cildircaam artiik ya

Ya kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyor :oops:emeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis. :mad: oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak :KK24: yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum. :mad: sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken :KK61:

çocuk yürümeye başladığı zamanlarda böyle olması çok normal. senind e onun ağlamasına dayanamaman çok kötü bir durum. çocuk yüz bulur ve ilerde daha da baş edemezsin. öncelikle bunu bi kendine kural koy. birşeye yok dedin mi o yok olsun. ne yaparsa yapsın kurallarını esnetme.

gelelim çözümüne. evde fazladan bir odan varsa veya çocuğun kendi odasını da yapabiirsin. çocuğun zarar göermeyeceği şekilde çekmeceleri bağla kilitle tırmanabileceği şeyleri ortadan kaldır. oyuncakları koy ortaya. gün içerisinde yalnız başına orda bırak ara ara. tuvalete bile gidemiyorum diyorsan bu senin kendi kendine yaptığın bşr şeydir çünkü. çocuk orda 5 dk ağlar susar zaten. kenfdine etme bu eziyeti.

bir de gün içerisinde dışarı sıklıkla çıkmaya çalış. parklarda falan yorulsun çocuk eve gelince enerjisi kalmaz.

o

oyun kutulari ne canim onu mersk ettim bende 10 aylik kizim icin istiyorum egitim oyun seti ama ne
tatlım bardabas bebek diye bir set var bir de adımadım serisi.. ben ikisini de denedim ikisi de güzel aralarındaki farklar şu bardabas bebek kutusu oyun ağırlıklı adımadım kutusu birçok duyuya hitap ediyor kitap oyun etkinlik vb.
bardabas.tan tek kutu alabiliyorsun ama adımadım'ı internetten illa en az 6 aylık üye olman gerekiyor. ama denemek için d&r'larda tek satılan kutuları var.
bence ikisinden de birer tane al bebeğinin durumuna göre o hangisinden memnun kalırsa onunla devam et.

sa
tatlım bardabas bebek diye bir set var bir de adımadım serisi.. ben ikisini de denedim ikisi de güzel aralarındaki farklar şu bardabas bebek kutusu oyun ağırlıklı adımadım kutusu birçok duyuya hitap ediyor kitap oyun etkinlik vb.
bardabas.tan tek kutu alabiliyorsun ama adımadım'ı internetten illa en az 6 aylık üye olman gerekiyor. ama denemek için d&r'larda tek satılan kutuları var.
bence ikisinden de birer tane al bebeğinin durumuna göre o hangisinden memnun kalırsa onunla devam et.
ol canim ya bende bunu arastiriyorum adim adim gercekten guzelmi memnunmusun icindekiler ise yararmi aylil 55 cok gelmisti bana digerini arastiracagim

sa

ol canim ya bende bunu arastiriyorum adim adim gercekten guzelmi memnunmusun icindekiler ise yararmi aylil 55 cok gelmisti bana digerini arastiracagim
canım fiyat konusunda ikisi de aynı. adımadım'ın d&r'larda satıldığını bilmediğim için 6 aylık üyelik yaptırdım ama ben bardabas.ı tercih edicem üyelik bittikten sonra. çünkü bardabas daha çok oyun içerikli. ben oğlumla diğer aktiviteleri yaptığım için bize sadece beraber oyun oynama ihtiyacı kalıyor. adım adım daha kapsamlı ama oyun materyali az. bence ikisinden de birer tane alıp denemelisin. çocuğuna hangisinin uygun olduğuna denemeden karar veremezsin.

