çikolata kisti ameliyatı

benim sol overde 4.5 cm sağ overde 1.5 cm 2 doktor böyle söyledi bir doktorda sol overde 5.5 cm sağ overde 3.5 cm gördü. evliyim çocuk sahibi olmak istiyorum ama ameliyatı kapalı mı yoksa açık ameliyat mı oldun? ve ameliyat sonrası çok sancın oldumu bide hangi hastanede olduğunu öğrenebilir miyim ?

benim sağ ve solda toplam 7 tane vardı!!!
açık ameliyat oldum çünkü fazla büyüklerdi doktorum öyle karar verdi

Senin nasıl bu kadar çokmuş ya geçmiş olsun peki sonrasında çocuk olma ihtimali hakkında bilgin var mı ? evlisin sanırım sende çünkü sonrasında tekrar ediyo diye doktor söyledi.ne zaman oldun ameliyatı peki?

evli değilim almedacığım bundan 5 sene önce oldum
valla doktorlar da çok şaşırdı çünkü hiç belirti vermedi desem yeridir ve en büyüğü 9 cm di!
ameliyat olduktan sonra 4 ay daha tedavi sürdü karnından bir iğne yapıyorlar ve adetini durduruyorlar bir nevi menapoza sokuyorlar
iğneyi kestikten sonra yumurtalık faaliyetlerimin gayet iyi ve düzenli olduğunu gördüler
şimdi senede bir kontrole gidiyorum
benim de doktorum bunun tekrarlaması çok olası oyüzden kontrollerini hiç ihmal etme dedi
çocuk konusunda da bu bir risk tabi ama benim bir arkadaşım böyle bir ameliyatta tek yumurtalığını aldırmış ama yinede çocuk sahibi olmuştu

teşekkür ederim...
bu arada sana tavsiyem doktorunu çok iyi seçmen
sanırım henüz çocuğun yok bu çok önemli bir ameliyat
belli büyüklükten sonra açık ameliyat yapılması gerektiğini biliyorum
kistlerin tamamen temizlenmesi açısından daha iyi oluyor galiba
benim gittiğim doktorlardan biri kapalı yöntemle yaparız demişti
ameliyat olduğum doktor kesinlikle kapalı yapılamaz dedi
5 yıldır da allaha şükür ne adetlerimde ne de başka bir yönden problem yaşamadım
geçmişolsun bir an önce şifa bulmanı dilerim....

Bu konuda uzman bir prof. buldum bide ona muayene olcam sonrasında zaten hemen ameliyat olmak istiyorum özel bir hastanede olmaya karar verdim. Eve 9 aylık evliyim zaten ama çok çocuk istiyorum inşallah olur çok teşekkür ederim tekrardan:)

bu arada bişey söylemeyi unuttum doktor bana eğer evli olsaydın hemen hamile kal derdim doğumla beraber kistlerden de kurtulursun demişti
bunu da sorabilirsin doktora
gerçi kist varken hamile kalmak da zorlaşıyor bilmiyorum ondan mı bebeğin olmuyor ama
öyle bir şey yoksa aklında bulunsun

canım çikolata kisti olduğunu hemen hemen 1 ay oldu öğreneli 3 doktora gittim. Bu konuda netten ve doktordan bütün bilgileri öğrendim. Ben ilk defa ameliyat olucam ameliyat konusunda hiç bir bilgim yok işte ama sonrasında 6 aylık bir menopoz iğnesi söylendi. ama uygulama taraftarı deilim pek ameliyattan hemen sonra aşılama yapmayı düşünuyorum doğal yolla yada hemen bebek sahibi olmak tek umudum . Ama bilgilerin için teşşekkür ederim bu konuda arkadaşa çok ihtiyacım vardı.

anladım canım valla 4 cm üzerindeyse açık ameliyat yapıyorlar diye hatırlıyorum ben
menapoz iğnesi ameliyattan sonra yapılması gereken bir şey sen yaptırmak istemiyorum diyorsun ama bunun kararını doktor veriyor tedavi süreci o şekilde
süresi konusunda bilemiyorum ama benimki 4 ay sürmüştü
bebek konusuna da okadar sıkılma sen tedavini olması gerektiği gibi ol gerisini allaha bırak nasip eder inşallah :)

