Cıkmazdayim evlilik konusunda lutfen fikirlerinizle yardimci olun bana

Aygul0729

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2018
111
29
18
32
5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?

Ben aileden ayri olmak icin degilde gercektn gelecegimizi dusunuyorum coluk cocuk olunca imkanlar kisitli alisik olcgm bir ortam ve imkan olmicak.kac kisye sordum imkanlar yetersz diye.fkat sevgimdn vazgecmedim. Gercektn ords yapmk istedim fkat o da yapamazsm bnm arkamda dursn istiyorm bu fedakarligi istiyorm.cnku amacim onu memleketinden cikarmk degil gercektn;(

Cizrede zorunlu hizmette yakınım var.
Çok sıkıldılar bıktılar.
Çünkü büyükşehirden gittiler oraya.
Zor yani.
Süreli gittikleri halde zor
Siz ömür boyu ne yapacaksınız aklınız kesiyor mu?
Kültürlerin de alakası yok.

Ayrıca boşu boşuna "ille de bura olacak,olmazsa hayatımdan çık" diyen adamı siz çıkartın hayatınızdan.
Onunki aile de sizinki değil mi?
Ay annenize acıyın,evlenmeyin...

Yapamazsın. Kültürleriniz çok farklı. Bambaşka bir ilde ortak noktalarda buluşabilirdiniz. Ama bu sabit fikirlilikle tamamen o geleneğin gelini olacaksın. Ailenden ayrı olman, onun dip dibe olması da ayrı bir öfke büyütecek içinde.
Kimse sorduysam orali olan ama batida yasayn arkadslarima sordugmda bile biz yapamayz sen nasil yapcksn diyorlar cok tedirgnim. Bn yinede ondan vazgecmeyio gelirm diyorm.gercktn elimden geleni orasi icin cabalamk istiyorm ama bir yanim ya yapamazsm diyince benim icin bir fedakarlikta bulunmuyor bna yapamazsm edemezsem deme diyip kesip atio.istiyorm ki coluk cocuk olunca iyi imkanlara sahio olsn onunlafa rhat bir orlamim olsn;(

Cizrede zorunlu hizmette yakınım var.
Çok sıkıldılar bıktılar.
Çünkü büyükşehirden gittiler oraya.
Zor yani.
Süreli gittikleri halde zor
Siz ömür boyu ne yapacaksınız aklınız kesiyor mu?
Kültürlerin de alakası yok.

Ayrıca boşu boşuna "ille de bura olacak,olmazsa hayatımdan çık" diyen adamı siz çıkartın hayatınızdan.
Onunki aile de sizinki değil mi?
Ay annenize acıyın,evlenmeyin...
Ben elimden gelen fedarkarligi yapiyorum fkt gelmem bile demiyorum.fkt hicbir fedakarligi yok.dediginiz gibi aslinda cok sevdgim icn her turlu yolu denedim :(

Bir tanıdığım ilkokul öğretmeni olarak çalışıyordu Şırnak merkezde bir süre Cizrede bi süre. Hangisi tam hatırlayamıyorum ama bu ikisinden birinde su olmadığı için tuvaleti kapatılmış okullar var. imkansizlik derken ciddi şekilde bu boyutları da düşünmek lazım. Çocuklar ve öğretmenler 6 saat boyunca tuvalet ihtiyacını gideremiyor. Bu yuzden tanidigim sabah oglene kadar su içmiyordu!

Bu en temel ihtiyaç. Siz iyi şartlarda yaşarsınız eviniz daha imkânlı olur belki ama okullar bu durumda. Mesela evlendiniz 10 yıl içinde çocuğunuz olursa bu okullara gidecek.

Bahsettiğiniz kişi çok net ve katı gözüküyor. Sonra değişir mi diye düşünerek hareket etmeyin. Şimdi tum sartlari kabul ediyorsanız her şeyi göze almanız lazım belli ki. Sonra yine siz üzülürsünüz değişmediğini görünce.

Ben de Karadenizliyim eşim Kürt. Yılda bir kaç kez görüşmek iyi hoş oluyor baska sehirdeki ailesiyle . Sürekli onların içinde yaşamak bilmiyorum olurdu ama sizin durum zorlamayla oldugundan hep içinizde kalabilir. Mesela yanınızda Kürtçe konuşurlarsa alınabilirsiniz burda yazılan başka konuları hatırlıyorum onlar şikayet ediyordu. Bende nadiren oluyor aralarında Kurtce konuştukları ama dediğim gibi yılda kaç kez görüyorum o yüzden sorun değil benim için. Sizin daha ciddi düşünmeniz lazım.

