5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
Merhaba ayşegül.. 10 yıllık evli bir ablan olarak dinlersen ya da söyleyeceklerime önem verirsen senin için daha çabuk çözüm yolu buluruz diye düşünüyorum..
1. Bencil insanlardan uzak dur. Ne yaparsan yap hayatın hep o ve onun istedikleri üzerine şekillenir ve sen günden güne tükenirsin.
2. Ortak fikrinin az olduğu kisilerle arkadaş olabilirsin ama hayat ortağı olmak imkansızdır. Korkunç bi döngünün içinde bulursun kendini eğer evlenirsen.
3. Aşk her şeye yetmez. Ne yazık ki gerçek bu! Zaten aşk dediğin şeyi besleyecek öğeler ortadan kalkınca aşkın cenazesi evliliğimizin ortasında yatıp kalıyor.
4. Arkadaş olamadigin ve seni sürekli terk etmekle tehdit eden birini eş olarak seçme ve ona asla boyun eğme. Seni yetiştiren anne baban birine köle olarak yetistirmedi bunu unutma.. muhafazakarsan dinimiz şöyle diyor böyle diyor diyenlere kulak asma sadece Hz.Haticenin hayatını okusan ne kadar kulaktan dolma bilgilerle yaşadıklarını görmüş olursun.
5. Evlilik yol arkadasligidir. Yolun başında böyle yaklaşan yolun ortasında hele de senden emin olduktan sonra ne yazık ki döver de söver de.. bunun icin genelleme yapmak istemiyorum ama yasama ihtimalin çok yüksek..
6. Önce kendine değer ver. Sonra sana gerçekten değer vereni fark edeceksin. Kendinize küsmeyin güzel kadınlar, kadınlarımız... biz küstükçe, sevmedikçe ve değer vermedikçe yüzümüze gülen, köprüyü geçene kadar sevilesi görünenlerin iki sözüne kanıyoruz.. sonra da kurtulamadığımız bir girdap oluyor evlilik.
7. Evlilik erkek egemenliği değildir. Kadın dominantligi da değildir. Evlilik hayat arkadasligidir. Arkadaş olamadığınız, birlikte gülemediginiz, fikir alışverişinde bulunamadığınız, size bir şey katmayan ve sizin de ona bir şey katmadiginiz insanlarla evlenmeyin. Şiddeti, hakareti, tehditi kendiniz için normallestirmeyin... Kadın yoksa hayat yok bunu unutmayın.
Sevgiyle kal
Ve kendine seviyorum diye kötülük yapma..