Arkadaşlar merhaba, umarım benim hikayem biraz olsun sizlere umut ışığı olur.5 senelik evliyim 2,5 senedir bebek istiyoruz olmuyor. Doktora gidiyorum bir sorunun yok sebepsiz infertilite diyip gönderiyor. 3 kere çatlatma iğnesi denedim olmadı. küçük bir yerde yaşıyorum dedim ki İzmire gideyim. İzmirde 9 eylülde bir profösöre muayene oldum dediki 7 cm solda 5 cm sağda çikolata kistin var laporoskopi yapalım. inanamadım kendi doktorumun 1 sene bunu görmeden beni oyaladığına mı yanayım ameliyat olacağımamı yanayım. neyse laporoskopi oldum. ameliyattan çıktım doktorum dedi ki kistler içeriyi çok deforme etmiş sende 4. derece endometriozis var ayrıca yapışıklıklar var kısmen açtık ama tüp bebek denemelisin dedi. 3 ay geçici menepoza soktu sonra aynı yerde tüp bebek tedavisi gördüm. maalesef sadece 3 yumurta toplandı o da orta kalitede. ve tabi sonuç negatif. Bu arada 9 eylül tüp bebek merkezinden de hiç memnun kalmadığımı söylemeliyim. Deneme ekim ayı gibiydi.neyse eşimle ikinciyi denemeye karar verdik. ama dedik mart-nisan gibi olsun biraz kendimi toparlayayım. bu arada sürekli internetteyim sürekli araştırıyorum duyduğum kürleri yapıyorum psikolojim iyice bozuldu. Afedersiniz eşimle birlikte olurken bile aklımda hep o vardı. neyse 2 ay kontrole gitmemiştim. 2 ay sonra kontrole gittiğimde öğrendim ki çikolata kistim tekrarlamış. yani yine 3 cm çikolata kistim var. dünyam başıma yıkıldı. kısa bir süre sonra nisan gibi gideceğimiz tüp bebek tedavimi bazı nedenlerden dolayı temmuz ayına erteledik. iyiki de ertelemişim haa bu arada 2 ay soğan suyu kürü yaptım doktora gittiğimde kistimin küçülmüş olduğunu gördüm. neyse dedim ki kendi kendime nasıl olsa temmuz da sıkıntı çekeceğim onun için düşünme. ve bir şekişlde kafamdan attım arkadaşlar sanırım bu da çok önemli ve şimdi öğrendim ki hamileyim. şu an 8. haftam. umarım benim durumum herkese umut olur. yani çok zor biliyorum ama psikolojinizi bozmayın ve umudunuzu kaybetmeyin.[/QU
Arkadaşım hayırlı olsun..gerçekten süper olmuş..insan böyle okuyunca umut oluyor, benim de kistim tekrarladı ve moralim çok bozuldu, ilk tüp bebek denemem negatif oldu, umarım ikinci de olur, ya da keşke kendiliğinden olsa, ne kadar mutlu olurum, bir sürü mucize olay okuyoruz, duyuyoruz, çok teşekkürler, bizlerle paylaştığın ve moral verdiğin için, umarım herşey hayırlı olur senin için ve hepimiz için, tebrikler tekrar..