• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti ve Tüpte şişme

Kumral-ada

Mavi Tuna 17.10.2016:(
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
4.021
1.733
158
Merhaba Bülent bey,
30 yasindayim hormonlarim hepsi normal duzeyde ama 4cm 3cm ve 2cm olmak üzere 3 adet çikolata kistim var ve tüpumde hafif şişme görüldü.Doktor laparoskopi onerdi aslında ama ben sıcak bakmadigim için tüp bebek de deneyebilirsin dedi. Sanırım bu Tüpteki şişme hidrosalpinks oluyor. Laparoskopi den korkuyorum yumurta rezervini azaltır diye. Tüp bebekte hiç mi şansım yok tutsa bile dış gebelik ve düşük riski mi var.
Teşekkür ederim.

Merhaba Bülent bey,
30 yasindayim hormonlarim hepsi normal duzeyde ama 4cm 3cm ve 2cm olmak üzere 3 adet çikolata kistim var ve tüpumde hafif şişme görüldü.Doktor laparoskopi onerdi aslında ama ben sıcak bakmadigim için tüp bebek de deneyebilirsin dedi. Sanırım bu Tüpteki şişme hidrosalpinks oluyor. Laparoskopi den korkuyorum yumurta rezervini azaltır diye. Tüp bebekte hiç mi şansım yok tutsa bile dış gebelik ve düşük riski mi var.
Teşekkür ederim.
Merhabalar : içi sıvı dolu tüp varlıgında ( hıdrosalpınx) laparoskopı yapılarak bu saglıksız tüplerın rahıme giriş yerını bloke etmek gerekır. aksı taktırde bu saglıksız tupler varlıgında kendılıgınden gebelık olusamıyacak , tup bebek olsa bıle embrıoları yerlestırdıgımız rahım ıcıne bu tupler ıcındekı zararlı sıvı kacarak embrıoların tutunmasını engelleyecektır.Cıkolata kıst ameliyatları yumurtalık rezervını dusurecegınden çikolata kıstıne yönelık amelıyat önermemekteyız.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back