Çildiriyorum

Larensa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
1.395
707
248
Kizlar 1.5 yasinda kizim.var.cok.ilgili bir anneyim..gun icinde onu asla.yalniz birakamam tv izletmem ve hep oynarim.yemegi bile.kucagimda yaparim..1 haftadir.surekli.cirilciplak.soyunmak.istiyor..dedimki hadi engellemiyim.izin veriyorum.resmen oturup vajinasinu inceliyor.o an tepki vermiyor ilgisini baska.yone kaydiriyordum..taki bugune dek..okadar.abartti ki bugun resmen parmagini sokacak o derece nasil.merakla inceliyor ve ilgisinide dagitamadim...kasiniyo desem rahatsiz degil...bu normalmii.valla aglicam.ha..artik.izin vermemeye karar verdim.kendimce.soyunmasina napayim yardim.edin

Yakın zamanda biriyle başbaşa bıraktınız mı hiç bir düşünün, umarım sandığım gibi bir şey yoktur. Bazen yaşlıların kurcalama falan gibi saçma sapan densizlikleri de olabiliyor.
Belki enfeksiyon kapmıştır, idrar yaparken yanma hissi vs. vardır. Kendi kendine açamayacağı giysiler giydirin veya çengelli iğne vs. bir şekilde tutturun.
Büyük oyuncak bebekler oluyor ya hani, onları inceliyor mu ona bir bakın isterseniz. Yine aynı bölgeye bakıp inceliyorsa bir şekilde merak uyanmış anlamına geliyor.

çocuğunuz anal dönemde ne kadarı normal bilmiyorum ama bu dönemi bi araştırın
özellikle SİGMUND FREUD kuramları aydınlatıcı olabilir birde hemen panik yapmayın

Annesi bu oyle cok abartilacak bir durum değil sakin olmaya calisabilirsin en basta ve kesinlikle yapma oynama vs diye yasaklar koyup bebegi iyice cezbetmesine izin vermemelisin. Yasak olan her sey gayet ilgiyi ceker. Bu gecici bir durum o su an gelisim döneminin gerektirdgini yapiyor yeni farketmis ve merak ediyor birakin merakini giderebildgi kadar gidersn. Burada yapacağınız tek sey gormezden gelmek. Ancak boyle davranisi sondurebilirsiniz. Ama oncesinde bi doktora goturebilirsiniz belki rahatszdr kasinti sizi falan vardir. Bool sabir diliyorum

Anal dönem

Anal dönem, haz ve ilginin dışkılama bölgesinde yoğunlaştığı dönem anlamındadır. Bu dönemde çocuk dışkı tutma ve bırakma davranışlarını yoğun biçimde kullanır. Bu dönem tuvalet eğitiminin ağır bastığı dönemdir. Çocuk dışkısını ve çişini, kaslarını kontrol altına alarak tutmasını öğrenir.

Tuvalet eğitimi aşamasında anne, çocuğun dışkısını tutmasını ve uygun zaman ve yerde yapmasını ister. Bunun için ödül ve ceza kullanır. Çocuk için dışkısı önemlidir. Dışkısı ile oynayabilir ve çevreye sürebilir. Bu durumda annenin tepkisiyle karşılaşır. Aynı dışkılama işlemi için annenin bazen sevinmesi, bazen kızması çocukta şaşkınlık yaratır.

Annesinin baskısı sonucu çocuk, istenmeyen güdülerini bastırır. Bu dönemde annenin çok sabırlı ve sevecen olması gerekir. Annenin tuvalet eğitimi sırasında gösterdiği baskıcı ve katı tutumu çocuğun dışkısını tutmasına ve ileriki yaşamında inatçı, cimri ve yıkıcı kişilik özellikleri göstermesine neden olur.

