• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cikamadigim ruh halim

Sardunya21

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2020
966
680
53
36
Bu bir ic dokus sadece
33 yaşında saglik personeliyim.suan yine hamileyim. Daha önce de 2 gebeligim oldu.ilki kendi vefat etti karnımda 6 aylık
2. Si de down sendromlu ve beyinde bir alanda büyümesi vardı.3 lu taramada risk çıktı. Genetik olarak da doğrulandı. 1.5 günde şok etkisiyle sonlandırma kararı verdik.o an sanki en doğrusu oydu.aksi gibi haberlerde hep istismar edilen bu bireyler,darp edilenler vb okudum.kiyamadm oğluma.benden sonra ziyan olursa diye. 100 kişiye sordum. Sen olsan nazardan diye. 1.5 günde alındı bu karar.

Ama.simdi (aslında 1.5 sene oldu bu surec) düşünüyorum da ellerim kırılsaydı da o imzayı atmasaydım.cennet kokumu kendi ellerimle ittim.dayanamiyorum,nefes alamiyorum. Bu surecte aglamadığım tek günüm olmadı.meger ne büyük bir keşke yi ve vicdan azabını hayatıma sokmuşum. Ben anne olmayı haketmiyorum. İnsan rabbinin verdiği imtihani ,cennet meyvesini eliyle iter mi. Ben yaptm işte
.hergun canım yanıyor.zamani geriye alabilsem keşke.ama nafile. Rüyalarımda saçımı okşuyor oğlum. Beni affet annecim diyorum
. Bugün 3 lu taramam vardı yine.gecen sene aynı koltuğa oğlumda uzanıp muayene olmuştum.o anlar geldi aklıma.agladim yine. Ben muayene olurken terminasyon onayı için hocaya geldiler.bebekte skolyoz vardı.terminasyon yapılacak. Anneye haykırmak istedim. Yapma, acısı bir ömür geçmeyecek diye.
Karnimda kizim tekme atiyor suan. Abine sahip cikamadim diyorum. Kendi dünyamda kendi cehennemimi oluşturdum

Rabbimin huzuruna nasıl çıkacağım bu günahla. Katilden ne farkım var.o an tibbi bir işlem gibi gelen şey,suan idrak edebiliyorum.
Olur da burayı okuyorsa benim gibi olan biri, nolur yapma. Baktığın her yerde herseyde onu goreceksin. İçin kan ağlayacak. Nolur yapma.

O zamanlar o karari vermissiniz, bugün farkli karar verirsiniz. Ve söyle birsey de var: Öyle durumlarda cogunluk olumsuz tepkiler veriyor, buna doktorlar da dahil. Arkadasim engelli cocuklarla calisiyor ve nerdeyse hepisinin annesine babasina kürtaj yaptirmalari tavsiye edilmis. Bence psikolojik destek alin. Biz burda ne desek de acinizi yasamaniz lazim. Saglikla kucaginiza alin bebeginizi

Konu sahibesi cano, hiç kötü hissetme ben olsam ben de aynısını yapardım. Sen çok iyi bir annesin ama o çocukcağız dünyaya gelseydi aynen dediğin gibi toplum ona hayatı zindan edecekti. Üstelik hem genetik bozukluğu varmış, hem de beyninde anomali varmış zaten muhtemelen düşük yaşayacaktın ya da doğduktan kısa süre sonra vefaat edip gidecekti. O şekillerde daha çok üzülecektin bence, doktor kontrolünde olması daha iyi olmuş. Sağlıkçıyım yazmışsın bunları zaten benden iyi biliyorsundur, boşuna vicdan azabı çekiyorsun.

Ölüme gelince, her ruhun serüveni farklı, bazıları dünyaya gelmeyi bile deneyimleyemiyor senin oğluna olduğu gibi ama bu onun da senin çocuğun olmadığı anlamına gelmez. Herkesin kaderi, karması farklı senin oğlun için de olan yol buymuş. Kendini suçlama, katilim falan hiç deme. Çok da kötü hissediyorsan bir terapiste danışabilirsin. Umarım kendinle barışırsın:KK51:

Biz ne desek senin acını dindirmez ama şimdi bu kadar çok üzüldükçe karnındaki yavruyu strese sokuyorsun. Ben gebeyken deprem olmuştu çok korkmuştum çok uzun sürmüştü bayağı da salladı. Bebeğim 6 saat hareket etmedi içimde. Benim korkum ona bu kadar net yansıdı yani. O yüzden zamanı geri ceviremeyecegine göre sadece bebeğine odaklan. Hesabın mahşere kalsın. Madem inanclisin, tövbe et dua et af iste. Onun merhameti herkesten yüce.

