Çift Rahim (Uterus Didelfis)

merhaba arkadaşlar, 3 aylık hamileyim ve benim de çift rahimim var böbreklerim de kasıklarımda yer alıyormuş. riskli guruptayım ama şimdilik çok şükür bir sorun yaşamadım umarım yaşamamda. acı tecrübeler yaşayan arkadaşların yazdıklarını okuyunca çoook üzülüyorum ve korkuyorum. şuan kontrollerim devam ediyor bu konuda deneyimli doktorların olmayışının sıkıntısını yaşıyoruz. ilerleyen zamanda tavsiye üzererine başka hasteneye kontrole gideceğim bilgi olsun diye kontrol sonuçlerını burdan paylaşacağım.Moraller bozulmasın biz özel kadınlarız :)

Slm ben de çift rahim liyim 8 sene oldu evleneli bebis olmadı ilk yıl korunurken hamile kalmışım adet düzenim olmadıgı icin hiç anlamadım asırı kanama üzerine doktora gittik düşük olmuş dedi 3 aylık olmuşlar biri kız biri erkek.daha sonra olsun diye çok uğraştık ama olmadı.ben kendimden başka çift rahimi olan kimse ile görüşmemiştim tek olmadığımı biliyordum ama sizi görünce ne yalan söyleyeyim çok mutlu oldum.

Slm ben de çift rahim liyim 8 sene oldu evleneli bebis olmadı ilk yıl korunurken hamile kalmışım adet düzenim olmadıgı icin hiç anlamadım asırı kanama üzerine doktora gittik düşük olmuş dedi 3 aylık olmuşlar biri kız biri erkek.daha sonra olsun diye çok uğraştık ama olmadı.ben kendimden başka çift rahimi olan kimse ile görüşmemiştim tek olmadığımı biliyordum ama sizi görünce ne yalan söyleyeyim çok mutlu oldum.

merhaba arkadaşlar benim sorunum da çift rahim.gittiğim doktorum muhakkak ameliyatın şart olduğunu rahmimin hamileliği kaldıracak kapasitede olmadığını söyledi ama ben kilolu olduğum için bu ameliyatı hemen yapamayacaklarını da söyledi.acaba aranızda bu tür sorunlar başından geçen biri ya da birileri varsa bana yardımcı olabilir mi?:43:

Slm bendede aynı durum soz konusu.8yil dir o kadar çok doktora gittim ki anlatamam gecen sene doktorun birisi de bana ameliyat olmalısın dedi tup bebek oncesi iyi olur diye söyledi bir de kilo problemim var kilo vermeden bu is olmaz diyor.bilmiyorum bakalım ne olacak.ama sana sunu söyleyeyim tek doktorla sınırlı kalma çünkü ben 6 doktora gittiysem sadece bir tanesi senin rahim taşımaz dedi ve bunu söyleyen doktor ne rahim filmimi gördü nede başka bir seyimi öyle kafasına göre söyledi gecti benim hepsine de itimadım yok yani.lafi uzattım sen bir kaç doktor ile görüş bence.

Merhaba arkadaşlar, bence ameliyat olmadan önce özellikle Perinatoloji alanında uzman doktorla görüşmekte fayda var. ama şunuda söyleyeyim yaklaşık 7-8 yıl önce tanıdığım bir bayandada çift rahim vardı ve birini aldırdıkdan sonra hamile kalabilmişti.şuan 2 çocuğu var. bence umutsuzluğa kapılmayın ve olumsuz söylemlere çok takılmayın.

zaten hamile kalamama problemi çift rahimden kaynaklanmıyor. çift rahimin tek riski düşük veya erken doğum. doktorların kanaati de böyle. hamile kalamama problemi olan varsa muhakkak başka tetkikler yaptırmalı

arkadaslar bende didelfis rahimliyim 2 rahim agzi birbiriyle baglantisiz 2 rahmim var.soldan asilama ile hamile kaldim suan iyi durum her hafta dusuk onleyici igne oluyorum onlem amacli.

merhaba arkadaşlar...bende de aynı problem var.bir çok doktora gittim.hamile kalmanda zor olur dediler.ama Şükür Allahıma hiç korunmayı bıraktığımız anda hamile kaldım.şuan 5 haftalık hamileyim.inşallah Allah sağlıklı sıhhatli kucağıma almayı nasip eder..yani olucakla ölüceğin önüne kimse geçemez..rabbim bizleri bu şekilde yarattıysa vardır bunda da bir hikmet...