Çocuk tuvalet eğitimi ile tutma ve bırakma davranışlarını geliştirmektedir. Aynı zamanda bu dönem inatçılık dönemidir. Bu dönemde çocuk inatla bir şeyi ellerine alır, inatla onu savunur ve korur veya istemediklerinde onu atarlar. Çocuk bu dönemi iyi atlatamazsa, Freud’a göre ileriki yaşlarda koleksiyon yapabilir (tutar) veya müsrif birisi olabilir (bırakır). Fallik dönem

Bu dönemde kişinin dikkati, ilgisi ve haz duygusu cinsel organlara yönelmiştir. Freud kuramını bu dönemde yaşandığını düşündüğü Oedipus ve Elektra Kompleksleri üzerine kurmuştur.

Oedipus kompleksi, erkek çocuğun annesine karşı (cinsel) bir istek duyması ve babasını rakip olarak algılaması demektir. Bu dönemde cinsiyeti(ni) keşfeden çocuk, bir yandan babasına hayranlık duyar, öte yandan (annesine karşı hissettiği duyguları anlarsa diye) babadan korkar. Elektra kompleksi ise kız çocukların babalarına karşı bir ilgi duyması ve annelerini rakip olarak görmeleri durumudur.

Freud daha çok oedipus kompleksi ile ilgilenmiştir. Gerek kız çocuğun gerekse erkek çocuğun ilk olarak anne ve babasıyla başlayan cinsel tercihleri süreç içinde kız çocuğun annesine benzeme, erkek çocuğun ise babasına benzeme çabalarıyla yön değiştirir. Çocuklar artık kendileri için rakip olan anne ve baba modelleriyle kurdukları özdeşimle onlar gibi olmayı deneyerek bu çatışmayı çözümlemeye çalışırlar. Kız çocuk annesine benzeyerek babasının beğenisini kazanmaya, erkek çocuk da annesinin beğenisini kazanmaya çalışır. Bu mücadele Freud’un kuramının temelini oluşturur.

Erkek çocuğun annesine yönelik cinsel duyguları özellikle babasıyla olan ilişkilerinde çatışma yaratır. Babadan gelecek cezanın cinsel isteklerin merkezi olan organlarına yöneleceğini bekleyen çocuk, babasının kendisinin cinsel organlardan yoksun bırakacağından korkar (İğdiş edilme korkusu). Bu durum anneye duyulan cinsel duyguların babaya yönelik düşmanlık duygularının bastırılmasına neden olur. Bu karmaşa aynı zamanda erkek çocuğun babasıyla özdeşleşmesine neden olur, anneye yönelen cinsel isteklerin yerini sıcak sevgi duygularının almasını sağlar.

Kız çocuklarda ise bu dönemde ilk sevgi nesnesi olan kişi yani annenin yerini giderek baba alır. Freud’a göre bu durum kız çocuğun penisten yoksun olduğunu fark etmesi ile başlar. Kız çocuk eksiklik duyduğu bu durumdan annesini sorumlu tutar ve babasına yaklaşır. Babasına karşı geliştirdiği bu yakınlık aynı zamanda kendinde olmayan bir organa sahip olmasındandır. Penise imrenme adı verilen bu durum, erkekteki iğdiş edilme korkusunun karşılığıdır. Bu karmaşa erkek çocukta olduğu gibi kız çocukta da bastırılır ya da çözümlenir.

daha iyi aydınlatıcı yorumlar gelecektir illaki ama benim fikrim, çıplak gezememesi yönünde yani merak uyanmasını saglayacak şeyin baştan engellemiş olursunuz

Onur Ünlü'nün bi sözüyle cevap veriyorum "Freud diye bişey yoktur" :)
Birkez daha soyunmasına müsade edin bırakın bakalım ne yapacak sizde sorular sorun konuşun merakını siz giderin. Kendinizden örnek gösterin "bak ben kapalı tutuyorum bakmıyorum ordan çiş geliyor oyüzden dokunmuyorum" deyin mesela. Bikaç sefer daha yapıp sıkılacaktır. Sıkılmazsa bi pedagog yardımı alabilirsiniz

eğer idrar yolu enfeksiyonu vs yok sadece meraktansa bu durumda zorlamamanız gerektiğini biliyorum.

