• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kisti olup tüp bebek tedavisine başlıycak olan arkadaşlar var mı?

papatyapapatya28

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
79
2
48
Mrb arkadaşlar. Benim 8 cmlik çikolata kistim var. 27 yaşındayım. Yumurtalık rezervimde çok kötü. Yaklaşık 4 aylık evliyim. Doktorum zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlamam gerektiğini söyledi. Tüp bebek yaptırıpta hamile kalamamaktan çok korkuyorum. Maddi manevi büyük kayıp benim için. Bizim gibi aynı durumda olan arkadaşlarla konuşmak moral açısından iyi gelebilir belki.

selam canım. Aynı sorunlar bende de var. çikolata kisti ve yumurta rezervi azlığı. Bir tüp bebek denemesi oldu, o da negatif. Ikinciyi deneyeceğiz.

selam arkadaşım. çok geçmiş olsun. Ne diyiceğimi bilemiyorum inan. Inşallah 2. Sinde bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Acaba nerede yaptırdın yine aynı yerdemi yaptırıcaksın? Bana doktorum bir iğne verdi onu yaptırdıktan sonra 2 ay sonrasına randevu vericekmiş. Bir tavsiyen var mı bana söyliyebileceğin?

Canım öncelikle moralini bozma. Bu işlerde moral çok önemli. Üstelik yaşın daha çok genç. İlla ki olur bebeğin. Ben daha önce bi çikolata kisti ameliyatı olmuştum..bu ameliyatlar da yumurtalık rezervini azaltıyomuş. Benim ki tekrarladı. Bu yüzden doktor bana da vakit kaybetmeden tüp bebek denememi söyledi. İşte dediğim gibi ilki olumsuz oldu. Çok umutlu değildim, az yumurta vardı,bir tane transfer edilmişti ama insan yine de üzülüyor..bakalım inşallah ikinci de olur..bu kistler de sıkıntı yaratıyo insanda, ağrı yapıyor..ben başkentte denedim ilkini, ikinciyi de orada deniycem sanırım, olmazsa değiştirmeyi düşünüyorum..doktorun doğru söylemiş tüp bebek konusunda, bana da ilk ameliyat olmadan önce doktor aynı şeyi söylemişti ama ben erteledim aradan geçti dört yıl, şimdi de tekrarladı, üstelik yumurta rezervim de azalmış, bu sefer de isteyip de olmayınca insan panikliyor, umarım herşey iyi olur, sen de umudunu yitirme olur mu..

benimde 4 cm kistim bana ameliyat olmam gerektiği söyleniyo ne yapıcam bilemiyorum ameliyattan sonrada 1 sene boyunca doğum kontrol hapı vereceklermiş tekrarlamaması için ama burda okuduğum kadarıyla çoğu kişiye böyle birşey denmemiş kafam çok karışık senelerim boşa geçti zaten yanlış tedavilerden sizce ne yapmalıyım kızlar:50: sizin yumurtalık rezervinin düşük olduğunu nasıl anladılar

Canım öncelikle moralini bozma. Bu işlerde moral çok önemli. Üstelik yaşın daha çok genç. İlla ki olur bebeğin. Ben daha önce bi çikolata kisti ameliyatı olmuştum..bu ameliyatlar da yumurtalık rezervini azaltıyomuş. Benim ki tekrarladı. Bu yüzden doktor bana da vakit kaybetmeden tüp bebek denememi söyledi. İşte dediğim gibi ilki olumsuz oldu. Çok umutlu değildim, az yumurta vardı,bir tane transfer edilmişti ama insan yine de üzülüyor..bakalım inşallah ikinci de olur..bu kistler de sıkıntı yaratıyo insanda, ağrı yapıyor..ben başkentte denedim ilkini, ikinciyi de orada deniycem sanırım, olmazsa değiştirmeyi düşünüyorum..doktorun doğru söylemiş tüp bebek konusunda, bana da ilk ameliyat olmadan önce doktor aynı şeyi söylemişti ama ben erteledim aradan geçti dört yıl, şimdi de tekrarladı, üstelik yumurta rezervim de azalmış, bu sefer de isteyip de olmayınca insan panikliyor, umarım herşey iyi olur, sen de umudunu yitirme olur mu..

canım senin ameliyat nasıl yapıldı? birde kaç ay sonra tekrarladı kistin tavsiye ediyomusun ameliyatı

