Kekler - Pastalar Çikolata Dolgulu Kek

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.558
614.993
1.423
Malatya

Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı süt
* 1,5 su bardağı un
*yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1,5 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya

Dolgu kreması için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*2,5 su bardağı süt
*1 paket kakao (25 gr.)
*80 gr. bitter çikolata

Yapılışı
*Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt, un, mısır nişastası ve en son kabartma tozuyla, vanilya eklenir.
*Yağlanmış kalıba dökülen karışım, önceden ısıtılmış fırında 160 c de pişirilir.
*Tamamen soğuyan kek ilk fotoğrafta görüldüğü gibi üst kısmından kesilir.
*İçi oyularak önceden hazırlanan çikolatalı karışımla doldurulur. (kekin içinden çıkan kısımlar daha sonra truff yapımında kullanılabilir :)
*Dolgu kreması hazırlanır ve kekin içine sürülür..üzerine 50 gr. kadar erimiş çikolata (benmari usulu) sürdüm ki üst parça güzel yapışsın.
*Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çikolata ve file fındıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun !

Aman Allahım.O kek yenmez mi hiç.Çok güzel görünüyor.Aklıma aldım hemen.Eline sağlık Nevreste.

Aman Allahım.O kek yenmez mi hiç.Çok güzel görünüyor.Aklıma aldım hemen.Eline sağlık Nevreste.

Çok güzel değil miGeçen bir yerde görmüştüm ama tarif yoktu dün gece bulunca ekledim mutlaka yapmalıyızTeşekkürler canım

Çok güzel değil miGeçen bir yerde görmüştüm ama tarif yoktu dün gece bulunca ekledim mutlaka yapmalıyızTeşekkürler canım

Güzel ne kelime nefis nefis.Evet kesinlikle denemeliyiz.Yoksa bir tarafımız eksik kalır.

ben nasıl kaçırmışım bu tarifi çok güzel görünüyor uzun zamandır değişik kek sunumları arıyordum iyi oldu bu ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…