dünyayı ve vücudunu tanımaya çalışıyor, çiş kaka dönemleri ilginç geliyordur. bebekler bile mastürbasyon yapabiliyor, sakın kızıp engellemeye çalışmayın ömrü boyunca cinsel sıkıntıları olur. görmezden gelmeye çalışın bir süre sonra sıkılacaktır, bu bir dönem ve gayet normal kızılacak bir şey yok. engellemek için zorlarsanız daha kötü olur.

bizim annelerimiz söz konusu kız bebek olunca çok aşırı baskıcı olabiliyorlar bu tip şeylerde. sonra 30 sene sonra "neden torun yapmıyorsun bana" diye kızlarını darlıyorlar :işsiz:

Benim erkek kardeşim de 3 yaşındayken sürekli çıplak soyunup pipisiyle oynamaya çalışırdı :KK70:
Babam peşinde koştururdu oğlum giyin diye:)

Sanırım normal, kendi kendine geçecektir
Kendilerini keşfediyorlar diye düşünüyorum
Siz Yine de soyunup vajinası ile oynamasına iZim vermeyin mikrop falan kapabilir
Başkalarının yanında da soyunmak isteyebilir soyunmayı normal görebilir

Siz ona güzelce anlatın annecim vücudun senin özelin sadece sen görmelisin diye..

Anlam veremediği bir organ kendi bedeninde hem de. Siz o elini atınca aman diye atlar engellerseniz iyice merak konusu olacak. Olur bunlar çocuk öğreniyor keşfediyor.

1 buçuk yaş kendini keşfetmek için erken diye düşünüyorum sınırları olmalı çıplak gezmemek gibi ilgi olsn diye kucakta yemek yapmak tuvalete banyoya birlikte giden anneler gördüm önce millet olarak ilgiyi abartmamalıyız son nesiller ortada çünkü demek ki yanlış yapıyoruz bi yerde

Anal dönem

Anal dönem, haz ve ilginin dışkılama bölgesinde yoğunlaştığı dönem anlamındadır. Bu dönemde çocuk dışkı tutma ve bırakma davranışlarını yoğun biçimde kullanır. Bu dönem tuvalet eğitiminin ağır bastığı dönemdir. Çocuk dışkısını ve çişini, kaslarını kontrol altına alarak tutmasını öğrenir.

Tuvalet eğitimi aşamasında anne, çocuğun dışkısını tutmasını ve uygun zaman ve yerde yapmasını ister. Bunun için ödül ve ceza kullanır. Çocuk için dışkısı önemlidir. Dışkısı ile oynayabilir ve çevreye sürebilir. Bu durumda annenin tepkisiyle karşılaşır. Aynı dışkılama işlemi için annenin bazen sevinmesi, bazen kızması çocukta şaşkınlık yaratır.

Annesinin baskısı sonucu çocuk, istenmeyen güdülerini bastırır. Bu dönemde annenin çok sabırlı ve sevecen olması gerekir. Annenin tuvalet eğitimi sırasında gösterdiği baskıcı ve katı tutumu çocuğun dışkısını tutmasına ve ileriki yaşamında inatçı, cimri ve yıkıcı kişilik özellikleri göstermesine neden olur.

Çocuk tuvalet eğitimi ile tutma ve bırakma davranışlarını geliştirmektedir. Aynı zamanda bu dönem inatçılık dönemidir. Bu dönemde çocuk inatla bir şeyi ellerine alır, inatla onu savunur ve korur veya istemediklerinde onu atarlar. Çocuk bu dönemi iyi atlatamazsa, Freud’a göre ileriki yaşlarda koleksiyon yapabilir (tutar) veya müsrif birisi olabilir (bırakır). Fallik dönem

Bu dönemde kişinin dikkati, ilgisi ve haz duygusu cinsel organlara yönelmiştir. Freud kuramını bu dönemde yaşandığını düşündüğü Oedipus ve Elektra Kompleksleri üzerine kurmuştur.

