Çıkartılıyor muyum?

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Kızlar günaydın,
Bir hekimin yanında asistanlık yapıyorum. Sadece ben ve o başka bir pozisyon yok ki olmasınada gerek yok küçük bir muayenehane.
Çok çok mutluyum diyemem ama amacım para kazanmak, kendisiyle pek anlaşamıyoruz malum doktor egosu var, bende pek alttan alamıyorum cevabımı veriyorum.
Dün bir telefon geldi, internette ki iş ilanı için aramış kız bağladım kendisine hemen, bildiğimi anlasın diye iş ilanı için arıyolar dedim, fakat bana hala bir açıklama yapmadı. Çıkartıyor mu napıyor anlamıyorum ki büyük ihtimal kapının önüne koyacak. Zaten bu ara biraz fazla harariyetliyiz çekişmeler var aramızda.
İzlemem gereken yol nedir, sorsam mı yoksa saf ayağına mı yatsam ? İşten çıkartılmam umrumda değil bu tarz işler zaten dolu her yerde tek sorunum aptal yerine koymaya çalışması.

Anlasamiyorsaniz yerinize eleman bakmasi cok normal. Gizli gizli arayacak hali yok sonucta. Yeni biri baslar,bir sure birlikte calisirsiniz sonra ihbarinizi kideminizi verir yollari ayirirsiniz. Neden apta yerine konmus olasiniz ki? Her seyin bir usulu var

Anlasamiyorsaniz yerinize eleman bakmasi cok normal. Gizli gizli arayacak hali yok sonucta. Yeni biri baslar,bir sure birlikte calisirsiniz sonra ihbarinizi kideminizi verir yollari ayirirsiniz. Neden apta yerine konmus olasiniz ki? Her seyin bir usulu var
Daha 1 sene bile olmadı ki kıdemi mi nasıl alıcam. :/
Bana da diyebilirdi '' babing ben yerine başka birini bakıyorum haberin olsun, sende kendi planını yap'' diye. Çokta iş kurallarına, iş ahlakına uyulan bir yer olmadığı için usul arayamıyorum maalesef.

Sızı aptal yerıne koyacagı bı durum yok kı
Is gorusmelerıne mecbur tanık olacaksınız zaten
Bence hıc bırsey sormayın

niçin anlaşamıyorsunuz?
güzellikle ayrılmanız daha iyi olur, bence sorun kibarca. acaba benim yerime mi birini arıyorsunuz, eğer bilirsem ben de iş bakarım bu süreçte mağdur olmamam için diyin?

Daha 1 sene bile olmadı ki kıdemi mi nasıl alıcam. :/
Bana da diyebilirdi '' babing ben yerine başka birini bakıyorum haberin olsun, sende kendi planını yap'' diye. Çokta iş kurallarına, iş ahlakına uyulan bir yer olmadığı için usul arayamıyorum maalesef.
Madem kidem hakkiniz yok ve sizi son ana kadar bilgilendirmedi, ihbar tazminati alirsiniz. Ama yeni birisi baslar ve isi ona gosterirsiniz su an yapilabilecek sey bu. Adam haksiz degil zira cekismeli durumlariniz varmis. Size 15-20 gun onceden soyler zaten cikarildiginizi

Madem kidem hakkiniz yok ve sizi son ana kadar bilgilendirmedi, ihbar tazminati alirsiniz. Ama yeni birisi baslar ve isi ona gosterirsiniz su an yapilabilecek sey bu. Adam haksiz degil zira cekismeli durumlariniz varmis. Size 15-20 gun onceden soyler zaten cikarildiginizi
Umarım bende kendime iş bakarım o süreçte.

niçin anlaşamıyorsunuz?
güzellikle ayrılmanız daha iyi olur, bence sorun kibarca. acaba benim yerime mi birini arıyorsunuz, eğer bilirsem ben de iş bakarım bu süreçte mağdur olmamam için diyin?
Sert mizaçlı olur olmadık her seye azarlamaya çalışıyor, bende cevap verince neden cevap veriyosun oluyor böyle çekişmeler var. :)

yani doktor kendi muayahenesinde çalıstıgı elemanla neden tartısmak istesin. paramla niye rezil olayın diyordur.bence normal bir durum
Çıkartmasında değilim zaten ki belirttim banada haber verilsin bende kendi yolumu çizeyim. Tartışmaktan kastım saç baş birbirimize giriyoruz küfürler havada uçusuyor değil. Bir şeye çatıyor cevap veriyorum neden cevap veriyosun oluyor budur yani.

Su anda cikarmiyordur zaten. Daha yerinize birini bulacak,bir sure sizi birlikte calistiracaktir. Sonrasinda ihbarinizi verir yollar uzulmeyin
Sanmıyorum hanımefendi prosedürün böyle işeleyeceğini, 3 ay oldu burda işe başlayalı daha 10 gün önce laf söyleye söyleye direte direte sigortamı yaptırabildim. Karşılaştığım ve yaşadığım şeyler bu durumun etik olmadığını hissettiriyor bana. Hiç yasal hak huk bilmeyen bir insan değilim. Daha önce büyük bir şirkette çalıştım. Her şey sizinde anlattığınız gibi işliyordu orda ama burası böyle değil. Yinede ben elimden geldiği kadarıyla idare etmeye çalışıyorum. Umarım yinede her şey sizin dediğiniz gibi işler.

Sanmıyorum hanımefendi prosedürün böyle işeleyeceğini, 3 ay oldu burda işe başlayalı daha 10 gün önce laf söyleye söyleye direte direte sigortamı yaptırabildim. Karşılaştığım ve yaşadığım şeyler bu durumun etik olmadığını hissettiriyor bana. Hiç yasal hak huk bilmeyen bir insan değilim. Daha önce büyük bir şirkette çalıştım. Her şey sizinde anlattığınız gibi işliyordu orda ama burası böyle değil. Yinede ben elimden geldiği kadarıyla idare etmeye çalışıyorum. Umarım yinede her şey sizin dediğiniz gibi işler.
Oyle bir durum olursa sizi 2,5 ay boyunca sigortasiz calistirdigini ihbar edin ama, isterse bir gun calisin,size ilk gunden sigorta yaptirmaliydi. Mutlaka hakkinizi arayin oyle bir durum var madem

Ooo baya sorunlu bı yermiş
Yaptıkları komple iş ahlakına aykırı sadece tek sey degılmıs kı bastan sona sorunlu yer
İşten cıkmak istedıgınızı soyleyın calisırken iş arama hakkından oturu 2 hafta boyunca işten erken cıkma hakkınız var
2 hafta hergun erken cıkıp ıs arayın
Yasal hakkınız
2 saat onceden cıkın

Eleman arayan elemanına haber verir ki işten çıkarıldığı zaman boşta kalmasın... Bu olay benim başıma gelse gidip sorarım eğer doğruysa işi bırakırım... Hatta şimdiden kendime iş bakarım.
işe bak çileklim doktor da ondan haber vermiyordur
pat diye bırakır diye :)

aslında doğru olan sizin dediğiniz gibi 15 gün önceden söylemesi gerekir

Back
X