Çikolata kisti ve kahverengi akıntı

Gokcekiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2022
9
2
1
38
Kizlar benim 6 cm çikolata kistim var. Geçen ay adet sonrası 4-5 gün süren kahverengi akıntım oldu. Doktor kist nedeniyle yoğun östrojenden dolayı oluyor dedi. Sonra kesildi. Şimdi adetime 10 gün var yaklaşık bugün sildigimde çok açık kahverengi peceteye geliyor az miktar. Kist kaynaklı mıdır? Yaşayan var mı böyle birşey. 2 gündür kistin olduğu tarafta kasık ağrım var.

Kistten dolayı adetin uzun sürer zatende 10 gün önce olmasında ondan kaynaklanıyor bence ara kanama yapiyor

Evet malesef bu kist ara kanama da yapabilir. Kistin olduğu tarafta ağrı da yapabilir ayrıca hapşururken bile o taraf ağrıyabilir. Vücudun gereksiz fazla östrojen salgılaması sebebiyle oluyor. Östrojen fazlalığı; ağrı, ruh hali değişiklikleri, migren gibi durumlar da oluşturabilir. Ancak adet dönemi dışında bazı kadınlarda kanama ya da aşırı kanama da olabilir, bu da rahimdeki miyom sebepli olabilir, umarım sizde yoktur.

Kanama yok çok şükür. Sadece açık kahve akıntı şeklinde o da sildikce geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…