Oedipus kompleksi, erkek çocuğun annesine karşı (cinsel) bir istek duyması ve babasını rakip olarak algılaması demektir. Bu dönemde cinsiyeti(ni) keşfeden çocuk, bir yandan babasına hayranlık duyar, öte yandan (annesine karşı hissettiği duyguları anlarsa diye) babadan korkar. Elektra kompleksi ise kız çocukların babalarına karşı bir ilgi duyması ve annelerini rakip olarak görmeleri durumudur.

Freud daha çok oedipus kompleksi ile ilgilenmiştir. Gerek kız çocuğun gerekse erkek çocuğun ilk olarak anne ve babasıyla başlayan cinsel tercihleri süreç içinde kız çocuğun annesine benzeme, erkek çocuğun ise babasına benzeme çabalarıyla yön değiştirir. Çocuklar artık kendileri için rakip olan anne ve baba modelleriyle kurdukları özdeşimle onlar gibi olmayı deneyerek bu çatışmayı çözümlemeye çalışırlar. Kız çocuk annesine benzeyerek babasının beğenisini kazanmaya, erkek çocuk da annesinin beğenisini kazanmaya çalışır. Bu mücadele Freud’un kuramının temelini oluşturur.

Erkek çocuğun annesine yönelik cinsel duyguları özellikle babasıyla olan ilişkilerinde çatışma yaratır. Babadan gelecek cezanın cinsel isteklerin merkezi olan organlarına yöneleceğini bekleyen çocuk, babasının kendisinin cinsel organlardan yoksun bırakacağından korkar (İğdiş edilme korkusu). Bu durum anneye duyulan cinsel duyguların babaya yönelik düşmanlık duygularının bastırılmasına neden olur. Bu karmaşa aynı zamanda erkek çocuğun babasıyla özdeşleşmesine neden olur, anneye yönelen cinsel isteklerin yerini sıcak sevgi duygularının almasını sağlar.

Kız çocuklarda ise bu dönemde ilk sevgi nesnesi olan kişi yani annenin yerini giderek baba alır. Freud’a göre bu durum kız çocuğun penisten yoksun olduğunu fark etmesi ile başlar. Kız çocuk eksiklik duyduğu bu durumdan annesini sorumlu tutar ve babasına yaklaşır. Babasına karşı geliştirdiği bu yakınlık aynı zamanda kendinde olmayan bir organa sahip olmasındandır. Penise imrenme adı verilen bu durum, erkekteki iğdiş edilme korkusunun karşılığıdır. Bu karmaşa erkek çocukta olduğu gibi kız çocukta da bastırılır ya da çözümlenir.
Konusahibinin çocuğu 0-2 yaş oral dönemde ve bu davranışı tamamen su ,çıplak kalınca tesadüfen orayı keşfetmiş ve oynamak hoşuna gidiyor.s izin çıplak kalmasına izin vermeniz yanlis olmuş.bunu bir an önce unutturun bence.cocuklar çok gereksiz şeyler isteyebilirler ve biz engellememeliyiz diye dusunup hepsine evet diyemeyiz.o zaman neyin doğru neyin yanlış olduğunu ,kuralları ogrenemezler.siz bir an önce banyo ve tuvalet dışında çıplak olmanın gereksiz olduğunu öğretmeye ve bu davranışı unutturmaya calisin

Konusahibinin çocuğu 0-2 yaş oral dönemde ve bu davranışı tamamen su ,çıplak kalınca tesadüfen orayı keşfetmiş ve oynamak hoşuna gidiyor.s izin çıplak kalmasına izin vermeniz yanlis olmuş.bunu bir an önce unutturun bence.cocuklar çok gereksiz şeyler isteyebilirler ve biz engellememeliyiz diye dusunup hepsine evet diyemeyiz.o zaman neyin doğru neyin yanlış olduğunu ,kuralları ogrenemezler.siz bir an önce banyo ve tuvalet dışında çıplak olmanın gereksiz olduğunu öğretmeye ve bu davranışı unutturmaya calisin
Freud, çocukluğun insan yaşamındaki önemini vurgulamıştır. Bu bölümde Freud’un cinsel (psiko-seksüel) gelişim dönemleri ve bu dönemlerin özellikleri verilmiştir.

