Ya kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyoremeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis.
oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak
yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum.
sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken
![]()
çocuk yürümeye başladığı zamanlarda böyle olması çok normal. senind e onun ağlamasına dayanamaman çok kötü bir durum. çocuk yüz bulur ve ilerde daha da baş edemezsin. öncelikle bunu bi kendine kural koy. birşeye yok dedin mi o yok olsun. ne yaparsa yapsın kurallarını esnetme.
gelelim çözümüne. evde fazladan bir odan varsa veya çocuğun kendi odasını da yapabiirsin. çocuğun zarar göermeyeceği şekilde çekmeceleri bağla kilitle tırmanabileceği şeyleri ortadan kaldır. oyuncakları koy ortaya. gün içerisinde yalnız başına orda bırak ara ara. tuvalete bile gidemiyorum diyorsan bu senin kendi kendine yaptığın bşr şeydir çünkü. çocuk orda 5 dk ağlar susar zaten. kenfdine etme bu eziyeti.
bir de gün içerisinde dışarı sıklıkla çıkmaya çalış. parklarda falan yorulsun çocuk eve gelince enerjisi kalmaz.