Ilişki karşılıklı emek ister.
Çok seviyorum diye kendinizi feda etmeyin. Yapabileceğinizin bir sınırı olsun. Eşiniz için yapmayın. Kendiniz için yapın ne yapıyorsanız. ve eşinizden çok önce kendinizi sevin.

5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
Hep orada olmak bence sıkıntı tamam sevdin gittin ama doğu adetleri ağırdır ve kv le ya aynı evde olacaksın ya altlı üstlü başka şansın olacağını sanmıyorum başına dert alma ilerisi için de sıkıntı hamile kalsan çocuğun olsa büyüse eğitim şu bu baya karanlık görünüyor benim için hem adam sana ya gel ya hayatımdan çık diyor ama sen diyemiyorsun mesela ya benim istediğim olur ya da bitsin diye adam senin sevdiğin kadar sevmiyor gibi

Kimse sorduysam orali olan ama batida yasayn arkadslarima sordugmda bile biz yapamayz sen nasil yapcksn diyorlar cok tedirgnim. Bn yinede ondan vazgecmeyio gelirm diyorm.gercktn elimden geleni orasi icin cabalamk istiyorm ama bir yanim ya yapamazsm diyince benim icin bir fedakarlikta bulunmuyor bna yapamazsm edemezsem deme diyip kesip atio.istiyorm ki coluk cocuk olunca iyi imkanlara sahio olsn onunlafa rhat bir orlamim olsn;(
Mesele tek taraflı fedakarlıkta bulunmakta zaten. En ufak bir iç rahatlatma, destek çıkma, orta yol bulma durumu yok sevgilinde. Biraz hayatının kıymeti varsa evliliği düşünme, ayrıl hatta. Çok çok bencil bir adam çünkü.

Ben elimden gelen fedarkarligi yapiyorum fkt gelmem bile demiyorum.fkt hicbir fedakarligi yok.dediginiz gibi aslinda cok sevdgim icn her turlu yolu denedim :KK43:
Pekala pek güzel,sevgi için fedakarlık...
Peki o neden hiç fedakarlık göstermiyor.
Benden küçüksündür belki,abla gibi gör.
Başını yakma.
Orada onun ailesi onun memleketi vr sana tamamen uzak bir kültür.
Bak evlenince 3-5 ay sonra sevginin önüne başka şeyler geçince başını çok vurursun.
Aynı bölgeye evlendi arkadaşım...
Aahh kanayan yaramız onun durumu.
Çok sevdi evlendi,orada yaşıyor şimdi.
Ömrü boyunca da öyle olacak.
Kocası memur üstelik,tayin imkanı olduğu halde yine de memleketimde duracam diye gitmiyor.
Kültürü farklı,aile yapısı farklı,kimse taşa tutmasın ama karısını ailesine hizmetçi almış gibi muamele ediyor,öyle görmüş.
Pişman mı arkadaşım,pişman... Ama dönemiyor 2 çocukla, köreldi gitti.

Hayat zor.
Evlilik sevgililik gibi değil.
Çok değişik şeylerle karşılaşırsın,kaldıramazsın.
Hiç istemedim şimdi senin bu evliliği yapmanı.seni reelde tanısam engel olmak için elimden geleni yapardım :)
Hayırlısı olsun hakkında.
Çok olumsuz yorum yaptım ama görünen köy misali...
Takdir senin

Merhaba ayşegül.. 10 yıllık evli bir ablan olarak dinlersen ya da söyleyeceklerime önem verirsen senin için daha çabuk çözüm yolu buluruz diye düşünüyorum..

1. Bencil insanlardan uzak dur. Ne yaparsan yap hayatın hep o ve onun istedikleri üzerine şekillenir ve sen günden güne tükenirsin.

2. Ortak fikrinin az olduğu kisilerle arkadaş olabilirsin ama hayat ortağı olmak imkansızdır. Korkunç bi döngünün içinde bulursun kendini eğer evlenirsen.

3. Aşk her şeye yetmez. Ne yazık ki gerçek bu! Zaten aşk dediğin şeyi besleyecek öğeler ortadan kalkınca aşkın cenazesi evliliğimizin ortasında yatıp kalıyor.

4. Arkadaş olamadigin ve seni sürekli terk etmekle tehdit eden birini eş olarak seçme ve ona asla boyun eğme. Seni yetiştiren anne baban birine köle olarak yetistirmedi bunu unutma.. muhafazakarsan dinimiz şöyle diyor böyle diyor diyenlere kulak asma sadece Hz.Haticenin hayatını okusan ne kadar kulaktan dolma bilgilerle yaşadıklarını görmüş olursun.

