Tatlı Tarifi çikolata soslu elmalı top (resimli)

sedefonur

Huzur..
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
10.114
1.270
773
nefis bir tat =)

4 elma
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 paket petibör bisküvi
1 paket çikolata sosu
500 ml süt
İsteğe göre dövülmüş
ceviz konulabilir

4 elma rendelenir
Rendelenen elmalar şekerle karıştırılarak 5-10
dakika pişirilir
Üzerine 1 çay kaşığı tarçın eklenir
Ayrı bir kapta bisküviler küçük küçük kırılır
Pişirilen elma rendesi kırılan bisküvilere eklenir ve
karıştırılır.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde alınarak yuvarlak
toplar yapılır
Bir tencerede çikolata sosu sütle karıştırılıp pişirilir.
Pişen çikolata sosu biraz soğutulduktan sonra
elmalı topların üzerine gezdirilir
Afiyet olsun =)

Son düzenleme:
ben de bu tarıfı arıyodum çok sevındım bulduguma fazla elmalarım varda evde onları değerlendırcem:)ınşallah guzel olur ellerıne emegıne sağlık

ben de bu tarıfı arıyodum çok sevındım bulduguma fazla elmalarım varda evde onları değerlendırcem:)ınşallah guzel olur ellerıne emegıne sağlık

afiyet olsun canım
biz bunu havuçla da yapıyoduk, dediğin gibi fazla elmalar vardı bizde de, elmayla daha güzel oldu,paylaşmak istedim

yaaa tam nostalji oldu bu şimdi, yaşardı gözlerim:))
bu tarifi yıllar önce ev arkadaşım yapmıştı. hakikaten pratik ve güzel bi tarifti.
unutmuş gitmişim. okuyunca, gözlerimin önüne bu tatlının başında hem kikirdediğimiz hem lüplettiğimiz mutfak anıları geldi.
teşekkürler canım

off bu tam benlık ellerıne sağlık canım inş benimkıde senınkı kadAR GUZEL OLUR

olur canım olmaz mı hiçç
kızlar yalnız şunu belirteyim, ben yeşil elmayla yapmıştım tadı ekşi olmasın diye 1 su bardağı şeker koymuştum,kırmızı elmayla yaptığınızda yarım su bardağı kadar şeker koyduğunuzda yeterli olur sanırım
afiyet bal şeker olsun

kızlar bir not daha..
bazı elmaları rendelerken çok fazla suyu çıkıyor, duruma göre 1 paket ya da 2 paket petibör bisküvi kullanabilirsiniz
önemli olan ele yapışmayacak kıvamda olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…