliğini test etmek için SLS’i bir irritan olarak kullanmaktadır.
Sağlık etkileri: Kan dolaşımı yoluyla geçen SLS/SLES kalbe, karaciğere, akciğere, beyine ve gözlere sirayet eder. Bu dokularda uzun süre kalacak ve aşağıdaki etkilere sebep olacaktır:

*Kanser – SLS/SLES nitrozaminler ve dioksana sebep olarak kanser oluşturan diğer kimyasallar ile reaksiyona girer;
*Endokrin (hormon) bozulması – SLS/SLES hormonların hareketini taklit edebilir ve günlük vücut fonksiyonlarımızı kontrol eden ilişkili mekanizmaları bozabilir; östrojen hareketini taklit ederek üreme sistemini ve cinsel gelişimi engellediği bilinmektedir;
* Göz bozulması – SLS özellikle göz hücreleri tarafından anında emilir ( direkt göz temasıyla değil, saç köklerinden doğru emilerek) ; özellikle çocuklarda zararlı etkisi ve gelişimi gözlenmektedir;
* Saç dökülmesi – SLS saç foliküllerine zarar veren oldukça sert bir aşındırıcıdır;
* Aşırı cilt hassasiyeti – SLS alerjik reaksiyonları arttırarak zararlı maddelere karşı bir bariyer olarak hareket edebilme yeteneğine sahip olan cilde zarar verir;
* Kuru cilt – Koruyucu lipidler SLS’nin aşındırıcılığı ile cilt yüzeyinden soyulur ve cilt nemini kaybeder.

METİL/PROPİL PARABEN
Amaç: Parabenler geniş çaplı bakterileri öldürme özelliği ile tüm kozmetiklerde kullanılan petrokimyasallardır ve bu nedenle ürünü korumaktadır.
Sağlık etkileri:
* Endokrin (hormon) bozulması: parabenler östrojen hareketini taklit edebilir ve üreme ve cinsel gelişimi engelleyebilir.
* Alerjik reaksiyonlar yaygındır.

DIAZOLIDINYL ÜRE
Amaç: Anti-bakteriyel.
Sağlık etkileri:
* Bir formaldehit yayıcı (aşağıdaki DMDM Hidantoine bakınız.)
* Göz ve deride tahrişe sebep olur.

BENZOİK ASİT
Amaç: Bir koruyucu ve solvent.
Sağlık etkileri:
*Hormon bozukluklarına ve doğum anomalilerine yol açtığı düşünülen kanserojen benzene halkaları ve tolüen içermektedir.
*Solunum yolunu rahatsız eder.
* Göz ve deride tahrişe sebep olur.

RENKLENDİRİCİLER CI 17200, CI 15510, CI 60730, CI 42053
Amaç: Şampuanlara elde edildikleri söylenen bitkilerin rengi gibi renk sağlamak.
Kullanımı ve Sağlık etkileri: Bunlar sertifikaları bilinmeyen ve tartışmalı olan yüzlerce sentetik ve petrokimyasal renklendiriciden sadece dördüdür. Kozmetiklerdeki renklendiricilerin çoğu hala test aşamasında olup, güvenirlilikleri ispatlanmamış ve araştırılmamıştır.

DMDM HİDANTOİN
Amaç: Anti-bakteriyel.
Sağlık etkileri:
*Laboratuar testlerinde DNA’ya zarar verdiği ve akciğer kanserine yol açtığı bulunmuştur.
*Maruz kalınması durumunda yüzde 20 oranındaki kişilerde toksik reaksiyona sebep olan ve bir irritan ve kanserojen olan yüzde 17.7 oranında formaldehit içermektedir.

COCMIDE MEA
Amaç: Başka türlü yapılması imkânsız olan şampuan köpüğü yapmak.
Sağlık etkileri: Laboratuar hayvanlarında kansere sebep olur. Cocamide MEA, kanserojen nitrozamin üretmek için SLS/SLES ile tepkimeye giren monoetanolamin içermektedir.