5. Evlilik yol arkadasligidir. Yolun başında böyle yaklaşan yolun ortasında hele de senden emin olduktan sonra ne yazık ki döver de söver de.. bunun icin genelleme yapmak istemiyorum ama yasama ihtimalin çok yüksek..

6. Önce kendine değer ver. Sonra sana gerçekten değer vereni fark edeceksin. Kendinize küsmeyin güzel kadınlar, kadınlarımız... biz küstükçe, sevmedikçe ve değer vermedikçe yüzümüze gülen, köprüyü geçene kadar sevilesi görünenlerin iki sözüne kanıyoruz.. sonra da kurtulamadığımız bir girdap oluyor evlilik.

7. Evlilik erkek egemenliği değildir. Kadın dominantligi da değildir. Evlilik hayat arkadasligidir. Arkadaş olamadığınız, birlikte gülemediginiz, fikir alışverişinde bulunamadığınız, size bir şey katmayan ve sizin de ona bir şey katmadiginiz insanlarla evlenmeyin. Şiddeti, hakareti, tehditi kendiniz için normallestirmeyin... Kadın yoksa hayat yok bunu unutmayın.

Sevgiyle kal
Ve kendine seviyorum diye kötülük yapma..

Gitme kardeşim yapamazsın bencede...
Ama , az çok Şırnağı imkanları , yaşayabileceğin ortam hakkında bilgin vardır. Ve kendini en iyi tanıyan da sensin... Şartlar değişince tavrın nasıl olur , eksiklik hissedermisin , aileni özlermisin, eşinin ailesiyle anlaşabilecekmisin...???
Derken soru işaretleri uzaar gider , iyi düşün. Mantıklı kararlar ver geleceğin ve mutluluğun adına.

Ben aileden ayri olmak icin degilde gercektn gelecegimizi dusunuyorum coluk cocuk olunca imkanlar kisitli alisik olcgm bir ortam ve imkan olmicak.kac kisye sordum imkanlar yetersz diye.fkat sevgimdn vazgecmedim. Gercektn ords yapmk istedim fkat o da yapamazsm bnm arkamda dursn istiyorm bu fedakarligi istiyorm.cnku amacim onu memleketinden cikarmk degil gercektn;(
Sadece sevgi karın doyurmuyor..

O seni memleketinden çıkarıyor da sen onu neden çıkaramıyorsun ? Şimdiden ilişkide kumanda merkezi olmaya çalışıyor . Sonunuz çok karanlık , evlenirsen gel buraya bu yazdıklarımı oku .

Aşka sevdaya düşüp de değerlerinden vazgeçme .. Çok seviyorsa sevgilin gelsin .he ben ona kıyamam dersen de , git o sana bir güzel kiysin da anasının kölesi ol ..şimdiden çocuk olacak annem görmek isteyecek göremeyecek diye bıdı bıdı yapıyor . Onunki anne de seninki ne ?

AH tatlimmm..dayanamadım yazdim.yazik etmeyin kendinize.Evlilik oyle flörtte'ki gibi değildir.sanmaki her an sıkı fiki geçecek.Ailenden uzakta ;farklı kültürde yapamazsın.Sorunlar başlayınca;sevgide biter;pişmanlıklar başlar.Allah'a çok dua et.Hakkinda hayırlısını iste.Hayirsizsa soğut ondan diye dua et.cok çok iyi düşün.Su lafıyla bile ne kadar aileci olduğunu belli etmiş.yarin bir sorun olsa ailesiyle;asla seni haklı görmez.

Sevgiliniz bencil bence.
İnsan her yere alışır yapar ama bencil bir insanla nereye kadar ?
"ya kabul edersin ya da çık hayatımdan" ne kadar kolay çıkarabiliyor sizi hayatından..

Bir tanıdığım ilkokul öğretmeni olarak çalışıyordu Şırnak merkezde bir süre Cizrede bi süre. Hangisi tam hatırlayamıyorum ama bu ikisinden birinde su olmadığı için tuvaleti kapatılmış okullar var. imkansizlik derken ciddi şekilde bu boyutları da düşünmek lazım. Çocuklar ve öğretmenler 6 saat boyunca tuvalet ihtiyacını gideremiyor. Bu yuzden tanidigim sabah oglene kadar su içmiyordu!

