• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cildim bu yaşta niye bu kadar kötü... :(

uglybetty89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
76
1
11
İstanbul
kızlar merhaba, ben 21 yaşındayım.
ne alkolüm ne sigaram var.
çocukluğumdan beri pek iyi beslendiğim söylenemez.
yıllardır bi deri bi kemik yaşadım ama şu an kilom normal sayılacak düzeyde ama hala zayıfım.
ve cildim çok kötü... ton farklılıkları var, göz altlarım mor, gözeneklerim çok belirgin.. yüzüm soluk.
bakıyorum bazılarının cildi bebek gibi, benden büyüklerin, küçüklerin..
sivilce problemim yok ama çok sağlıksız duruyor cildim..
dışarı çıkacağım nadir zamanlarda fondöten kullanıyorum bu yüzden...

ben bunu sanırım az meyve sebze yemeye, az su içmeye bağlıyorum sanırım.
cildime dikkat etmeye çalışırım, temizlerim, nemlendiririm, düzenli olmasa da maske yaparım...
ama olmuyor.

ne yapmalıyım sizce... :( meyve, sebze, su üçlüsüne dikkat etsem bi fark olur mu acaba...

yıllardır bi deri bi kemik yaşadım ama şu an kilom normal sayılacak düzeyde ama hala zayıfım.
ve cildim çok kötü... ton farklılıkları var, göz altlarım mor, gözeneklerim çok belirgin.. yüzüm soluk.

cildime dikkat etmeye çalışırım, temizlerim, nemlendiririm, düzenli olmasa da maske yaparım...
ama olmuyor.

ne yapmalıyım sizce... :( meyve, sebze, su üçlüsüne dikkat etsem bi fark olur mu acaba...

Yalnız değilsin, bunların yanında bonus olarak sivilcelerim ve sivilce izlerim var benim. Sürdüğüm fondöten bile yakışmıyor o derece... Gitmediğim dermatolog, kullanmadığım ilaç kalmadı.. Ben takılmıyorum, makyaj filan da yapmıyorum artık sonucun kötü olduğunu görünce.. Geçenlerde bir konuna daha rastlamıştım yine güzellikle alakalı, bu tür şeyleri takıntı yapma sakın !! Seni seven beğenen böyle beğensin.. Anlaştık mı? :34:

Son düzenleme:
Öncelikle cilt genetiktir.
Benim arkadaşım kaç yıldır sigara içer, asla meyve yediğini görmedim ve sürekli fast food ile beslenir, su içmez.
Cildi bildiğin bebek gibi herkes bayılır.
Benim de çok iyi değildir ama sivilcem falan yok buna da şükür.
Öncelikle bol su, meyve sebze ve yaz kış güneş kremi kullanmanı öneririm.
Biraz daha toparlayacaktır. Ayrıca bakım olarak günlük bir peeling yaparsan (dermologica daily microfaillant gibi) cilt tonun eşitlenecektir.

Yalnız değilsin, bunların yanında bonus olarak sivilcelerim ve sivilce izlerim var benim. Sürdüğüm fondöten bile yakışmıyor o derece... Gitmediğim dermatolog, kullanmadığım ilaç kalmadı.. Ben takılmıyorum, makyaj filan da yapmıyorum artık sonucun kötü olduğunu görünce.. Geçenlerde bir konuna daha rastlamıştım yine güzellikle alakalı, bu tür şeyleri takıntı yapma sakın !! Seni seven beğenen böyle beğensin.. Anlaştık mı? :34:

ah be canım sen de çok çabuk pes etmişsin.. :/ elbet senin sorununun da bi çözümü vardır ya..
sen de mi pek su içmiyorsun...

bi de ben dikkat ettim de çevrem de hep fazla meyve yediğini gözlemlediğim insanların cildi çok iyi sanki. elma falan mesela.

