- 12 Ağustos 2014
- 3.061
- 2.054
- 448
- Konu Sahibi yagmurzerresi
Ben geldiiim
Herkese merhaba
Çok heyecanlıyım inşallah yuzumun akıyla çıkarım işin içinden :)
Önce kurabiyemin hikayesiyle başlayım.
İlk kız kardeşim üniversite de okurken yapmıştım.bir doğumgününde hazırlıklar yapıp sürpriz yaparak gittim kaldığı yurda.hepsi çok beğenmişlerdi ve adını çikilop koydular.her ay mutlaka istiyorlardı,yapıp göturuyordum seve seve
MALZEMELER
1 oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistancevizi
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Şerbet
İki yemek kaşığı şekerle bir bardak ılık su karışrılır
YAPILIŞI
Margarin yumurta ve şeker birlikte yoğurulur. Ardından un kabartma tozu ve kakao eklenerek yoğurulmaya devam edilir.kulak memesi kıvamına getirilir.
Yaglanmış yada yahlı kağıt serilmiş buyuk boy tepsiye ceviz buyukluğunde toplar yapılarak dizilir.(ben tek lokmalık olarak yaptım). 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 ila 40 dakika arasında pişirilir (kürdanla 30 dakika sonra bakılır olmamışsa 10 dakika daha beklenir)
Fırından çıkarınca önce şerbete batırılır ardından hindistan cevizine hertarafını kaplayacak şekilde batırılır.
Afiyet bal şeker olsun ama asla lop lop et ve yağ olmasın
Sevgilerimle
İlk gun yapmıştım ama internetimin azizliğiyle bugüne kaldı.
Herkese merhaba
Çok heyecanlıyım inşallah yuzumun akıyla çıkarım işin içinden :)
Önce kurabiyemin hikayesiyle başlayım.
İlk kız kardeşim üniversite de okurken yapmıştım.bir doğumgününde hazırlıklar yapıp sürpriz yaparak gittim kaldığı yurda.hepsi çok beğenmişlerdi ve adını çikilop koydular.her ay mutlaka istiyorlardı,yapıp göturuyordum seve seve
MALZEMELER
1 oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistancevizi
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Şerbet
İki yemek kaşığı şekerle bir bardak ılık su karışrılır
YAPILIŞI
Margarin yumurta ve şeker birlikte yoğurulur. Ardından un kabartma tozu ve kakao eklenerek yoğurulmaya devam edilir.kulak memesi kıvamına getirilir.
Yaglanmış yada yahlı kağıt serilmiş buyuk boy tepsiye ceviz buyukluğunde toplar yapılarak dizilir.(ben tek lokmalık olarak yaptım). 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 ila 40 dakika arasında pişirilir (kürdanla 30 dakika sonra bakılır olmamışsa 10 dakika daha beklenir)
Fırından çıkarınca önce şerbete batırılır ardından hindistan cevizine hertarafını kaplayacak şekilde batırılır.

Afiyet bal şeker olsun ama asla lop lop et ve yağ olmasın

Sevgilerimle
İlk gun yapmıştım ama internetimin azizliğiyle bugüne kaldı.