Eğer bebek düşünüyosan en mantıklısı hamile kalmaya çalışmak veya direk tüp bebek olayına girmek, bu kistlerle hamilelik olabiliyomuşş..bu kistlerle doğal yoldan hamile kalanlar da var ama o biraz şans, genelde engelliyor, bu sebeple doktorlar tüp bebek öneriyorlar..ameliyat sonrası 1 yıl içinde hamilelik oranları yüksek oluyormuş, ama benim gibi hamile kalmak istemeyip de ertelersen sonra böyle tekrar edebiliyorlar ki çoğunlukta da tekrarlıyor..4 cm ve üstü için ameliyat deniyor..yumurtalık rezervin içinse hormon testleri yapılıyor, bunun için AMH değerine baktıracaksın, yumurtalık rezervini gösteriyor..

canım senin ameliyat nasıl yapıldı? birde kaç ay sonra tekrarladı kistin tavsiye ediyomusun ameliyatı

Canım ben laparoskopi oldum 2009 yılının sonuna doğru, geçen ay doktora kontrole gittiğimde kistin tekrarlamış olduğunu öğrendim, üstelik her iki tarafta çıktı bu sefer, şu an 3cm soldaki, doktor ben bunu ameliyat etmem, bir an önce hamile kalmaya çalış dedi, hatta direk tüp bebeğe yönlendirdi, aşılamayı bile önermedi, zaman kaybı dedi..

Canım ben laparoskopi oldum 2009 yılının sonuna doğru, geçen ay doktora kontrole gittiğimde kistin tekrarlamış olduğunu öğrendim, üstelik her iki tarafta çıktı bu sefer, şu an 3cm soldaki, doktor ben bunu ameliyat etmem, bir an önce hamile kalmaya çalış dedi, hatta direk tüp bebeğe yönlendirdi, aşılamayı bile önermedi, zaman kaybı dedi..

benimde en büyüğü 4cm küçüğüde varda ondan bahstmiyoruz bile zaten hamile kalabilsek ne diye gidelim doktora değilmi sen nerde yaşıyosun doktoruna güveniyomusun ben burdaki doktorlara güvenemiyorum artık hdi ameliyat olucamda o bir sene doğum kontrol olayı ne anlamadım güya yumurtlamassam kökü kesilecekmiş. aslında ameliyattan sonra hemen hamile kalmaya çalışmak lazım değilmi

Eğer bebek düşünüyosan en mantıklısı hamile kalmaya çalışmak veya direk tüp bebek olayına girmek, bu kistlerle hamilelik olabiliyomuşş..bu kistlerle doğal yoldan hamile kalanlar da var ama o biraz şans, genelde engelliyor, bu sebeple doktorlar tüp bebek öneriyorlar..ameliyat sonrası 1 yıl içinde hamilelik oranları yüksek oluyormuş, ama benim gibi hamile kalmak istemeyip de ertelersen sonra böyle tekrar edebiliyorlar ki çoğunlukta da tekrarlıyor..4 cm ve üstü için ameliyat deniyor..yumurtalık rezervin içinse hormon testleri yapılıyor, bunun için AMH değerine baktıracaksın, yumurtalık rezervini gösteriyor..

bunu okumadan yazmışım öncekini amh dediğin ne bilmiyorum ama bana altan parça alıp test yapıcaz dedi omu acaba :26:

Canım AMH yumurtalık rezervini gösteriyor, kan testi yapılıp bakılıyo..bunların hiçbirini ben de bilmiyordum ama başına gelince öğreniyosun hepsini, bunun gibi başka hormon testleri de var, onlara da bakılıyo..ben Ankaradayım, doktoruma güveniyorum, bence sen de iyi bir doktora görün, bak bir sürü yanlış sakat işler oluyor, dediğin gibi doktorlara da güven olmuyor, doktor çok önemli bence sen de bi git hormonlarına baktır, sonra da güvenilir sağlam bi doktora git ameliyat olmadan önce..bu ameliyatlar yumurtalık rezervlerini azaltıyormuş belki benimki de ameliyatıma bağlı olarak azaldı, şimdi tek çarem hamile kalabilmek, tekrar ameliyat olamam, hayırlısı..

