Çıkartmalı mıyım ?

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
83
31
Meraba kızlar
Köpeği olanlardan yardım istiyorum
Henüz aşıları tam olarak bitmemiş bir french buldogumuz var 4 bucuk aylık
İki aşısı kaldı
Veteriner günde yarım saat gezdirin güneş ışığı alsın dedi fakat güneş yok
Dışarıda çıkaramıyorum çok soğuk
Acaba 15 dakika çıkarsam sorun olur mu
Küsmüş gibi hareketleri var

Az çıkarın, sık çıkarın. Güneş ışığını alır o merak etmeyin. Günlük yürüyüşler yapması onun psikolojisi, gelişimi, sizinle kuracağı bağ... açısından son derece önemli. Güneş ışığı almakla basitleştirilemez. Küsmüş gibi yapıyorsa da yapsın, siz onun sahibisiniz ve siz ne zaman isterseniz dışarı çıkılır, oyun oynanır. Ama tabii çok ihmal etmeyin, oyunlar oynayın, eğitim yapın. Güle güle büyütün :)

Bi veteriner kadar bilgim asla yok,çok çok tecrübelide değilim ama 1 yaşına basmak üzere olan bir köpeğim var benimde. Aşıları bitmeden çıkarılmaması tamamen dışardaki enfeksiyon riskinden kaynaklı, bende son 2 aşısı kaldığı zaman apartmanın bahçesine çıkarıyordum ya da 2 bina yandaki bakkala giderken götürüyordum. Bence sizde öyle yapabilirsiniz, bahçeye yakın çevreye falan.
Dışardaki köpek dışkılarına, bilmediğimiz otlara, hatta çimenlerin arasına bile dikkat edin, gelincede hafif nemli pamukla patileri silersiniz.

O zaman günde 2 kere 15 dk çıkarabilirsiniz bence öğlen 1-2 gibi bi de akşam 5-6 gibi

Kızlar bronşit oldu 15 gün önce
Ölecekti
O yğzden korkuyorum ama böylede acıyorum

Tuvalet eğitimi var mı? Kazağını giydirip çıkartın, iki dolaşsın tekrar alın içeri. Tuvalet eğitimi yoksa zaten alışsın diye sık sık çıkarmanız gerekecek. Hem bebek daha, baktınız patileri çok üşüyor alın kucağınıza azıcık ısıtın. Ben bizim şeytana boyunluk da giydiriyorum çıkartırken, patiler üşüyünce de sallamaya başlıyor alıyorum kucağıma hemen. 10 kilo bizimki, sizinki daha taş çatlasın 4-5 kilodur.

6 kilo şuan
Tuvalet eğitimi tam yok ama gelişme varçıkartamadıgımız içinde sıkıntı cekıyoruz bu yüzden
Surekli titreyen bşr hayvan
Bronşit ve akcıger enfeksıyonu gecırdı o yuzden cesaretsizım

15 dakika çıkartın hava alsın ufaklık kazağını giydirin ve dışarda kedi köpek dışkısıyla temas etmemesine özen gösterin ...

Kızlar bronşit oldu 15 gün önce
Ölecekti
O yğzden korkuyorum ama böylede acıyorum

Geçmiş olsun,
Kalan son 2 aşısı hangileri? Çıkartın ama 10-15 dakika süreyle çıkartın, üstüne mont giydirebilirsiniz böylece üşümez, henüz aşıları tamamlanmadığından dikkat etmeniz gereken şey başka hayvanların dışkılarıyla temasından kaçınmak olmalı, malum hem çok meraklı oluyorlar, hem de içgüdüsel olarak koklama ihtiyacı duyuyorlar, aşıları bitmediği için virüs kapma riski var, dikkat edersiniz.

Karma ve kist aşılatı yapıldı
Ve bir kist ve bşr alısı daga var dedı veterıner
Aslunda dün aşı günüydü ama salı goturmek zorunda kaldık suan
Evde doladıyor ama sureklı camdan bakıp kusmus gıbı hareketlerı var

Onları çocuk gibi düşünün, her gün düzenli olarak gezmek hava almak istiyorlar, Pekinezim var, günde 3 defa hem hava alması hem de tuvalet ihtiyacını gidermesi için dışarıya çıkarıyorum, buna rağmen camdan bakıp iç geçirir, hele de sokakta oynayan köpekleri görürse.

Dışarı çıkartın ama dediğim gibi hayvan dışkıları ve mikrop kapabileceği şeylerden uzak tutmak kaydıyla çıkartın, onu dışında evde birlikte oynayın top atıp getirme, saklambaç oynamayı severler, sizin köpeğiniz de oyun sever bir ırk, canı sıkılıyor olabilir, dışarı çıkmadığı zamanlar oyunla oyalayabilirsiniz.

Biraz rahatsız ve istirat etmek zorunda oldugum bir hafta
Aksam top oynadık beraber
Yorulsun uyur unutır bıraz yarın dusarı cıkarırız dedık ve bugunde sakır sakır yağmur basladı
Bende gıydırıp balkonda oynattım bıraz acıldı gıbı :)

Çok geçmiş olsun, oyuncakları var mı bilmiyorum ama özellikle taşıyabilecekleri boyuttaki peluş oyuncakları, ağızlarına alınca cıyklayan şeyleri seviyorlar, biz oyuncak sepeti yaptık içinde topundan peluş oyuncağa bir sürü şey var, çok canı sıkılırsa kimsede de o anda oynayacak enerji yoksa onlarla oynuyor :)))
Düşünün ki kemirmeyi seviyor diye diş kaşıyıcı bile alıp koyduk

Evet topu ve küçük peluş köpekleri var
Fakat hepsini deşip içindeki elyafları yutuyot işr dıye onları aldım
Suan sadece topu var ve pet şişeyle oynamayı cok sevıyor :)
Tesekkur ederım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…