İki çocuk büyüten bir anne olarak diyebilirim ki bebeğiniz tam yaşına uygun davranıyor. Problem sizin yorgunluktan dolayı stresli olusunuz da.
1 yaa bebeği böyledir. Meraklıdır hareketlidir ve sinirli olabilir bazen çünkü kendini ifade edemiyor henüz.
Biraz daha rahat olmak açısından evde mümkün mertebe güvenlik açısından önlemler alın. Dolap kapaklarına özel güvenlik kilidi koyun.sivri uçlu mobilyaların ucuna plastik toplar yapıştırın..vs..
Belki büyükce bir oyun bahçesi alabilirsiniz.
Ama en önemlisi siz sakin olun ki bebeğiniz de sakin olsun.annenin stresini hemen hissediyor bebekler.

canım fiyat konusunda ikisi de aynı. adımadım'ın d&r'larda satıldığını bilmediğim için 6 aylık üyelik yaptırdım ama ben bardabas.ı tercih edicem üyelik bittikten sonra. çünkü bardabas daha çok oyun içerikli. ben oğlumla diğer aktiviteleri yaptığım için bize sadece beraber oyun oynama ihtiyacı kalıyor. adım adım daha kapsamlı ama oyun materyali az. bence ikisinden de birer tane alıp denemelisin. çocuğuna hangisinin uygun olduğuna denemeden karar veremezsin.
tesekkur ederim canim ilgin icin.

Ya kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyor :oops:emeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis. :mad: oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak :KK24: yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum. :mad: sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken :KK61:
hepimiz yaşadık bunları yaşamaya da devam ediyorum şahsen ben 4 ay boyunca sabahtan akşama kadar iki elinden tutup yürütüyodum bütün gün tabanlarım zonkluyodu resmen 4 ayın sonunda pes ettim 3 gün üstüne kendi yürüdü sıpa :KK14:

Bebekler tüm duyguları frekans gibi çekerler bence sizin panik halinizi hissediyor anlıyor ve birazda bu yüzden huysuzlanıyor..
Bırakın ağlamak kötü bişey degil ki ağlamak onu rahatlatacak bırakın ağlasın..
Her aglayıp bağırdığında müdahale etmeyin her istediğini yapmayın ağlıyor die eger ağlayarak bişeyleri daha kolay yaptırdığını fark ederse birdaha önünü tutamazsınız..

Aynen tam bir mutfak canavariyiz. Herseye elinj uzatiyor cisss yapma oglum yapma annecim deyincede cirkin olup suratima bakip guluyor :)

o gülüşler dünyaya bedel zaten.benimki de benim yapma diyecegim birsey yapacak oldugunda yaklasır. yüzüme bakar. burnunu buluşturup gülümser. öyle yapma desin de yapayım diye gözümün icine bakar. nerden öğrendi anlamadım :D ama yicem dayanamıcam bigün :D kuzusum benim.

Banyoyu hic istemiyor zaten beraber giriuoruz kucuk havuz aldim su oyuncaklari falanda var biikli emzik aldim sirf bannyoda oynasin diye gozlugu bile var ama suyun sesini duyunca hepsi duman oluyor banyodan cikana kadar bir agit :))
benimki de sevmezdi banyoyu ben fıskiyeyi eline verdim sevdi öyle olunca :D o suyla oynarken ben banyo yaptırırm :D

o gülüşler dünyaya bedel zaten.benimki de benim yapma diyecegim birsey yapacak oldugunda yaklasır. yüzüme bakar. burnunu buluşturup gülümser. öyle yapma desin de yapayım diye gözümün icine bakar. nerden öğrendi anlamadım :KK70: ama yicem dayanamıcam bigün :KK70: kuzusum benim.
ya benimkine ne demeli kızınca ya bana ceee yapıyo güldürmek :KK70:için yada elinde bişey varsa bana yedirmeye çalışıyo mama hammm diyerek :KK70:güya gönlümü alcak uyanık :KK70:

Benimde kizim 1 yasinda suan , sen bide bizi gör:)

2 haftadir toplam 8 saat uyumusum dur.

ya balacım korkutma beni , benimkide 6 aylık geliyor arkadan :D

Hiperaktif çıktı çocuğum :KK57: doktorumuz çağırmiştı çok hareketli bi tsne durmadı. Hiperaktif annesi dedi sadece sabır :)

Back
X