Öncelikle cilt genetiktir.
Benim arkadaşım kaç yıldır sigara içer, asla meyve yediğini görmedim ve sürekli fast food ile beslenir, su içmez.
Cildi bildiğin bebek gibi herkes bayılır.
Benim de çok iyi değildir ama sivilcem falan yok buna da şükür.
Öncelikle bol su, meyve sebze ve yaz kış güneş kremi kullanmanı öneririm.
Biraz daha toparlayacaktır. Ayrıca bakım olarak günlük bir peeling yaparsan (dermologica daily microfaillant gibi) cilt tonun eşitlenecektir.

genetikse kötü o zaman :/ annemin cildi pek iyi sayılmaz.

bendede siyah nokta çok var bende zayıfım meyve yemem su içerim bol yemeklerıme dıkkat etmem sabah kahvaltı yapmam ose gıderım ıs cıkısı bes felan yıyorum yedım patates salatası mantı gıbı seyler bu sey herkezın bası agırtıyo bende fondetene karsıyım suratı un gıbı gösterı tozlar yüzde bırıkmıs gibi özellikle göz altını daha yaslı gösterıyor ınsallah güzel bır sonuc bızde buluruz

ama olmuyor.

gözeneklerin için hodan yağını önerebilirim.... benimde gözeneklerim çok belirgindi hatta delik delik görünüyordu hodan yağı kullanıyorum gözle görülür değişiklik oldu..

beni görenler cildin dümdüz olmuş çok güzelleşmiyor diyor

gözeneklerin için hodan yağını önerebilirim.... benimde gözeneklerim çok belirgindi hatta delik delik görünüyordu hodan yağı kullanıyorum gözle görülür değişiklik oldu..

beni görenler cildin dümdüz olmuş çok güzelleşmiyor diyor

nasıl kullanıyorsun canım hodan yağını? tüylenme yapmaz mı?

ahh işte bende sizin takımınızdanım kızlar... :27: ben su çok içmem ama meyveyi bol tüketirim... hatta bıraksanız bütün günümü meyve yiyerek geçirebilirim ve yerkende hiç sınırım yoktur... :1: meyveler keşke çok ucuz olsa diye düşünürüm hep :1:

benim cildimde öyle aman aman değil gözenek var, sivilce izi var, renk tonu orunu var yağdan kaynaklı... önceleri çok takıyordum ama artık takmıyorum o kadar önerilen birşey varsa deniyorum değilse öyle oturup saatlerce arastırmıyorum.. :31:

yalnız değilsin senın gibiyim ve annemin teyzemin ciltleride kötü yani bu durum genetik

fondoten aldım kullanamadım çok iyi nemlendirsem bile fondoten yüzümde pul pul kalıyor özellikle çene bölgemde

bu pl upl görüntüyü nasıl geçirebiliriz bilen varsa söylesin

nasıl kullanıyorsun canım hodan yağını? tüylenme yapmaz mı?

gece yatmadan önce temiz yüze masaj yaparak yediriyorum sabah yıkıyorum.. ilk sürdüğünde biraz sızlama yapıyor ama çok değil
2 günde bir yapıyorum eski sivilceli gözenekli cildimden kurtuldum diyebilirim :)

bende tüylenme yapmadı denemende yarar var

Genetiktir. Gen çoookkk önemli.

Ama cildindeki açık gözenekler, göz altı morluğun, ton farkı senin hayatını olumsuz yönde etkiler mi dersen, etkilemez.
Benim de bir arkadaşımın cildi çok kötüydü.
Silvilce, delik delik görünen yanaklar falan ... Ama hiç makyaj da yapmazdı.
Sadece bize değil, neredeyse her erkeğe de çok güzel gelirdi bu kız.
O zaman anladım ki cildin bozuk olması hiçbir engel teşkil etmiyor.
Kafamıza sokulan güzellik mitleri yüzünden bu tarz şeyleri sorun diye nitelendiriyoruz.
Çözümü varsa çözülsün ama yoksa kabullenmekten ve o halde kendimizi sevmekten başka çaremiz yok.:31:
Göz altına uygun bir kapatıcı bul, kapat ama. Yoksa yorgun bir görünüm oluyor. :31::31:

ama olmuyor.