Oral dönem (0-1 yaş)

Anal dönem (1-3 yaş)

Falllik dönem (4-6) yaş

Latent (gizil) dönem (7-11 yaş)

Genital (puberte) dönem (12-18 yaş)

Oral dönem

Freud, çocukluğun insan yaşamındaki önemini vurgulamıştır. Bu bölümde Freud’un cinsel (psiko-seksüel) gelişim dönemleri ve bu dönemlerin özellikleri verilmiştir.

Oral dönem (0-1 yaş)

Anal dönem (1-3 yaş)

Falllik dönem (4-6) yaş

Latent (gizil) dönem (7-11 yaş)

Genital (puberte) dönem (12-18 yaş)

Oral dönem
Pardon pardon aklım tamamen erikson un gelişim evrelerine gitti.temel güvene karşı güvensizlik zamanı onun 0-2 yaşla başlıyor ya.

Kizlar 1.5 yasinda kizim.var.cok.ilgili bir anneyim..gun icinde onu asla.yalniz birakamam tv izletmem ve hep oynarim.yemegi bile.kucagimda yaparim..1 haftadir.surekli.cirilciplak.soyunmak.istiyor..dedimki hadi engellemiyim.izin veriyorum.resmen oturup vajinasinu inceliyor.o an tepki vermiyor ilgisini baska.yone kaydiriyordum..taki bugune dek..okadar.abartti ki bugun resmen parmagini sokacak o derece nasil.merakla inceliyor ve ilgisinide dagitamadim...kasiniyo desem rahatsiz degil...bu normalmii.valla aglicam.ha..artik.izin vermemeye karar verdim.kendimce.soyunmasina napayim yardim.edin
Anne degilim ama anladigim kadariyla keşif doneminde yani butun vucudunu ellerini parmaklarini ayaklarini hozlerini taniyor ama cinsel organini gormedigi icin ilkin gormenin verdigi zevk simdi oyuna donusmus durumda gibi geldi tabi buna musaade ederseniz bi sure sonra normallestirip hosuna gidiyorsa devamli yapmak isteyecektir

Kendi fikrimi soyleyeyin o zamanlarda ilgisini farkli yonlere cekin mesela soyunmak mi istedi hayir demeyin alim cok sevdigi bi oyunu oynayin

Yada en cok ilgisini ceken sevdigi oyuncaklati saklayin soyunmak istsrse onu verin yani her istediginde ilgisinj dagitacak birseyler yaparsaniz bi sure sonra unutacagini dusunuyorum

Her cocugun farkli bi huyu oluyo sizinkinizdede bu varmis

Bu arada yakin donemde cevrenizde bi erkek cocugun pipisini gormusse yani yaninda bebekletin alti falan dsgisir ya farkli gsldigi icin aradaki farki algilamaya calisiyor olabilir cunku bi arkadasimjn cicugunda oyle bi durum olmustu

Gecici durum icinkzi rahat tutun Allah kolaylik versin

Bir pedagogdan destek alın lütfen , bir de sıkıntısı mı var ağrı sızı gibi onu da netliğe kavuşturmak gerek.Canım benim çok küçükler yahu benim de 21 aylık oğlum var her gün yeni bir şey öğreniyoruz onunla beraber.Hepsinin bahtı yolu açık olsun.

Anal dönem

Bu cocuk 1.5 yasinda. siz anal, fallik ve nerdeyse genital donemin ozelliklerini buraya toplamissiniz. anal donemde cocugun ilgisi cinsellik yonunde olmaz

Bu cocuk 1.5 yasinda. siz anal, fallik ve nerdeyse genital donemin ozelliklerini buraya toplamissiniz. anal donemde cocugun ilgisi cinsellik yonunde olmaz
bu konuda ayrıntılı bilgiye sahip değilim
sadece ansiklopedik bilgi yazanlar
ama siz daha iyi biliyorsunuz sanırım aydınlatın konu sahibini

Engelleme ve zorlama yapmadan ilgisini başka yöne çekin devam ederse bir doktora danışın .

Back
X