Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
un
Şerbeti için:
3 çay bardağı süt
3 çay bardağı şeker
Çikolata sosu:
yarım paket hazır çikolata sosu
1.5 su bardağı süt
Yapılışı:önceden şerbetimizi hazırlayıp soğutmamız gerekiyor süt ve şeker geniş bir tencerede şekerler eriyinceye kadar karıştırılacak ve kaynamaya bırakılcak kaynamaya başladıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılacak.
hamurumuz için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz hamurumuz çok katı olmayacak çok yumuşakta olmayacak ele yapışmayan bir hamur elde edicez ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp şekil vericez önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri çatlayana kadar pişiricez çabuk pişiyorlar kontrol etmek gerek 20 dk yeterlidir pişmeleri için fırından çıkardıktan sonra sıcakken hemen soğuk şerbetin içine atıcaz kurabiyelerimizi biraz bekletip çıkarıcaz ben küçük küçük yaptım 40 tane kurabiye çıktı biraz dinlendirdikten sonra hazır çikolata sosu yapıp üzerine döktüm afiyet olsun
1.resim fırına girmedenki hali 2. resim pişmiş şerbetlenmiş çikolata soslu hali :))
Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
un
Şerbeti için:
3 çay bardağı süt
3 çay bardağı şeker
Çikolata sosu:
yarım paket hazır çikolata sosu
1.5 su bardağı süt
Yapılışı:önceden şerbetimizi hazırlayıp soğutmamız gerekiyor süt ve şeker geniş bir tencerede şekerler eriyinceye kadar karıştırılacak ve kaynamaya bırakılcak kaynamaya başladıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılacak.
hamurumuz için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz hamurumuz katı olmayacak ele yapışmayan bir hamur elde edicez ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp şekil vericez önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri çatlayana kadar pişiricez çabuk pişiyorlar kontrol etmek gerek 20 dk yeterlidir pişmeleri için fırından çıkardıktan sonra sıcakken hemen soğuk şerbetin içine atıcaz kurabiyelerimizi biraz bekletip çıkarıcaz ben küçük küçük yaptım 40 tane kurabiye çıktı biraz dinlendirdikten sonra hazır çikolata sosu yapıp üzerine döktüm afiyet olsun
1.resim fırına girmedenki hali 2. resim pişmiş şerbetlenmiş çikolata soslu hali :))
3.5 su bardağı kadar un gidiyor çok yumuşak olmayacak şerbeti görünce dağılmasın diye.çok sertte olmayacak şerbeti fazla çekemez sert kalırlar orta sertlikte olmalı..kurabiyelerde fırından çıkar çkmaz sıcakken hemen şerbete atılmalı iyice çeksinler diye benim şerbet yaptığım tencerem ufaktı ilk attıklarım dahada yumuşak olduklar sıcak sıcak attığımdan bekleyenler o kadar çekmiyor şerbeti yani sıcakken attıklarınızı 1dk tutup alabilirsiniz.ilk sıcaklığı geçen kurabiye atarsanız 3-4 dk tutun iyice çeksnler hamur çok yumuşak olmazsa dağılmazlar zaten şerbette baya kalması sorun olmaz
ıslak kurabiye benimde yaptığım bir tarif çok lezzetli oluyor gerçekten ben tüm kakao paketini kullanıyorum bir arakdaşım kakaoyu az koyuyor onun ki açık renk oluyor onu beğenmedim açıkcası bol kakaolu güzel oluyor fırından çıkıncada soğuk şerbete atınca cos diye güzel oluyor ya senin de eline sağlık
ıslak kurabiye benimde yaptığım bir tarif çok lezzetli oluyor gerçekten ben tüm kakao paketini kullanıyorum bir arakdaşım kakaoyu az koyuyor onun ki açık renk oluyor onu beğenmedim açıkcası bol kakaolu güzel oluyor fırından çıkıncada soğuk şerbete atınca cos diye güzel oluyor ya senin de eline sağlık
evet katılıyorum 3 kaşık kakao yazdım ama bende tam paket koyuyorum az kakao koyunca şerbeti çekince rengi açılıo tadıda pek hoş olmuyor bol kakaolu süper
bir kez denemiştim bayramda yapmayı düşünüyorum
çikolata sosu dökmemiştim üzerlerine böyle daha lezzetli olucaklar bakalım
sizinde ellerinize sağlık süper görünüyorlar