Tatlı Tarifi Çikolatalı İrmik Tatlısı

_cimcime_

Ya Fettâh Ya Rezzâk
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2007
898
4
96
Artvin
Bu tatlıyı ilk kez günümde yapmıştım nasıl bir sonuç çıkacağını bilmeden tarife göre yapmıştım Allahtan çok beğenilmişti .Yanlız resmini koyamadım.Herkez korkmadan yapabilir.Şimdiden afiyet olsun...

10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1lt süt
3-4 çorba kaşığı kakao
yarım paket vanilya
üzeri için:
2paket 80gr'lık beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya

Bir tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri çırpın ocağa oturtun.Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan almadan hemen önce vanilyasını katın.Bir kek kalıbını ıslatıp karışımı içine dökün.Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip buzdolabına koyun.1-2 saat dondurduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın.Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin krema ve vanilyayıda içine ekleyin.Bu karışımı tatlının üzerine gezdirin servis yapın...

eline saglik canim... malzemem var ne yapsam diye bakim dedim ama bunu yapicam simdi...guzele benziyo yorumlari iletirim

güzel oluyo canım bende dün yayınladım bunu buraya sonrada bi canım çekti bi canım çekti yapayım yarın dedim ama fırsat bulamadım yapamadım yarın muhakkak yapıcam.afiyet olsun canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…