Canım AMH yumurtalık rezervini gösteriyor, kan testi yapılıp bakılıyo..bunların hiçbirini ben de bilmiyordum ama başına gelince öğreniyosun hepsini, bunun gibi başka hormon testleri de var, onlara da bakılıyo..ben Ankaradayım, doktoruma güveniyorum, bence sen de iyi bir doktora görün, bak bir sürü yanlış sakat işler oluyor, dediğin gibi doktorlara da güven olmuyor, doktor çok önemli bence sen de bi git hormonlarına baktır, sonra da güvenilir sağlam bi doktora git ameliyat olmadan önce..bu ameliyatlar yumurtalık rezervlerini azaltıyormuş belki benimki de ameliyatıma bağlı olarak azaldı, şimdi tek çarem hamile kalabilmek, tekrar ameliyat olamam, hayırlısı..

canım hormonlarıma bakıldı e2, lh gibi bir kaç şey daha ama hiç amh görmedim onu sormak lazım teşekkür edrim cevapların için forumları okumasam bilmeyecektim amelliyatın rezervleri azalttığını, sen hangi hastaneye kime gidiyosun canım rabbim şifamızı versin tez zamanda inşallah

benimde 4 cm kistim bana ameliyat olmam gerektiği söyleniyo ne yapıcam bilemiyorum ameliyattan sonrada 1 sene boyunca doğum kontrol hapı vereceklermiş tekrarlamaması için ama burda okuduğum kadarıyla çoğu kişiye böyle birşey denmemiş kafam çok karışık senelerim boşa geçti zaten yanlış tedavilerden sizce ne yapmalıyım kızlar:50: Sizin yumurtalık rezervinin düşük olduğunu nasıl anladılar

canım sakın sakın ameliyat olma. Kistin benimkine göre küçük inşallah senin yumurtalık rezervin bozulmamıştır. Ameliyat olursan yumurtalık rezervin bozulur. Benim 8 cm olmasına rağmen ameliyat olmadım. Zaten az olan yumurtalık rezervim hepten azalıcak çünkü. Bir umudum varsa onuda kaybedicem. Zaten sana ameliyat ol diyen doktordan kaç. Tabi evliysen. Eğer evli değil ve ufukta evlilik yoksa o zaman ameliyat belki çünkü kist her ay biraz daha büyüyor malesef.

canım öncelikle moralini bozma. Bu işlerde moral çok önemli. üstelik yaşın daha çok genç. Illa ki olur bebeğin. Ben daha önce bi çikolata kisti ameliyatı olmuştum..bu ameliyatlar da yumurtalık rezervini azaltıyomuş. Benim ki tekrarladı. Bu yüzden doktor bana da vakit kaybetmeden tüp bebek denememi söyledi. Işte dediğim gibi ilki olumsuz oldu. çok umutlu değildim, az yumurta vardı,bir tane transfer edilmişti ama insan yine de üzülüyor..bakalım inşallah ikinci de olur..bu kistler de sıkıntı yaratıyo insanda, ağrı yapıyor..ben başkentte denedim ilkini, ikinciyi de orada deniycem sanırım, olmazsa değiştirmeyi düşünüyorum..doktorun doğru söylemiş tüp bebek konusunda, bana da ilk ameliyat olmadan önce doktor aynı şeyi söylemişti ama ben erteledim aradan geçti dört yıl, şimdi de tekrarladı, üstelik yumurta rezervim de azalmış, bu sefer de isteyip de olmayınca insan panikliyor, umarım herşey iyi olur, sen de umudunu yitirme olur mu..

canım sende moralini bozma. Allah razı olsun gerçekten moral oldu söylediklerin. Dediğin gibi çok ağrı yapıyor özelliklede karın içinde gerginlik oluyor birde ben kistin karın bölgesine sızıntı yaptığını düşünüyorum çünkü o dönemlerde kendimi kaybedicek kadar ağrım oluyor. Bol serum rahatlatıyor sadece. Basit ağrı kesiciler işe yaramıyor. Ca değerlerim zaten yüksek ama o dönemde 3 4 kat artıyor. Bende istanbulda kendi doktoruma tüp bebek tedavisini yaptırıcam. Ankarada da anatolia tüp bebek merkezinde hakan hoca var oda iyi sanırım çünkü yazılarını falan okudum istanbuldaki doktorumla aynı fikirdeler. Bana kendi doktorum lucrın depot 3 m verdi. Netten öğrendiğim kadar bürsürü yan etkisi varmış. Horman ilaçlarının yan etkisi oldumu sana?

