• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolatı Kisti Ameliyatım ve Sonrası

CorpseBride88

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
251
Puanlar
303
Yer
İzmir
Öncelikle merhaba,

Ağustos ortasında kapalı ameliyat ile 8,5 cmlik sol yumurtalıktan kistimi aldırdım. (çikolata kisti) Operasyonum üzerine 2 ay geçtikten sonra doktorum visanne diye bir ilaç verdi. 1 ay kullan gel dedi. İlaçta sorun yaşamazsan bu ilacı uzun süre kullanacaksın dedi. Geçtiğimiz ay başladım 21 gün aksatmadan içtim ama sürekli adet görüyorum. Üç haftadır kesilmedi. Doktorum normal olduğunu söyledi. Vücuduna ek progesteron hormonu veriyoruz vücudunda da salgılıyor ondan durmadan adet görüyorsun dedi. Düzenli kullanımda adet döngümün düzeleceğini söyledi. bu arada operasyondan 2 ay sonra ameliyat olmadığım sağ yumurtalıkta bir anda 5 cmlik kist oluşmuş. Yeni çıkan kisti şu an bu ilaçla küçültmeye çalışıyor doktor. Sizde de süreç bu şekilde mi oldu?

iyi akşamlar,

Çok geçmiş olsun. Aynı zamanda ameliyat olmuşuz ben sonrasında 3 ay visanne kullandım ve o sürede asla adet görmedim ama tam tersi sizin gibi olanlar var. Bu arada ameliyat sonrası her ay tüp bebek doktoruma kontrole gittim sürece onla devam edeceğim için ve 1 ay önce yanındaki dr bu kesin çikolata kisti dedi ultrasonda beni korkuttu 2 gün sonra kendi doktorum yanlış görülmüş o ödem kesesi ameliyat sonrası içteki dikişlerde görülebilir dedi. Ameliyatta içime dikiş atılmıştı çünkü yakarak yapılmadı. Yani yeni oluşan kistin gerçekten çikolata kisti olduğundan emin misiniz yanlış görülme ihtimali olabilir mi? Visanne zaten baskılıyor ağrı hissettirmiyor ama sizde başka belirti oldu mu kistle alakalı

Çok geçmiş olsun. Aynı zamanda ameliyat olmuşuz ben sonrasında 3 ay visanne kullandım ve o sürede asla adet görmedim ama tam tersi sizin gibi olanlar var. Bu arada ameliyat sonrası her ay tüp bebek doktoruma kontrole gittim sürece onla devam edeceğim için ve 1 ay önce yanındaki dr bu kesin çikolata kisti dedi ultrasonda beni korkuttu 2 gün sonra kendi doktorum yanlış görülmüş o ödem kesesi ameliyat sonrası içteki dikişlerde görülebilir dedi. Ameliyatta içime dikiş atılmıştı çünkü yakarak yapılmadı. Yani yeni oluşan kistin gerçekten çikolata kisti olduğundan emin misiniz yanlış görülme ihtimali olabilir mi? Visanne zaten baskılıyor ağrı hissettirmiyor ama sizde başka belirti oldu mu kistle alakalı
Sizlere de çok geçmiş olsun. Allah sağlıkla mutlulukla huzurla bebişinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

Ben sol yumurtalığımdan aldırdım kisti, oluşan yeni kist maalesef sağ yumurtalığımda. (soldaki ödem kesesi bende de ekstra görünüyor.) Visanne meğer çok ağır bir ilaçmış. Bir anda üşürken bir anda bir ateş basması yaşıyorum. Hemen tepeden kaynana topuzuna başvuruyorum:) Sürekli adet olduğum için de mıyır mıyır bir ağrı da mevcut. Adet görmemekte, sürekli adet olmakta zor tabi. Yeni kistin oluştuğunu aslında şöyle anladım. Bir kaç kez belimi kopartan cinsten ağrı çektim ameliyattan sonra. Dedim geliyor gelmekte olan. Ağzımı hayra açaydım keşke :) bakalım 3 ay şeklinde visanneye devam edeceğim. bu arada siz visanneyi durmadan devam mı ettiniz? yoksa 21 gün kullanım, 7 gün es mi verdiniz?
Ben 21 gün kullanım 7 gün es yapacağım.

Çok kötü bir hastalık cidden ya. Ben aralıksız kullandım ama ameliyattan sonra 40. Günde başladım ve bu arada 1 kez adet gördüm tekrarlayacak diye ödüm koptu. 3 kutu arka arkaya kullandım ama öncesinde de ağrılarımı geçirmek ve küçülme olacak mı gözlemlemek için vermişti bir değişiklik olmamıştı.

Back
X