su cilt ıcın cok cok onemlıı maaleseff su ıcmenn sart...ne kadar iyi kozmetık urunler kullansandaa cilt problemlerıne pekcare olmuyor aksınee cogaltıyor bencee cildi alıstırdıgı ıcın...dogal ürünlere yaglara sabunlara yönelmenı tavsıye ederımmm kesınlıkle..özellıkle de parabensiz sabunlar kullan.. cok fazlada bu konuda takıntılı olma bi insana bin kere deli dersen deli olup cıkar sonunda :D

arkadaşımında gözaltlarıda simsiyah duruyor okadar belirginki çok rahatsız oluyor bu durumdan.biraz onunki genetik annesini kardeşininkide öyle.

arkadaşımında gözaltlarıda simsiyah duruyor okadar belirginki çok rahatsız oluyor bu durumdan.biraz onunki genetik annesini kardeşininkide öyle.

ah be canım sen de çok çabuk pes etmişsin.. :/ elbet senin sorununun da bi çözümü vardır ya..
sen de mi pek su içmiyorsun...

bi de ben dikkat ettim de çevrem de hep fazla meyve yediğini gözlemlediğim insanların cildi çok iyi sanki. elma falan mesela.

Çabuk pes etmedim ki.. Yaşım 24 ve 13 senedir uğraşıyorum bu sorunla, günde 2.5 litre su içer beslenmeme de dikkat ederim üstelik. Kozmetik - farmakolojik olarak denemediğim şey kalmadı, o an geçiyor, sonra tekrar hortluyor.. Dediğim gibi olmuyorsa olmuyordur :34:

benımde benzer sorunlarım var 5. sınıftan beri 25 yasına kadar sivilceliydim bi sürü ilaç krem kullandım şuan sivilcelerim yok ama sivilce izlerim var kaşlarımın altı beyaz alındığından dolayı ve göz kapaklarım kahverengi(genetik anneminde ole)
bol meyve düzenli beslenme sigara alkol yok bunlar fix zatenım kalmadı he
her banyoda ıkı günde bir garnierın bi maskesi var heryerde 10 tlye satılıo ya o çok faydasını grdüm siyah nokta die bı olayım kalmadı her makyajdan önce temizleyip nemlendirici sürüorum ve gözme bej far kullanıorum ton farkı için bide max factorun mucize bı fondotenı var miracle touch die onu sadece göz altlarıma yada çok batan yerelere sürüorum ole bütün yüzüm badanalı gibi değil hiç sevmem zaten uygula faydasını görürsün

Bende göz çevremin koyuluğundan şikayetçiyim bariz bir şey değil benim ki ama yinede hiç olmamasını isterdim :31:

Sivilce sorunu yaşamadım hiç hatta çevremdeki insanlar yüzümün çok yumuşak ipeksi olduğunu söylüyor.Sadece bu ton farklılığından canımı sıkıyor birde tenim beyaza yakın :31:

Fakat bir şeyi farkettim su tüketimine dikkat etmediğim zamanlar cildim soluyor,kuruyor;suyuma dikkat ettiğimde cildime hemen yansıyor.Su gerçekten çok çok önemli.Tabi yağlı ağır yemeklere de dikkat etmek gerek.Kola cips gibi gıdalar cildin azılı düşmanı

Su çok önemli.. Cilde elastikiyet veren şeylerden biri, günde 3lt su tüketmeye çalışın. Bunun yanında cildinizin tipini bilmiyorum ama uygun nemlendiriciyle her gün nemlendirmelisiniz, ben bir kaç gün kremimi sürmeyeyim hemen soyulmaya başlıyor, bunun yanında güneş olsa da olmasa da güneş kremi veya bb kremler var 30 spf falan oluyor, hani dışarı çıkıyorsanız onlardan da sürebilirsiniz, bunun dışında bir ara aspirin maskesi yapıyordum cildimi bebek gibi yapmıştı, ama kuruyunca burnuma kaçıyordu hapşuruyordum bıraktım o maskeyi :) Ama çok faydasını görmüştüm, ancak aspirin alerjiniz varsa kesinlikle kaçının.

Ayrıca meyve tüketmek de cilt için çok faydalı.. Ara öğünlerde falan meyve tüketin.. Ne bileyim aklıma gelenler bunlar.. :)

Son düzenleme:
Yenilen içilen her şey cilde yansır.Sağlıklı beslenip yeterince su içmediğiniz sürece sorununuz devam eder.

Back
X