benimde en büyüğü 4cm küçüğüde varda ondan bahstmiyoruz bile zaten hamile kalabilsek ne diye gidelim doktora değilmi sen nerde yaşıyosun doktoruna güveniyomusun ben burdaki doktorlara güvenemiyorum artık hdi ameliyat olucamda o bir sene doğum kontrol olayı ne anlamadım güya yumurtlamassam kökü kesilecekmiş. Aslında ameliyattan sonra hemen hamile kalmaya çalışmak lazım değilmi

canım sen doktorunu değiştir bence. Bu konuda çok bilgisiz olduğu çok belli. Iyi araştır bu işin en iyisine git. Eğer bende araştırmayıp dinleseydim doktorları çoktan ameliyat olmuştum. Ameliyattan sonra doğum kontrol kullanmanı söylemesi çok saçma geldi. Evet dediğin gibi hemen hamile kalmaya çalışmak lazım.

canım sen doktorunu değiştir bence. Bu konuda çok bilgisiz olduğu çok belli. Iyi araştır bu işin en iyisine git. Eğer bende araştırmayıp dinleseydim doktorları çoktan ameliyat olmuştum. Ameliyattan sonra doğum kontrol kullanmanı söylemesi çok saçma geldi. Evet dediğin gibi hemen hamile kalmaya çalışmak lazım.

haklısın canım peki bana önerebileceğin doktorlar varmı inan çevremde danışabileceğim kimse yok bu konuda

canım sende moralini bozma. Allah razı olsun gerçekten moral oldu söylediklerin. Dediğin gibi çok ağrı yapıyor özelliklede karın içinde gerginlik oluyor birde ben kistin karın bölgesine sızıntı yaptığını düşünüyorum çünkü o dönemlerde kendimi kaybedicek kadar ağrım oluyor. Bol serum rahatlatıyor sadece. Basit ağrı kesiciler işe yaramıyor. Ca değerlerim zaten yüksek ama o dönemde 3 4 kat artıyor. Bende istanbulda kendi doktoruma tüp bebek tedavisini yaptırıcam. Ankarada da anatolia tüp bebek merkezinde hakan hoca var oda iyi sanırım çünkü yazılarını falan okudum istanbuldaki doktorumla aynı fikirdeler. Bana kendi doktorum lucrın depot 3 m verdi. Netten öğrendiğim kadar bürsürü yan etkisi varmış. Horman ilaçlarının yan etkisi oldumu sana?

Canım kıyamam sana ya, haklısın çok ağrı oluyor ki seninki daha büyük, kimbilir nasıl acı veriyordur..bir de idrar yollarında yanma yapıyor sürekli..hakkaten tam bela..insan bebek olmadığına mı yansın, çektiği acıya mı yansın..vakit kaybetmeden yaptır tüp bebeği, ben de bir iki ay sonra deniycem tekrar..hormon ilaçları öyle çok ciddi yan etkiler yapmadı ben de, ama gene de araştırmak lazım..

Arkadaşlar merhaba, umarım benim hikayem biraz olsun sizlere umut ışığı olur.5 senelik evliyim 2,5 senedir bebek istiyoruz olmuyor. Doktora gidiyorum bir sorunun yok sebepsiz infertilite diyip gönderiyor. 3 kere çatlatma iğnesi denedim olmadı. küçük bir yerde yaşıyorum dedim ki İzmire gideyim. İzmirde 9 eylülde bir profösöre muayene oldum dediki 7 cm solda 5 cm sağda çikolata kistin var laporoskopi yapalım. inanamadım kendi doktorumun 1 sene bunu görmeden beni oyaladığına mı yanayım ameliyat olacağımamı yanayım. neyse laporoskopi oldum. ameliyattan çıktım doktorum dedi ki kistler içeriyi çok deforme etmiş sende 4. derece endometriozis var ayrıca yapışıklıklar var kısmen açtık ama tüp bebek denemelisin dedi. 3 ay geçici menepoza soktu sonra aynı yerde tüp bebek tedavisi gördüm. maalesef sadece 3 yumurta toplandı o da orta kalitede. ve tabi sonuç negatif. Bu arada 9 eylül tüp bebek merkezinden de hiç memnun kalmadığımı söylemeliyim. Deneme ekim ayı gibiydi.neyse eşimle ikinciyi denemeye karar verdik. ama dedik mart-nisan gibi olsun biraz kendimi toparlayayım. bu arada sürekli internetteyim sürekli araştırıyorum duyduğum kürleri yapıyorum psikolojim iyice bozuldu. Afedersiniz eşimle birlikte olurken bile aklımda hep o vardı. neyse 2 ay kontrole gitmemiştim. 2 ay sonra kontrole gittiğimde öğrendim ki çikolata kistim tekrarlamış. yani yine 3 cm çikolata kistim var. dünyam başıma yıkıldı. kısa bir süre sonra nisan gibi gideceğimiz tüp bebek tedavimi bazı nedenlerden dolayı temmuz ayına erteledik. iyiki de ertelemişim haa bu arada 2 ay soğan suyu kürü yaptım doktora gittiğimde kistimin küçülmüş olduğunu gördüm. neyse dedim ki kendi kendime nasıl olsa temmuz da sıkıntı çekeceğim onun için düşünme. ve bir şekişlde kafamdan attım arkadaşlar sanırım bu da çok önemli ve şimdi öğrendim ki hamileyim. şu an 8. haftam. umarım benim durumum herkese umut olur. yani çok zor biliyorum ama psikolojinizi bozmayın ve umudunuzu kaybetmeyin.