Uzun zaman önce yazmıştım benim de iki ayrı rahim var. 5 haftalık hamileyim .tedaviler aşılama derken çok şükür tup bebeğe başlanacağı hafta hamile oldugumu öğrendim.doktorum daha oncede düşük yaptıgım icin ısı sıkı tutmalıyız dedi her hafta iğne verdi kabadan.folik asit verdi birde progestan verdi biraz daha büyürse rahimi bagliycaz dedi bu hafta doktorla randevum var dikis mı bağlamamı tekrar soracam bakalım ne diyecek sag taraftaki rahimde gebelik oluşmuş.zorlu bir süreç olacak sanırım öyle diyorlar bilgisi olan neler yaptı yardimm lütfen......

ben bu hafta kanamadan hastanede yattım.bebekte sorun yok çok şükür her hamilede olabiliyormuşkanama da bitti gibi bişey haftaya cumartesi doktor açılmana bakıcaz dedi ikili test sonuçları güzel çıkmış haftaya birde detaylı ultrason istedi.sağlıkla tamamına güzellikleriyle ulaşalım inşallah

selamlar bende de cıft rahım yanı uterus dıdelfıs var ve bır dusugum oldu sımdı tekrar hamıle kalmak ıstıyorum 3 ay oldu henuz hamıle kalamadım kendımı cok caresız hıssederken yazılarını okuyunca bana da umut oldu ınsallh bende hamıle kalıp aranıza katılırım

merhabalar uzun zaman oldu siteye girmeyeli.en son 5 haftalık hamileyken girmiştim.bende didelfis uterus rahimliyim.şuanda da 32+4 haftalık hamileyim.artık gün sayıyorum.Allahıma şükürler olsun şimdiye kadar hamileliğim boyunca hiç sorun yaşamadım.bulantım bile olmadı.hala çalışıyorum.yani kimse umutsuzluğa kapılmasın.ben çok yaptım o hatayı rabbim vericem dedimi veriyor.şükürler olsun ki aratmadı.istediğim anda oldu.o kadar psikolojim bozuktu ki hamile kalmadan önce hangi doktora gittiysem tedavisiz ameliyatsız olmaz dediler.umudumu yitirdiğim anda bursa acıbadem hastanesindeki dr aylin karahasan bana umut oldu.o kadar güzel morel verdi ki anında toparladım kendimi.şimdi yine aylin hanımla devam ediyor takibim.Kısacası rabbim dualarımı kabul etti...isteyen herkese nasip etsin inşallah...

merhaba arkadaşlar.ben şuanda 14 haftalık hamileyim.bu benim 3. gebeliğim.ilkini 24 haftalıkken erken doğum sonucu kaybettim.daha sonra oğluma hamile kaldım ve 20. haftada açılmadan dolayı serklaj (rahim ağzına dikiş atıldı) yapıldı.sağlıklı bir şekilde oğlumu doğurdum.şimdide 14 haftalık hamileyim şimdi gittiğim doktor bana çift rahimli olduğumu ve erken doğumlarımın nedeninin bu olduğunu söyledi.önceki doktorum ise servikal yetmezlik olduğunu söylemişti.bu arada çift rahimlisin diyen doktor karından ultrasyona bakarak bunu söyledi.kafam çok karışık.ne yapacağımı bilmiyorum.hangi doktora güvenecem.çift rahimli isem daha önce neden anlaşılmadı.değil ise bu doktor neden bunu söyledi.sizin çift rahimli olduğunuzu doktorunuz nasıl anladı?bu arada ben daha önce rahim filmi de çektirmiştim.bana yardımcı olursanız sevinirim.rabbim hepimize kuzucuklarımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

arkadaslar merhaba..bundan yaklaşık 1 sene önce check-up yaptırmak için doktora gittiim rahimde kist olduğu ortaya cıktı..kadın doğum doktoruna gittim 6 ay sürekli ..kisti takip ettiler büyüyodu alınması gerektiğini söylediler..ve laparoskopi ameliayatı oldum..ameliyat sırasında bunun bi kist değil rahimin 2 tane olduğu ortaya cıktı..acaba çift rahimi olan var mı aranızda :( şu an bekarım..ileride bi sorun olurmu acaba cok endişeliyim :((

