• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kistim var, Tedaviye nasıl başlamaşlıyım?

ayyben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2010
288
2
46
Diğer
doktor bey ben 1 senedir hamile kalamadım ve 3 cm lik çikolata kistim var öğrendiğimden beri boyutu hiç değişmedi hep 3cm ,şu ana kadar hiçbir tedavi uygulanmadı bana kendiliğimden hamile kalmayı bekledik doktor tavsiyesiyle şu an tedaviye başlamak istiyorum ama karar veremiyorum tüp bebek merkezine mi gitmeliyim yoksa yumurta takibi ya da çatlatma iğnesi gibi tedavilerle mi başlamalıyım? ayrıca 4 ay önce hsg çekildi ve tüpler açık çıktı .

Çukulata kistleri ve infertilite olgularına yaklaşım hekimden hekime değişmektedir. Ancak son yıllardaki eğilim ve benim de yaptığım uygulama, eğer 35 yaşın altındaysanız, yumurtalık rezerviniz iyi ve eşinizin sperm sayısı normalse, ilk önce laparoskopi olmanız ve 6 ay kendiliğinden hamile kalmanızın beklenmesidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
ulun bey merhaba benim çikolata kistim solda 5.5cm di laporoskopi oldum 1 yıl geçti hamilelik olmadı şuan tüp bebek için şansım varmıdır tecrübelerinize dayanarak öğrenmek istiyorum. Saygılar.......................................

Niçin olmasın düzenli adet gördüğünüz müddetçe tüp bebek tedavisi ile hamile kalabilirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun

doktor bey ben İzmir'de yaşıyorum..benim çok fazla yumurtam oluyor bu yüzden de yumurtalarım gelişmiyor ve çatlamıyor.rezervim çok iyi..özellikle sağ over..sol overda 1.5 cm çikolata kistim var..tüplerim açık ve yapışıklıklar hiç yok..eşimin morfoloji yüzde 7..hareket yüzde 72..sayı 35 milyon..tabi bu değerler sperm preparasyonundan sonraki değerlerdir..bu şekilde bir aşılama oldum ..sonuç bekliyorum..eğer aşılamam tutmazsa izmirden oraya gelmek isterim..yaşım 31..bana hangi tedaviyi önerirsiniz?ben direk mikroenjeksiyon istiyorum aslında ama siz bu öngörüntüye göre şimdilik ne önerirdiniz?

merhabalar...30 yaşına girdim yaklaşık 5 yıldır hapla korundum ...mantar şikayetimden dolayı doktora gittiğimde sol yumurtalığımda 4,5 cm lik bir çikolata kistim olduğunu öğrendim hiçbir şikayetim yoktu ...adetim düzenlidir ve ağrım olmaz ..1 ay sonra tekrar kontrole gittim doktor kistimin küçüldüğünü 1cm olduğunu sorun olmadığını söyledi ...1 ay sonra kontrole gittim kistim 3,5 cm olmuş büyümüş tekrar hap kullan gel bakalım dedi ....şimdi çocuk düşünüyoruz dedim denemeden bilemeyiz dedi ameliyata gerek yok diyor ..
ne yapmalıyım? doğal yolla beklemek zaman kaybımı ?

Back
X