Tatlı Tarifi Çikolatalı Cheesecake

Bu tarifi daha önce denediniz mi?

• Evet

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    1

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.346
693
373
Kocaeli

Malzemeler

• 900 gram labne peyniri
  • 200 gram şeker
  • Yarım çubuk vanilya
  • 100 gram ekşi krema
  • 4 adet yumurta
  • 80 gram bitter çikolata
  • Biraz tarçın
  • Tabanı için
  • 200 gram çikolatalı bisküvi
  • 90 gram tereyağı
  • Biraz tarçın
Tarifin Hazırlanışı

Bana göre en güzel cheesecake çikolatalı olandır ve cheesecakeleri de çok fazla yaparım. Hadi yapılışına geçelim.

Bisküvileri robottan geçirin. Tereyağı eritin ve tarçını iyice karıştırın. Bisküvi tabanını yağlı kağıt bulunan kalıbımıza bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız tabanı buzdolabına koyun.

Daha sonra labne peyniri ile şeker ve vanilya çubuğunun içini karıştırın kremayı ekleyerek en son yumurtaları ekleyin.

Tabanımızın üstüne kremalı karışımın 2/3 ünü dökün ve mikrodalgada veya benmari usulü çikolatayı eritin.

Elde ettiğiniz çikolata ile kalan kremalı karışımı karıştırıp cheesecake üstüne daireler şeklinde sıkma torbasıyla sıkın.

Altı sulu bir fırın tepsisine tatlıyı yerleştirip 150 derece sıcaklıkta bir saat pişirin.

Soğuduktan sonra buzdolabında 4 ila 5 saat veya bir gün dinlendirmeniz uygun olacak.

İsteğinize göre çikolata parçaları ile servis süslenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba
cok lezzetli görünüyor :)

bir sorum olacakti.. bende dün cheesecake yaptim.. normal tarif..
tariflerle ilgili bir sürü arastirma yaptim.. ama cogu tarifta taban buzdolabina atiliyor.
ben firinda beklettim sadece..
fakat sunu sormak istiyorum.. tereyagini tavada eritip, öyle kattim bisküvilere,
acaba tereyagini sogutup öyle mi katmaliyim ?
ve ne kadar yogrulmali ?

tesekkürler..

olsada yesem şuan keşke.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…