Merhaba benimde çift (uteris didelfis) rahmim var. Şuan bende 21+3 günlük hamileyim. Hamile kalmamda bir sorun olmadı. Erken doğum riskimiz var. İnşallah sağa salim bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Merhaba arkadaşlar benim rahmimde çift rahim uteris didelfis iki ayrı tüp iki ayrı rahim ağzı var. Korunurken hamile kaldım 40. Haftamda oğlumu kucağıma aldım hatta oğlumun gelmeye hiç ama hiç niyeti yoktu. Hiç bi sorun yaşamadım sakın çaresizliğe kapılmayın hamileliğimi heran düşük yapacam yada erken doğuracam diye stresle geçti. Yani Allah'tan başka kimse bilemez ve bütün doktorlar erken doğum yaparsın dedi ama olmadı. Şuan oğlum 5aylık:16:

Arkadaslar Merhaba bende ciftrahimli ve hamileyim suan..1haftadir peceteye silince kan geliyor.igne vurulmama ragmen ayni..hamileliginde boyle durum yasayan oldumu acaba.cok korkuyorum

Merhaba arkadaşlar bende kimse de yok sanıyordum ama baya kadın da var bu çift rahim. Bende hem çift rahim hemde çift vajen var. Bu bi sene içinde bebek çalışması yapın dedi eğer düşük falan olursa 1 yıl sonra perdeyi alacaklar. Bende bi de rahmi boylu boyunca bölen perde var. Allah hepimize yardım etsin. Dua edelim bu 3 aylarin hurmetine.

arkadaslar merhaba..bundan yaklaşık 1 sene önce check-up yaptırmak için doktora gittiim rahimde kist olduğu ortaya cıktı..kadın doğum doktoruna gittim 6 ay sürekli ..kisti takip ettiler büyüyodu alınması gerektiğini söylediler..ve laparoskopi ameliayatı oldum..ameliyat sırasında bunun bi kist değil rahimin 2 tane olduğu ortaya cıktı..acaba çift rahimi olan var mı aranızda :KK43: şu an bekarım..ileride bi sorun olurmu acaba cok endişeliyim :KK43:(

Merak etme Allahın izni ile sıkıntı olmaz bak ben evleneli 2 sene bitti 16 aylık kızım var evlendim hemen hamile kaldım çift rahimli olduğumu o zmn öğrendim düşük ya da erken doğum olur dedi doktor çok şükür 38.hafta bitti kızımı sezryanla kucağıma aldım üstelik benim arada duvarda var doktorum gerek görmedi ameliyatla kesmedi bile o duvarı kızlar hiç kafaya takmayın dert etmeyin netten okuyup boşa canınızı skmayn hiç korkulacak ya da kötü birşey değil bu selamlar hepinize

Merhabalar bayanlar. Bundan yaklaşık on yıl önce tam kapalı uterus didelfis olduğunu öğrendim. Septum vajina kanalının ucuna kadar gitmekte. Doktorum ameliyata gerek yok dedi. Evlendim ve hamile kaldım. Riskli gebeliğe giriyordu ve 25.haftadan itibaren iğne kullandım. 33.haftada bir gece bir anda suyum geldi. Ve ilk bebeğim prematüre doğdu. 17 gün kuvezde kaldı. Şimdi tekrardan hamileyim. Ama bu sefer ortada bakılması gereken bir bebek daha var. Bu nedenle dinlenemem. Her duyan ikinci çocuk böyle bir tanıdık vardı 39.haftada doğurdu diyor. Benim gibi olup ikinci çocuğunu doğurmuş birileri varsa Allah aşkına kaçıncı haftada doğurdunuz. Yine prematüre olur ya da ters bir şey olur diye çok korkuyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

Back
X