Arkadaşlar merhaba, umarım benim hikayem biraz olsun sizlere umut ışığı olur.5 senelik evliyim 2,5 senedir bebek istiyoruz olmuyor. Doktora gidiyorum bir sorunun yok sebepsiz infertilite diyip gönderiyor. 3 kere çatlatma iğnesi denedim olmadı. küçük bir yerde yaşıyorum dedim ki İzmire gideyim. İzmirde 9 eylülde bir profösöre muayene oldum dediki 7 cm solda 5 cm sağda çikolata kistin var laporoskopi yapalım. inanamadım kendi doktorumun 1 sene bunu görmeden beni oyaladığına mı yanayım ameliyat olacağımamı yanayım. neyse laporoskopi oldum. ameliyattan çıktım doktorum dedi ki kistler içeriyi çok deforme etmiş sende 4. derece endometriozis var ayrıca yapışıklıklar var kısmen açtık ama tüp bebek denemelisin dedi. 3 ay geçici menepoza soktu sonra aynı yerde tüp bebek tedavisi gördüm. maalesef sadece 3 yumurta toplandı o da orta kalitede. ve tabi sonuç negatif. Bu arada 9 eylül tüp bebek merkezinden de hiç memnun kalmadığımı söylemeliyim. Deneme ekim ayı gibiydi.neyse eşimle ikinciyi denemeye karar verdik. ama dedik mart-nisan gibi olsun biraz kendimi toparlayayım. bu arada sürekli internetteyim sürekli araştırıyorum duyduğum kürleri yapıyorum psikolojim iyice bozuldu. Afedersiniz eşimle birlikte olurken bile aklımda hep o vardı. neyse 2 ay kontrole gitmemiştim. 2 ay sonra kontrole gittiğimde öğrendim ki çikolata kistim tekrarlamış. yani yine 3 cm çikolata kistim var. dünyam başıma yıkıldı. kısa bir süre sonra nisan gibi gideceğimiz tüp bebek tedavimi bazı nedenlerden dolayı temmuz ayına erteledik. iyiki de ertelemişim haa bu arada 2 ay soğan suyu kürü yaptım doktora gittiğimde kistimin küçülmüş olduğunu gördüm. neyse dedim ki kendi kendime nasıl olsa temmuz da sıkıntı çekeceğim onun için düşünme. ve bir şekişlde kafamdan attım arkadaşlar sanırım bu da çok önemli ve şimdi öğrendim ki hamileyim. şu an 8. haftam. umarım benim durumum herkese umut olur. yani çok zor biliyorum ama psikolojinizi bozmayın ve umudunuzu kaybetmeyin.[/QU

Arkadaşım hayırlı olsun..gerçekten süper olmuş..insan böyle okuyunca umut oluyor, benim de kistim tekrarladı ve moralim çok bozuldu, ilk tüp bebek denemem negatif oldu, umarım ikinci de olur, ya da keşke kendiliğinden olsa, ne kadar mutlu olurum, bir sürü mucize olay okuyoruz, duyuyoruz, çok teşekkürler, bizlerle paylaştığın ve moral verdiğin için, umarım herşey hayırlı olur senin için ve hepimiz için, tebrikler tekrar..

Back
X