Çıkmalımıyım kızlar karar veremiyorum?

forever78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
456
120
53
ben bi işte çalışıyorum. 3 ay bitti. muhasebe okuyorum açık öğretimde. öğreneyim diye muhasebeci yanına girdim. 2 patron ben dahil iki eleman çalışıyoruz.

girerken anlaştım para önemli değil "işi öğreneyim" dedim. ve işe alındım. 400 lira aylık. öğrenimde dedim nasıl olsa artar.

ama bana demediler ki temizliği sen yapacan, çayı sen yapacan bide üstüne dışarı bankalara bazen mükelleflere v.s sen gidecen diye. sonradan çıktı bu işler.

neyse dedim olsun meslek öğreniyoruz kolay değil. bunlara rağmen bana işi öğretmiyolar 3 ay oldu muhasebenin sadece %5 lik kısmını kendi çabalarımla öğrendim.

bide son darbe öbür elemandan geldi. o 7 yıldır burda çalışıyo ona demişler ki sen gitme dışarı onu gönder.

şimdi kızlar benim bu paraya ihtiyacım yok sırf bişeyler öğreneyim diye girdim ama sonuç ortada.
sizce biraz daha dişimi sıkıp öğrenmeye mi çalışayım, yoksa ayrılayım mı? düşün düşün kafayı yiyecem :(

Eğer paraya ihtiyacın yoksa sadece işi ögrenmek amaçlı çalışmak istiyorsan çık derim..Sana katacağı birşey yok belliki çalıştıgın yerin..

Hem bu işleri sana yaptırmalarını istemiyorsan bana para vermeyin bu hizmetleri de beklemeyin dersin...Sadece öğreneceğin işe odaklanırsın

muhasebe sabır işidir...
herkes sizin geçtiğiniz yollardan geçti ne çaylar ne kahveler yapmadık...(ben de muhasebeciyim ayrıca)
anlatsam buradan sizin köye yol olur...Hesap işi olduğu için hemen herşeyi teslim etmezler

tabi 7 yıllık elemanı göndermezler kıdem vardır en son işe giren en çok ezilendir muhasebe bürolarında
ki şöyle düşünün bu eleman 7 yıllık ve siz gelene kadar demek o işleri o yapıyordu siz gelince onu göndermemişler
muhasebe büroları böyle yapacak bişi yok

size tavsiyem sabırlı olmanız elbet mükafatını alacaksınız...
Sorun boş olduğunuzda bana da iş verin deyin...

bunu nasıl yapıyorsunuz deyin ucundan yakalrsınız illa ki bişilerin
şimdi biriktirme aşamasındasınız

hele 2 sene geçsin daha çok yenisin:15:

muhasebe sabır işidir...
herkes sizin geçtiğiniz yollardan geçti ne çaylar ne kahveler yapmadık...(ben de muhasebeciyim ayrıca)
anlatsam buradan sizin köye yol olur...Hesap işi olduğu için hemen herşeyi teslim etmezler

tabi 7 yıllık elemanı göndermezler kıdem vardır en son işe giren en çok ezilendir muhasebe bürolarında
ki şöyle düşünün bu eleman 7 yıllık ve siz gelene kadar demek o işleri o yapıyordu siz gelince onu göndermemişler
muhasebe büroları böyle yapacak bişi yok

size tavsiyem sabırlı olmanız elbet mükafatını alacaksınız...
Sorun boş olduğunuzda bana da iş verin deyin...

bunu nasıl yapıyorsunuz deyin ucundan yakalrsınız illa ki bişilerin
şimdi biriktirme aşamasındasınız

hele 2 sene geçsin daha çok yenisin:15:

aynen bende bir muhasebeci olarak arkadaşa katılıyorum yani bir çırpıda öğrenemezsiniz herşeyi onlarda öğretemez bu zaman zarfındada bu yaşadıklarınıza katlanmanız gerekecek

ben bi işte çalışıyorum. 3 ay bitti. muhasebe okuyorum açık öğretimde. öğreneyim diye muhasebeci yanına girdim. 2 patron ben dahil iki eleman çalışıyoruz.

girerken anlaştım para önemli değil "işi öğreneyim" dedim. ve işe alındım. 400 lira aylık. öğrenimde dedim nasıl olsa artar.

ama bana demediler ki temizliği sen yapacan, çayı sen yapacan bide üstüne dışarı bankalara bazen mükelleflere v.s sen gidecen diye. sonradan çıktı bu işler.

neyse dedim olsun meslek öğreniyoruz kolay değil. bunlara rağmen bana işi öğretmiyolar 3 ay oldu muhasebenin sadece %5 lik kısmını kendi çabalarımla öğrendim.

bide son darbe öbür elemandan geldi. o 7 yıldır burda çalışıyo ona demişler ki sen gitme dışarı onu gönder.

