Bisküvi - Kurabiye Tarifi ÇİKİLOP :)(OĞLUM UN SPONSORLUĞUNDA)

yagmurzerresi

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
3.061
2.054
448
Ben geldiiim
Herkese merhaba
Çok heyecanlıyım inşallah yuzumun akıyla çıkarım işin içinden :)
Önce kurabiyemin hikayesiyle başlayım.
İlk kız kardeşim üniversite de okurken yapmıştım.bir doğumgününde hazırlıklar yapıp sürpriz yaparak gittim kaldığı yurda.hepsi çok beğenmişlerdi ve adını çikilop koydular.her ay mutlaka istiyorlardı,yapıp göturuyordum seve seve

MALZEMELER
1 oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistancevizi
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Şerbet
İki yemek kaşığı şekerle bir bardak ılık su karışrılır

YAPILIŞI
Margarin yumurta ve şeker birlikte yoğurulur. Ardından un kabartma tozu ve kakao eklenerek yoğurulmaya devam edilir.kulak memesi kıvamına getirilir.
Yaglanmış yada yahlı kağıt serilmiş buyuk boy tepsiye ceviz buyukluğunde toplar yapılarak dizilir.(ben tek lokmalık olarak yaptım). 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 ila 40 dakika arasında pişirilir (kürdanla 30 dakika sonra bakılır olmamışsa 10 dakika daha beklenir)
Fırından çıkarınca önce şerbete batırılır ardından hindistan cevizine hertarafını kaplayacak şekilde batırılır.;)
Afiyet bal şeker olsun ama asla lop lop et ve yağ olmasın :D
Sevgilerimle
WP_20141229_003.webp
WP_20141229_004.webp
WP_20141229_005.webp
WP_20141229_006.webp
WP_20141229_008.webp
WP_20141229_013.webp
WP_20141229_014.webp

İlk gun yapmıştım ama internetimin azizliğiyle bugüne kaldı.

Ben geldiiim
Herkese merhaba
Çok heyecanlıyım inşallah yuzumun akıyla çıkarım işin içinden :)
Önce kurabiyemin hikayesiyle başlayım.
İlk kız kardeşim üniversite de okurken yapmıştım.bir doğumgününde hazırlıklar yapıp sürpriz yaparak gittim kaldığı yurda.hepsi çok beğenmişlerdi ve adını çikilop koydular.her ay mutlaka istiyorlardı,yapıp göturuyordum seve seve

MALZEMELER
1 oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistancevizi
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Şerbet
İki yemek kaşığı şekerle bir bardak ılık su karışrılır

YAPILIŞI
Margarin yumurta ve şeker birlikte yoğurulur. Ardından un kabartma tozu ve kakao eklenerek yoğurulmaya devam edilir.kulak memesi kıvamına getirilir.
Yaglanmış yada yahlı kağıt serilmiş buyuk boy tepsiye ceviz buyukluğunde toplar yapılarak dizilir.(ben tek lokmalık olarak yaptım). 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 ila 40 dakika arasında pişirilir (kürdanla 30 dakika sonra bakılır olmamışsa 10 dakika daha beklenir)
Fırından çıkarınca önce şerbete batırılır ardından hindistan cevizine hertarafını kaplayacak şekilde batırılır.:KK66:
Afiyet bal şeker olsun ama asla lop lop et ve yağ olmasın :D
Sevgilerimle
Eki Görüntüle 1358916 Eki Görüntüle 1358917 Eki Görüntüle 1358918 Eki Görüntüle 1358919 Eki Görüntüle 1358921 Eki Görüntüle 1358922 Eki Görüntüle 1358923

İlk gun yapmıştım ama internetimin azizliğiyle bugüne kaldı.
Başarılarrr... gerçekten çikilop gibi oğlum ne sever... ne isterdim biliyormusunuz kadınlar kulübü olarak bişiler yapıp bir yerlerde buluşmayı ne güzel olurdu...bunlarıda tadardık.. böyle ekranda ağzımız sulanmazdı ühü ühü ühü ühü ..

Ellerinize sağlık :) çoçuğu olanlar için güzel tarif :) tek lokmalık kurabiyeler :) yarışmada başarılar :)

Teşekkurederim.
Oğlum bayılıyor pişerken çok sabırsızdı :)
Ben renkli yazamıyorum ilgilenen yönetici arkadaşım düzenleme yapabilir mi acaba

Başarılarrr... gerçekten çikilop gibi oğlum ne sever... ne isterdim biliyormusunuz kadınlar kulübü olarak bişiler yapıp bir yerlerde buluşmayı ne güzel olurdu...bunlarıda tadardık.. böyle ekranda ağzımız sulanmazdı ühü ühü ühü ühü ..
Gerçekten öyle bi imkan olsa harika olurdu

Ben de denemiştim bu kurabiyeyi.Güzel oluyor.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.

geçen gün komşum getirmişti bu kurabiyeden
tatlı krizim tuttuğu bir gündü bayıldım
tarifi aradım bulamadım netten
evde kakao olsa hemen yapıcam
çok severim zaten hindistan cevizini tam benlik bir tarif
eline sağlık başarılar dilerim

Eminim çok lezzetlidir, eline emeğine sağlık yarışmada başarılar dilerim :KK68::kk77:
geçen gün komşum getirmişti bu kurabiyeden
tatlı krizim tuttuğu bir gündü bayıldım
tarifi aradım bulamadım netten
evde kakao olsa hemen yapıcam
çok severim zaten hindistan cevizini tam benlik bir tarif
eline sağlık başarılar dilerim
Çok teşekküredirim :)

Back
X