Bu en temel ihtiyaç. Siz iyi şartlarda yaşarsınız eviniz daha imkânlı olur belki ama okullar bu durumda. Mesela evlendiniz 10 yıl içinde çocuğunuz olursa bu okullara gidecek.

Bahsettiğiniz kişi çok net ve katı gözüküyor. Sonra değişir mi diye düşünerek hareket etmeyin. Şimdi tum sartlari kabul ediyorsanız her şeyi göze almanız lazım belli ki. Sonra yine siz üzülürsünüz değişmediğini görünce.

Ben de Karadenizliyim eşim Kürt. Yılda bir kaç kez görüşmek iyi hoş oluyor baska sehirdeki ailesiyle . Sürekli onların içinde yaşamak bilmiyorum olurdu ama sizin durum zorlamayla oldugundan hep içinizde kalabilir. Mesela yanınızda Kürtçe konuşurlarsa alınabilirsiniz burda yazılan başka konuları hatırlıyorum onlar şikayet ediyordu. Bende nadiren oluyor aralarında Kurtce konuştukları ama dediğim gibi yılda kaç kez görüyorum o yüzden sorun değil benim için. Sizin daha ciddi düşünmeniz lazım.

Ilişki karşılıklı emek ister.
Çok seviyorum diye kendinizi feda etmeyin. Yapabileceğinizin bir sınırı olsun. Eşiniz için yapmayın. Kendiniz için yapın ne yapıyorsanız. ve eşinizden çok önce kendinizi sevin.
Siz nerde yasiyorsunuz .hepinize tesekkur ederim cevaplariniz icin .bir de degisik seyleri var orya gelirsen el ele tutusamyiz kol kola giremeyiz ailemn yaninda yana yana oturmayiz iyice korkutuyor beni. Iyi bir gelecek istiyorum onunla olsun istedim ama dogru soyluyorsun sadece ben kendimi feda ediyorum :(

Siz nerde yasiyorsunuz .hepinize tesekkur ederim cevaplariniz icin .bir de degisik seyleri var orya gelirsen el ele tutusamyiz kol kola giremeyiz ailemn yaninda yana yana oturmayiz iyice korkutuyor beni. Iyi bir gelecek istiyorum onunla olsun istedim ama dogru soyluyorsun sadece ben kendimi feda ediyorum :KK43:

Pekala pek güzel,sevgi için fedakarlık...
Peki o neden hiç fedakarlık göstermiyor.
Benden küçüksündür belki,abla gibi gör.
Başını yakma.
Orada onun ailesi onun memleketi vr sana tamamen uzak bir kültür.
Bak evlenince 3-5 ay sonra sevginin önüne başka şeyler geçince başını çok vurursun.
Aynı bölgeye evlendi arkadaşım...
Aahh kanayan yaramız onun durumu.
Çok sevdi evlendi,orada yaşıyor şimdi.
Ömrü boyunca da öyle olacak.
Kocası memur üstelik,tayin imkanı olduğu halde yine de memleketimde duracam diye gitmiyor.
Kültürü farklı,aile yapısı farklı,kimse taşa tutmasın ama karısını ailesine hizmetçi almış gibi muamele ediyor,öyle görmüş.
Pişman mı arkadaşım,pişman... Ama dönemiyor 2 çocukla, köreldi gitti.

Hayat zor.
Evlilik sevgililik gibi değil.
Çok değişik şeylerle karşılaşırsın,kaldıramazsın.
Hiç istemedim şimdi senin bu evliliği yapmanı.seni reelde tanısam engel olmak için elimden geleni yapardım :)
Hayırlısı olsun hakkında.
Çok olumsuz yorum yaptım ama görünen köy misali...
Takdir senin
Ben zaten omurluk dedigi icin korkuyorm yine de yasarim gorurum yapamazsm baska secenekler sundum .boyle bise de demeyince ayrildm . Ama kalbim onda. Ailemde fedakarlik yapmiyor diye kiziyor sizin gibi. Bnde buraya uye olark cok kisiye ulasark sizlerin gorusunu almk istedjm con tesekkur edrim zamn ayirip yaziyorsnz bana cevaplar

Evet maalesef adetleri oyle ben de doguluyum diyarbakirdan mardine gelin gittim bana bile zor geldi el ele tutusmuyoruz ayni koltukta bile oturmuyoruz sma diyarbakir da oyle degil ikisi de dogu oldugu halde farkli diyarbakir cok daha gelismis neyseki simdi izmire yerlestik rahatladik

Back
X