Siz hasta bir çocuğa sahip olmak ne demek bilmiyorsunuz
Onun için yapabileceğiniz birşey olmaması onu öyle görmek ne kadar acı verebilir haberiniz var mı
O okula gidemeyecek arkadaşları olmayacak size bağamlı olacak sizde ona
Ve hergece başıñızı yastığa koyduğunuzda bana birşey olursa onun hali ne olur diye düşüneceksiniz
Onun ölümü benimkimden bir gün önce olsun diyecektiniz
Peki onun çekebileceği acıları hiç düşündünüz mü
Lütfen sakin bu acılardan kat kat acı çekebileceğinizi de unutmayın

Bu testlerin doğruluğundan ne kadar eminsiniz ?
Çevremde down sendromu tanısı koyulup ,sağlıklı doğan o kadar bebek var ki
Perinatoloji profesörü amniosentez için yüzde yüz dedi. Genetik inceleme de yapıldı
Ultrason sonucunA göre konusmuyorum

Bu bir ic dokus sadece
33 yaşında saglik personeliyim.suan yine hamileyim. Daha önce de 2 gebeligim oldu.ilki kendi vefat etti karnımda 6 aylık
2. Si de down sendromlu ve beyinde bir alanda büyümesi vardı.3 lu taramada risk çıktı. Genetik olarak da doğrulandı. 1.5 günde şok etkisiyle sonlandırma kararı verdik.o an sanki en doğrusu oydu.aksi gibi haberlerde hep istismar edilen bu bireyler,darp edilenler vb okudum.kiyamadm oğluma.benden sonra ziyan olursa diye. 100 kişiye sordum. Sen olsan nazardan diye. 1.5 günde alındı bu karar.

Ama.simdi (aslında 1.5 sene oldu bu surec) düşünüyorum da ellerim kırılsaydı da o imzayı atmasaydım.cennet kokumu kendi ellerimle ittim.dayanamiyorum,nefes alamiyorum. Bu surecte aglamadığım tek günüm olmadı.meger ne büyük bir keşke yi ve vicdan azabını hayatıma sokmuşum. Ben anne olmayı haketmiyorum. İnsan rabbinin verdiği imtihani ,cennet meyvesini eliyle iter mi. Ben yaptm işte
.hergun canım yanıyor.zamani geriye alabilsem keşke.ama nafile. Rüyalarımda saçımı okşuyor oğlum. Beni affet annecim diyorum
. Bugün 3 lu taramam vardı yine.gecen sene aynı koltuğa oğlumda uzanıp muayene olmuştum.o anlar geldi aklıma.agladim yine. Ben muayene olurken terminasyon onayı için hocaya geldiler.bebekte skolyoz vardı.terminasyon yapılacak. Anneye haykırmak istedim. Yapma, acısı bir ömür geçmeyecek diye.
Karnimda kizim tekme atiyor suan. Abine sahip cikamadim diyorum. Kendi dünyamda kendi cehennemimi oluşturdum

Rabbimin huzuruna nasıl çıkacağım bu günahla. Katilden ne farkım var.o an tibbi bir işlem gibi gelen şey,suan idrak edebiliyorum.
Olur da burayı okuyorsa benim gibi olan biri, nolur yapma. Baktığın her yerde herseyde onu goreceksin. İçin kan ağlayacak. Nolur yapma.
vicdan azabi cekmeyin lütfen o anki kararla vermişsiniz kararınızı,benim bir arkadasim keyfi 2 kere kürtaj oldu ve suan sapa sağlam dünya tatlısı bebeği var kimin ne ile nasıl sinanacağı belli olmuyor.

Bu bir ic dokus sadece

😭😭cok kotu oldum tamda bunlari yasamamk icin sonlandirma kararina izin vermedim . Bisey olacaksa kendi kendine olsun deidm ama downlu yada baska bi sorun var demediler suyu bitmisti yasamaz zaten sonlandiralim dediler bende yasadigi kadar icimde kalsin dedim suyu bittikten sonra 5 hafta dayandi 5 hafta icimde hareket etti 27.haftada kaybettim Acım depresti oglum geldi aklima bende kiyamam demistim ama giden her turlu gidiyor 😢 kendizi suclamayin size beyinde bi alanda buyume var demisler downlular dogdugnda bir cok sorunla karsilabiliyor bir sekilde buyuyenlerde var ama sizin yavrunuzda beyindeki sorundan dolayi muhtemelen yine kayip yasayacaktiniz 😢 Allah m cennette kavustursun sizi beni v bizim gibi yavrusuna hasret olan herkesi 🥺Vicdan azabi cekmeyin dua edin. Allah kizinizi saglikla kucaginiza aldirsin insallah 🙏