şimdi kızlar benim bu paraya ihtiyacım yok sırf bişeyler öğreneyim diye girdim ama sonuç ortada.
sizce biraz daha dişimi sıkıp öğrenmeye mi çalışayım, yoksa ayrılayım mı? düşün düşün kafayı yiyecem :(

paraya ihtiyacınız yok, sırf iş öğrenmek için bi işyerine girmişsiniz. öncelikle şunu söyleyeyim, orada temizlik yapmanız, çay servisi yapmanız, sabır göstermeniz size deneyim katmaz, aksine size sadece zaman kaybı yaratır. işi işe girdğinizde, o masaya tek başınıza oturduğunuzda öğreneceksiniz. eğer adam gibi size işi öğretmiyorsa, en azından yanında oturup izlemenize pek müsade edilmiyorsa sizle ilgilenebilecek iyi niyetli olan bi muhasebecinin yanına gidin derim.. çünkü size istediğiniz verilmiş olsa kalkıp çay doldurmanız size batmaz. birşeyler öğreniyor olmanın mutulluğuyla herşeylerini yaparsınız, bu size eziyet değil, bir teşekkür olarak yaptaığınız iş olarak gelirdi.

bence de ayrılın baştan size temizlik, çay servisi gibi şeyler yapcaksınız denmemiş patronunuz personel almak yerine 400 liraya her işi yapacak birini almış. Ama muhasebeci arkadaşlar da sizin geçtiğiniz yollardan geçtiklerini söylüyorlar belki o sektörde böyle yürüyordur işler onu bilmiyorum.

ayrıca yerinizde olsam, 400 lira alıp; temizlik yapıp, çay taşımaktansa 5 kuruş talep etmeden orda oylece oturup sadece izlemek isterdim.hatta üstüne 100 lirayı ben verirdim bana işi öğretsinler diye :) sadece iş!!

Son düzenleme:
Kardeşim de muhasebeci de çalışıyor. Onun iş yerinde çay temizlik işlerine bakacak bir bayan var. Bence böyle bir iş yerine girersen çay temizlik vs. harcadığın zamanı tamamen muhasebeye ayırırsın ki muhasebe öyle 1 2 sene de öğrenilmiyor malesef. Seni dışarı göndermeleri çok normal böyle böyle öğreneceksin. Bence o işten çık seni az paraya çok iş mantığıyla çalıştırıyorlar. Hem ihtiyacın olmasa bile maaş da önemli. Diyelim ki aynı iş yernde kaldın ve tecrüben arttı orada devam etmeyi düşünüyorsun sana birden çok bir zam yapmazlar. Kısacası emeğinin karşılığını alman ve tecrübe kazanman çok önemli..

hepinize cevaplarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim :)

benim en çok takıldığım nokta 1-işe başlarken lafını bile etmediler, ki deselerdi farklı olurdu ya daha çok maaş isterdim yada başka iş bakardım.
2- bunlarıda yapmama ragmen yok denecek kadar az şey öğreniyorum.

inanin ayaklarımın altı ağrıyo şuan yürümekten v.s.

başka yerde bu meslekte iş bulamama riskim var ama böyle devam edersem yine elle tutulur bişeyim yok.

Sanırım işi bırakmam konusunda hem fikiriz kızlar?

Paraya ihtiyacın olsun olmasın emek veriyorsun. Birincisi 400 tl eğer tam zamanlı çalışıyorsan az ötesi bir az.. en azından asgari ücret vermesi gerekir. Kaldı ki eve gelen bakıcı ve temizlikçilerin dahi ssk lı olma zorunluluğunun çıktığı bir dönemde seni bu şekilde çalıştıramaz. Ya Allah korusun yolda başına bir iş gelse, hesabını bu dar beyinli nasıl verecek?
Meslek öğreneceksin diye mesleğe karşı ön yargılı ve ezik olup kendini korkak alıştırma. Başka yere bak derim.

Paraya ihtiyacın olsun olmasın emek veriyorsun. Birincisi 400 tl eğer tam zamanlı çalışıyorsan az ötesi bir az.. en azından asgari ücret vermesi gerekir. Kaldı ki eve gelen bakıcı ve temizlikçilerin dahi ssk lı olma zorunluluğunun çıktığı bir dönemde seni bu şekilde çalıştıramaz. Ya Allah korusun yolda başına bir iş gelse, hesabını bu dar beyinli nasıl verecek?
Meslek öğreneceksin diye mesleğe karşı ön yargılı ve ezik olup kendini korkak alıştırma. Başka yere bak derim.

sabah 8.30 ben açıyorum büroyu. akşam 5 de çıkıyorum.
söyledikleriniz bana kesinlikle güç verdi. bu hafta içi en geç hafta sonu çıkıyorum inşAllah..

sabah 8.30 ben açıyorum büroyu. akşam 5 de çıkıyorum.
söyledikleriniz bana kesinlikle güç verdi. bu hafta içi en geç hafta sonu çıkıyorum inşAllah..

Çıkmak mesele değil. Ama ekonomik sorunlarım yok diyorsun o zaman olabilir. Diğer bir alternatif de iş bularak çıkmak. Ama emin ol bu paraya milyon tane daha iyi şartlarda iş bulabilirsin..

Vee bugun isten ciktim. istemediler cikmami ama sonunda ciktim.. icimde bi huzur rahatlama var :))

Eğer paraya ihtiyacın yoksa sadece işi ögrenmek amaçlı çalışmak istiyorsan çık derim..Sana katacağı birşey yok belliki çalıştıgın yerin..

Hem bu işleri sana yaptırmalarını istemiyorsan bana para vermeyin bu hizmetleri de beklemeyin dersin...Sadece öğreneceğin işe odaklanırsın

arkadaşın yorumuna katılıyorum amacın iş öğrenmekse öğretmeye ilgili olan biryer bulabilrsin bu şekilde zaten öğrenmende çok zor

Back
X