almedacım sana ameliyat hikayemi kısaca anlatayım ilk 18 yaşındayken belirti verdi sırt üstü yatdığımda göbeğimin altında portakal büyüklüğünde bişey çıktı ne ağrım vardı ne sızım vardı dr a gitmedim cahillik ve çocukluk işte sonra bu 2 ayda 3 ayda bir ben yattıkça dışarı çıkıyordu herneyse ben bu veletle tam 5 sene yaşadım ama dediğim gibi ağrım sızım hiçbirşeyim yoktu gel gelelim 5 sene sonra birgün belime bacağıma bir ağrı vurdu bir ağrı vurdu ama o acıyı anlatamam ben yerlerde sürünüyorum ayağa kalkamıyorum belim kitlendi sanki bani bayıltın diyorum neyse apar topar beni hastaneye götürdüler bu arada nişanlıydım neyse dr ultrasonla bakıyor ve bana dediki kız sen naptıınn bununla nasıl durdun ve bunu nerende sakladın dedi benim kistim bir bebek kafasından büyükmüş bana hemen acil ameliyat dedi akşam saat 6 idi sonrada gündüz dehayır vardır sabah yapalım dedi ama sol yumurtalığın gitmiş onu almam lazım dedi ve ilk aklıma gelipde doktora söylediğim ÇOCUUUK dedim dr sağ yumurtalığın sağlam dedi.dedi ama nişanlı olmam beni hep korkuttu ameliyatımı oldum açık ameliyattı ama sizin dediğiniz gibi öyle iğne falan olmadım.herneyse 1 sene sonra evlendim ve diyorumki tek yumurtayla kolay kolay hamile kalamam tedavi falan olmam gerekir diye düşünürken meğersem ben hamileymişim evliliğimin 3 günü hamile kalmışım:1:allaha şükür ama bukadar çabuk hamile kalacağımı bilseydim korunurdum:1:

arkadaşım çok uzun oldu kusura bakma aydınlatmak için yazdım çocuk için düşünme düşünüpde üzülme gördüğün gibi problem olmuyor umarım azda olsa faydam olur rahatlaman açısından allah yardımcın olsun çok çookkk geçmiş olsun:80:

Son düzenleme:
Merhaba nergis ya ben sırf bu kist yüzünden buraya üye oldum ve nergis ve nilüfer isimleri heralde dedım aynı kişiler ama şimdi bakınca farklı kullanıcılarsınız sanırım:)) Çünkü nilüfer bekar sallagitsinbe nıkınden dolayı :) Çok sevindim senin adına umarım hersey benim içinde güzel olur . Benımde öle bi ağrım sızım yok şuanda ama ameliyat olarak kapalı ameliyat dedi doktorlar hep şimdi bu hafta bir prof ile görüşücem ameliyatımı inşallah o yapar işinde çok iyiymiş korkularım sadece ya bebek olmassa diye ama senin yazdıkların bana umut oldu çok teşekkür ederim.bebeğin kaç aylık yada büyümüştür belkide şimdi.:)allah analı babalı buyutsun.Peki normal doğum yapabılıyomusun bu amelıyattan sonra?

Merhaba nergis ya ben sırf bu kist yüzünden buraya üye oldum ve nergis ve nilüfer isimleri heralde dedım aynı kişiler ama şimdi bakınca farklı kullanıcılarsınız sanırım:)) Çünkü nilüfer bekar sallagitsinbe nıkınden dolayı :) Çok sevindim senin adına umarım hersey benim içinde güzel olur . Benımde öle bi ağrım sızım yok şuanda ama ameliyat olarak kapalı ameliyat dedi doktorlar hep şimdi bu hafta bir prof ile görüşücem ameliyatımı inşallah o yapar işinde çok iyiymiş korkularım sadece ya bebek olmassa diye ama senin yazdıkların bana umut oldu çok teşekkür ederim.bebeğin kaç aylık yada büyümüştür belkide şimdi.:)allah analı babalı buyutsun.Peki normal doğum yapabılıyomusun bu amelıyattan sonra?

ay faydam olduysa ne mutlu bana.korkma canım kapalıymış seninki ağrın bile olmaz inşallah açık ameliyatta ilk gün dikiş ağrıların oluyor biraz okadar hem tıpta çok ilerledi. açık ameliyatda normal doğum oluyor çünkü doktorum çok ısrar etmişti normal yap diye ben korkudan istememiştim ama benim velet:emir_bebek: kilo alınca doktorum sen bunu çıkaramazsın mümkün değil takılır :27:senin isteğin olcak demişti.kapalıda hayli hayli olur:42:
amin canım çocuğum 5 yaşına giricek bu arada şunuda söyliyim 2.yede hamile kalmıştım ama nasip işte olmadı.
yalnız ameliyatını erteleme biran önce ol kurtul çünkü ben zamanında olsaydım kistim büyümezdi resmen benim yüzümden hatamdan oldu.okadar çokbeklediğim için büyümüş büyümüş yumurtalığımı kaplamış
ameliyat durumundan haber ver tamam mı :126:

Back
X