- Konu Sahibi kertenkelebe
canim ben de tip la molekuler biyoloji ve genetik arasinda kalmistim
ama genetik yazdim 1. tercihime.
bilkent genetikten mezun oldum.
simdi de amerikada doktora yapiyorum.
esim bilkent bilgisayar muh mezunu.
simdi benim 5 katim maas aliyor. bilgisayar la kod yazmakla ugrasmayi seviyorsan guzel bi meslek.
ayni sekilde doktor olan arkadasim da burda uzmanligi bitirdikten sonra benim 5 katim maas alacak.
bu sekilde canim. onemli olan paraysa cok basit bi karar.
sadece universite egitimi olarak dusunme, tip cok karizmatik bi meslek, dunyanin her yerinde insanlar sana saygiyla bakar, dinler.
benim disci bi arkadasim var mesela o da benim ayni okulda doktora yapiyor, meslegini yapmiyor yani, sevmezsen onu yazmanin da bi faydasi yok.
tip ta hep dal cok istedgni secersin. hastalarla muhatap olmak istemiyorsan patoloji filan secersin.
ben simdi bile geri donup tekrar tip okusam istiyorum ama artik cok gec, burda sinavlara girmek istedim ama esim izin vermedi.
hazir sen bu donemecteyken ins hakkinda en hayirli karari verirsin canim..
zaten genetik türkiyede daha gelişmiş bi bölüm değil belki seneler sonra iyi paralar kazanmaya başlarlar heralde
uzmanlık bittikten sonra da o kadar yüksek maaş alınabilir mi gerçekten özellikle devlette özel bi hastane olsa tamam da
off herşey sevmede bitiyo dimi seviyosam herşeyi yapabilirim sevmiyosam herşeyi burnumdan getirebilirim