Doğuma Hazırlık Çift kız isimleri ( 15 günden az kaldı yardim lütfen)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Nazanen

Hoşgeldin ömrum ,ruhum canım kızım prensesin
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
4.527
1.076
173
Herkese merhaba

Evet 13 gün var ortalama ama biz hala içimize sinen bir isim bulamadık

Ben. mira ,ada,bade,berrak,masal isimlerini beğeniyorum
dedesi ,çise,cisem
Baba. alya,alin,doğa ,ılım
Teyzesi ,kumsal ,duru,nehir

Simdi teyzeyle mira da hemfikiriz ,
İki isim koyucam babamizi kırmak istemiyorum ,kararsizim sizce hangileri uyumlu ,yada uğurlu ,şanslı olur?

Yada önereceğiniz değişik bir isim varmı?

En sonunda kura çekilecek 3,u arasında birtanede ben koyucam :)

Son düzenleme:
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama Mira ismi bana acayip itici geliyor. :(
Arapça'da kavga etmek, ikiyüzlü olmak anlamında olması da kötü...

Mira ve cidal etmek yasaklanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber (s.a) şöyle buyurmuştur:

Kardeşinle tartışma, onunla alay etme! Ona bir söz verdiğin zaman, sözüne muhalefet etme.
(Alıntı)

Yani yazmış olduğun diğer isimler Mira'dan güzel bence. :)
Mesela çift isim olarak Berrak Ilım veya Çisem Doğa güzel olabilir.

Ilgın, Beste, Deste, Özgü, Övgü benim önerilerim. :))

Çift isim sevmiyorum ben açıkçası ama
Alya Mira ( Mira ismini ben koymazdım anlamından dolay o ayrı)
Alya Bade

Benim en sevdiğim kız isimleri Erva ve Ahsen. Bir gün bir kızım olursa adı Ahsen olacak inşallah :)

Sadece kendi beğendiklerinize odaklanın ki içinize sinsin ve eleyerek karar verin muhtemelen iki isimden biri daha çok kullanılacak Mira ikinci isime daha uygun baskın değil Asel i seviyorum ben Asya Esil Mevsim :KK46::KK200:

Alya Mira gayet uyumlu. Alyanin telafuzu zor olabilir. Yumusak a diye okunuyor. Çisemide begeniyorum hem az bulunan isim. Mira çok var.
Kumsal Ada
Çisem Ada
Çisem Mira
Arya Lina
Berrak Ada
Çisem Su
Tabii herkes olumlu olumsuz bir sey soyler. Onemli olan senin icine sinmesi

Bade isminin anlami olumsuz olabilir netten guvenilir bir siteye bak. Aklimda oyle kaldi.

İsme karar verdiginizde paylasir misiniz. Merakta kaliyor insan. Cevremizdekilere de fikir olur. Baska isim de bulursaniz . Saglicakla kucaginiza alin

Alya Mira gayet uyumlu. Alyanin telafuzu zor olabilir. Yumusak a diye okunuyor. Çisemide begeniyorum hem az bulunan isim. Mira çok var.
Kumsal Ada
Çisem Ada
Çisem Mira
Arya Lina
Berrak Ada
Çisem Su

Bade isminin anlami olumsuz olabilir netten guvenilir bir siteye bak. Aklimda oyle kaldi.

içki mey demk ,kimi yerde ask yazıyor

İsme karar verdiginizde paylasir misiniz. Merakta kaliyor insan. Cevremizdekilere de fikir olur. Baska isim de bulursaniz . Saglicakla kucaginiza alin

tabiiki canım,is karar vermem de ,simdi yatağına bakıp bu isimlerle sesleniyorum ,biri içime isler diye ,

Masal çok isliyor ,baba istemiyor,
Tutturdu doğa diye

Kumsal Ada
Çisem Ada
Çisem Mira
Arya Lina
Berrak Ada
Çisem Su

arya lina güzel uymuş,

Masal guzelmis . Asel de guzel isim

evet eşimi ikna edersem koyucam,

Resmi dairede mud.olursay mis,mis,mis
Masal hanim diye çağırdıkları Düşünsene ne komik,kulağa hiçte ciddi gelmiyormuş
masal gerçekte olmayan bir şey diyor uyduruk bir şey bir anlamı yok diyor hikaye diyor beni sinir ediyor

Hadi ya ben de hurma fidesi biliyorum yabancı ismi benzediği için yurtdışında da kullanıldığı için line yazıyor olabilir
Defnede guzel mesela oda bitki anlami . Hurma bitkiside kotu degil. Yada demet in anlamlarindan biri baglanarak olusturulmus deste isim olarak guzel. Birde google da isim anlamini arayacaksan guvenli site bul sitedekiler uydurma bence cogu. Arapcada vardir kuranda yoktur mesela. Onemli olan anlami kotu olmasi icki gibi .

evet eşimi ikna edersem koyucam,

Resmi dairede mud.olursay mis,mis,mis
Masal hanim diye çağırdıkları Düşünsene ne komik,kulağa hiçte ciddi gelmiyormuş
masal gerçekte olmayan bir şey diyor uyduruk bir şey bir anlamı yok diyor hikaye diyor beni sinir ediyor
Eşiniz haklı bence, kulağa hoş geliyor ama anlamlı olmalı, çocuklarımıza koyduğumuz isimlerden ahirette de biz sorumluyuz unutmayın.

Manasi kötü değil Masal'ın ama sahte anlamında sonuçta, eşiniz haklı..

Back
X