Yeni hamileyim başıma gelmesinden en çok korktuğum şeylerden.. kendinizi bukadar hırpalamayn.. düşündüğünüz zaman doğsa çok zor bir hayatı olacaktı o istermydi öyle yaşamayı hele ki böyle acımasız bir dünyada bakan kadar çekene de zor hiçbi zaman yaşıtları gibi olamayacaktı hep annesine bağımlı herşeyi kısıtlı bir birey olacaktı.. okadar zor ki.. anne evladını bakar büyütür ama o evlat acaba öyle doğmak istermydi belki yuruyemeycek hiç konuşamayacktı bilmiyorm ama yaptgnz bana daha doğru geliyor rabbim size sabır metanet versin yavrunuz için güçlü olun 😔

Bu bir ic dokus sadece

Bu düşüncelerinizin aslında bencillik olduğunun farkında mısınız? Sadece kendi vicdanınız rahat etsin diye hayata size bağımlı birini getirmek ne kadar doğru ve ahlaklı? Sizin vefatınızdan sonra sahip çıkacak bir devlet düzeni bile yokken üstelik. Lütfen aklı selim olun, üstelik bu durumda olanlara sakın yapmayın diye akıl vermişsiniz, hassas olup bunu okuyan birinin alacağı kararın vebalini nasıl taşıyacaksınız? Bu çocukların yaşadıkları hayat mı? Bazısı 20li yaşlarını dahi göremiyor, çoğuna insanlar inanılmaz kötü davranıyor. İstismar olaylarına hiç girmiyorum bile. Lütfen.

Bence siz o meleği çok daha güzel bi dünyaya göndermişsiniz, başınız saolsun, allah kardeşine uzun, sağlıklı ömür versin 🙏🏻

lütfen böyle düşünmeyin kızınıza yazık. o an en doğru karar oydu belki de. rabbim size bir daha anneliği nasip etmiş şükredip yolunuza devam etmelisiniz ♥️

Bu testlerin doğruluğundan ne kadar eminsiniz ?
Çevremde down sendromu tanısı koyulup ,sağlıklı doğan o kadar bebek var ki
Bu tarz bir konu olduğunda, eltime de o teşhisi koydular sonra bebek sağlıklı doğdu diyen de gelmiş. Sizin o tanıdıklarınızın dediği 2 li test sonucu.

Bu kirli dünya için fazla temiz kalicakti yavrunuz olan olmuş artık zamanı geri çevirme şansı olmadığına göre kendinize hergun eziyet edip karninizdaki bebeğinizi de üzmeyin hormonlarınız tavan yapmış durumdadır şuan ilaçta alamazsınız en azından kendinize duyduğunuz öfkeyi bir süre erteleyebilirsiniz pskikologla görüşmeyi ihmal etmeyin bu surecte sağlıkla gelsin yavrunuz

Bu bir ic dokus sadece

Çok zor bir durum ve çok zor bir karar. Anne olmak isteyen kimse, güle oynaya ayrılmaz bebeğinden. O an en doğrusunun bu olduğunu düşünmüşsünüz. Bu işin "bencesi" yok, çünkü ne yaşadığınızı, ne hissettiğinizi en iyi siz biliyorsunuz. Tabii bi de işin dini inanç boyutu var. O yüzden herkesin doğrusu kendine.
Kendimi elimden geldiği kadar sizin yerinize koymaya çalışıyorum. Üzülür müydüm, kesinlikle çok üzülürdüm. Ama ben de aynı kararı alırdım sanırım. Sadece down sendromu da değilmiş, beyinde bir alanda büyüme çıktığını söylemişsiniz. Doğsaydı, neler yaşanacaktı bilemiyorum. Ama bazı arkadaşların da dediği gibi, bu işin bir de sizden sonrası var. Siz çiçek gibi bakarsınız, ama sonrasına müdahale şansınız da yok.
Kendinizi üzmeyin, suçlamayın demeyeceğim, bu yaşadıklarınıza haksızlık olur. Ama umarım en kısa zamanda içinde bulunduğunuz psikolojiden uzaklaşıp kızınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Back
X