PARFÜM/KOKU
Amaç: Pazarlanan bitki özleri cazibesinin önemli bir kısmı olan “doğal, bitkisel” bir koku yaratmak ancak içeriğindeki maddelerin gerçek yansıması bulunmamaktadır.
Kullanımı: Piyasada çoğu petrol ürünlerinden oluşturulan, yüzde 95’i laboratuvar ortamında yaratılan, tahmini 5,000 adet koku maddesi bulunmaktadır. İçeriğinde asıl maddeler gizliliğini korumak amacıyla listelenmez ve kokular patentlenemez.
Sağlık etkileri:
* Petrol-bazlı maddeler kansere, doğum anomalilerine, merkezi sinir sistemi bozukluklarına ve alerjik reaksiyonlara sebep olmaktadır.
* Kozmetik kullanımında başlıca alerjik reaksiyonlara yol açanlar parfümlerdir.
PROPİLEN GLİKOL
Amaç: Şampuandaki nemi vermek ve “ipeksi bir his” sağlamak.
Kullanımı: Propilen glikol, bebek losyonu ve maskara gibi sağlık ve güzellik ürünlerinde kullanıldığı kadar hidrolik fren yağı ve antifrizde önemli bir madde olarak kullanılan bir petrokimyasaldır.
Sağlık etkileri: ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) propilen glikolu “genellikle güvenilir” şeklinde sınıflandırsa da, bir nörotoksin olarak kabul edilmiştir ve deri ilhitabına, karaciğer anomalilerine ve hayvan deneylerinde böbrek tahribatına sebep olduğu görülmüştür.
TETRASODYUM EDTA
Amaç: Ağır metallerdeki izleri ve kirleri temizlemeyi kolaylaştırmak.
Kullanımı: Deterjanlar, zirai kimyasal spreyler ve eczacılık ürünlerini içermektedir.
Sağlık etkileri:
* EDTA biyolojik olarak kolayca ayrışmaz bu nedenle ortama girdiğinde zehirli ağır metalleri çözümekte ve onların besin zincirine girmesine sebep olmaktadır. Ağır metaller (yaklaşık 20 adet) insan sağlığına zararlıdır ve davranışsal, psikolojik ve bilişsel sistemleri olumsuz olarak etkiler.
* Gözde ve deride tahrişe sebep olur.

COCAMIDOPROPYL BETAİN
Amaç : Şampuan köpüğünü ve kalınlığını arttırmak.
Sağlık etkileri: Deri iltihabı, kuruluk ve saç derisi iritasyonu.

SODYUM KLORÜR (Tuz)
Amaç: Viskoziteyi arttırmak ve kalın ve “zengin” görünümü yerine başka türlü sulu tutarlılığa sahip ürünler yapmak

Normalde organikmiş, doğal yöntemlermiş, sağlıklı hayatmış.. Ciddiye almazdım böyle şeyleri. Ama zaman çok değişiyor. Annelerimiz ninelerimiz dönemi kalmadı.
Umarım bilinçlendiğimiz her konu bize 'sağlık' olarak pozitif şekilde geri döner :):)

selam kızlar ben the body shop'un paraben silikon boya içermeyen şampuan ve saç kremini kullanıyorum memnunum. ayırca yine aynı markanın paraben ve alüminyum içermeyen roll-on unu aldım o da güzel ama ter kokusunu tam olarak engellemiyor malesef :/ eğer İstanbul'da yaşıyorsanız bu tarz ürünleri bulmak kolay fakat maliyetli ekolojik pazarda da organik kozmetik ürünleri mevcut :40:

Normalde organik ürünler çok pahalı diye almıyordum, forumdakiler bilir kafamı yemek sodasıyla yıkamaktan kille yıkamaya kadar herşeyi yapıyordum. Çünkü hassas cildi olan biri olarak sülfatlar bana göre değildi. Şimdi Doa kozmetikten alıyorum bir şişe şampuanı 7,5 liraya. İçerisinde zararlı birşey yok kızlar. Rahatlıkla sizlere tavsiye edebilirim
Ben ve birkaç arkadaşım şampuanı dışında başka ürünlerini de aldık ve memnunuz.

Bir de saç dökülmesini sülfatlar dışında yiyip içtiklerimiz ve stres de etkiliyor. Doğalını nereden buluruz bilmiyorum ama yediklerimize de dikkat etmemiz gerekiyor bence

bu zararlı maddelerin olmadığı şampuan yok olsada çok zor bulunur ama bu maddelerin olmadığı nivalis sarımsaklı ısırganlı şampuan var az önce kontrol ettim gayet güzel

Bir süredir adresini bu siteden aldığım cosmetics database yi incelemekteyim. İnceledikçede dehşete düşüyorum. Türkiye pazarında olan bütün saç ürünleri ya sınırda ya da tehlikeli...Bunlara Dove, Elseve, Pantene, elidor dahil...Seba med sınırda mesela...Kaliteli bildiğimiz pahalı ürünler kerastese, alterna, john frieda hepsi de sınırda yada tehlikeli...Ürünün özelliği arttıkça içindeki kimyasallar da artıyor ve ne yazıkki sıfır zararlı ürünblerin hiçbiri türkiye pazarına girmiyor. Malum 3. dünya ülkesiyiz ya dünyanın kozmetik çöplüğü olduk haberiniz olsun. Saçımız neden dökülüyor diye merak etmeyin işte bundan...Benim çevremde ben dahikl herkesin saçı dökülüyor, şampuanlar gözümüzü yakıyor, alerji yapıyor ve kanser vakaları artıyor neden ?...Çünkü Türk insanının hayatı çok ama çok ucuz...Bizde insandan bol ne var süreriz Avrupalının tuvalet bile temizlemediği ürünleri yüksek fiyattan türkiyeye köşeyi döneriz mantığı...Yazıktır bu ülkenin insanlarına...
Size ne önerebilirim ki kendim de kozmetik kullanan modern çalışan bir kadın olarak saçınızı yıkamayaın dişinizi fırçalamayın desem aslında daha sağlıklı olur....Ben kendi adıma mümkün olduğunca kozmetik tüketimimi azaltıp doğal ürün arayışına yöneleceğim...Birincil önlem olarak marketlerin kozmetik bölümlerinden uzak durun...Aldığınız ürünün içeriğine bakın SLS, ALS, Sles, Dimethicon, paraben, üre, benzoik asit, RENKLENDİRİCİLER CI 17200, CI 15510, CI 60730, CI 42053
DMDM HİDANTOİN
COCMIDE MEA
PARFÜM/KOKU
PROPİLEN GLİKOL
TETRASODYUM EDTA
COCAMIDOPROPYL BETAİN
SODYUM KLORÜR (Tuz)
bu maddelere dikkat edin...Edin diyorum ama tüm temizlik ürünlerinde, saç kremlerinde bunlar var...Bence forumdaki herkes ciddi bir ürün araştırmasına girip paylaşım içinde olmalıyız diye düşünüyorum.

Saç dökülmesi ve nedenleri açıklayan çok güzel bir site buldum paylaşmayı istedim Saç sorunu olan arkadaşlarım bakmasını isterim.
KONUYU AÇAN ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDERİM ÖYLE ZARARLI ÜRÜNLER VARKİ HELE BİR OKUYUN ÖĞRENELİM GERÇEKLERİ
xxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Rivayet odur ki, parfüm kokusu aldığımız ürünlerden uzak durmak lazımmış.
Reklam gibi olabilir ama sermaye ve buna bağlı tanıtım yetersizliğinden kaynaklı olarak tanınmayan, "%99.9" organik içerikli ürünler satan firmalar var. "doa" markalı bir ürün son dönemde kullandığımız. nişanlımın saçlarında da deniyoruz. sorunlu bir derisi var ve şampuanından memnunuz (sülfatsız+ cabası)

şampuan olarak biotin kullanıyordum ve memnundum ama içerğini araştırınca zararlı olduğunu gördüm...saç kremi bende down under naturals, elseve, pantene ....Başka seçeneğimiz yok ki türkiye'de ama hepimiz birlikte araştırma içine girip en az zarralı ürünlere yönelmeliyiz diye düşünüyorum...Bebek şampuanlarına bile dikkat etmek gerek...Deodorantlar mesela Alvin connor doğal deo kullanıyorum tamamen doğal ve sertifikalı eczanelerde var.. Aklıma gelenler bunlar

Back
X