Canim ben antidepresan kullanmadim hamileyken ama karaciger degerlerim yukseldi ve onun ilacini kullandim. Kizim 4 aylikken kan degerlerinde sorun oldu 5 ay kadarda kontrole gittik. Bu sure icinde enfeksiyon kapmamasi gerekiyordu, asi yaptirmadik hatta asili bebeklere bile yaklasmadik o yuzden oglumada asi yaptirmadik. Oglumda 800 cikan deger kizimda 80 cikiyordu. Savunmasi yoktu yani Allah korusun kanla ilgili o kötu hastaliktan olabiliyormus, kahrolduk. Butun bunlar premature olmasindan, erken dogmasindan, asi olmasindan ve HAMİLEYKEN KULLANDİGİM İLACLARDAN olabiliyormus. Rabbim cok sukur korudu evlatlarimi insaallah bundan sonrada korur.
İnan hamilelik ve dogumda yasadikarimi kuzularim rahatsizlaninca unuttum, onlar hicbirseymis dedim, evlat baska bisey , inan bana kucagina aldiginda tarif edemeyecejsin duygularini. Heleki o masumun sana ihtiyaci oldugunu bilmek...daha neler neler .... sen bilirsin ama ilac kullanma derim. Gece ve gunduz kavramlarini unut bi sure ne zaman uyursan uyu farketmez bunlar hamielikten kaynakli sakin kasma endini, kuzunu dusun. Dogumdan sonra sorun olursa kendiniaffetmezsin. Allah im kimseyi evladiyla imtihan etmesin.
ben de tam size mesaj atacaktım nasılsınız ne yaptını diye?
biliyorum bunlar hamilelikten ama benim kişilik yapım ve şimdiye kadar getirdiklerim tecrübelerim korkularım bu hamilelik sorunlarını daha ağır hale getiriyor. zaten tedavinin son ayındaydık ialcı bırakmak üzerydik. hemen de kestik. Allahıma şükür bir ay bilmeden ilaç kullanmama rağmen bebeğimde bişi olmadı şimdi ikili tesleri bekliyoruz.
gece gündüzü geçtim uyuyamıyorum. uykudan kıorkarak sıkıntılı uyanıyorum 2 3 gün uykusuz kalıp sonunda sızıp kalıyorum. gündüzleri gelen sıkıntıları daha da azalttım bi şekilde kıvranarak da olsa atlatmaya çalışıyorum. ama gece uyuyamamak beni mahvediyor. Allahım diyorum bir gün değil iki gün değil aylarca ben bunu nasıl çekeceğim. herşeyi denemeye çalışıyorum ama başaramıyorum. geceyı uykusuz geçirip sabah olmaya başladı mı resmen sinir krizi geçiriyorum be geliyorlar nasıl olacak diyorum nasıl. doktorlar ialcı son çara olarak görüyor bu da beni korkutuyor ya yan etkisi olursa diye. forumda ilaç kullanıp da sağlıklı bebişi olanlarla iletişime geçmeye çalşıyorum bilmiyorum artık ne yapacağımı
canım öncelikle geçmiş olsun ne demek olduğunu iiyi bilirim hamile değilim ama bunları ara ara yaşıyorum ilaç kullanmayı denedim olmadı ilaçlar beni daha beter yaptı dr um hemen ilacı kesti yoksa deliriyordum şimdi arada olduğunda sadece sakinleştirici alıyoryum 4-5 ayda bikere 10 gün fln olup geçiyo benimki dr um %20 sini ilaçla aşabilirim % 80 i sana bağlı dedi kendini hep telkin et çık gez dolaş ben neden böyleyim diye düşünme yalnızken daha köt ouyo insan at kendini dışarı ve bol bol dua oku çok işe yarıyor olmadı bitkisel içerikli sakinleştiriciler var drunla konuş bakalım biraz olsun rahatlatır
ben de tam size mesaj atacaktım nasılsınız ne yaptını diye?
biliyorum bunlar hamilelikten ama benim kişilik yapım ve şimdiye kadar getirdiklerim tecrübelerim korkularım bu hamilelik sorunlarını daha ağır hale getiriyor. zaten tedavinin son ayındaydık ialcı bırakmak üzerydik. hemen de kestik. Allahıma şükür bir ay bilmeden ilaç kullanmama rağmen bebeğimde bişi olmadı şimdi ikili tesleri bekliyoruz.
gece gündüzü geçtim uyuyamıyorum. uykudan kıorkarak sıkıntılı uyanıyorum 2 3 gün uykusuz kalıp sonunda sızıp kalıyorum. gündüzleri gelen sıkıntıları daha da azalttım bi şekilde kıvranarak da olsa atlatmaya çalışıyorum. ama gece uyuyamamak beni mahvediyor. Allahım diyorum bir gün değil iki gün değil aylarca ben bunu nasıl çekeceğim. herşeyi denemeye çalışıyorum ama başaramıyorum. geceyı uykusuz geçirip sabah olmaya başladı mı resmen sinir krizi geçiriyorum be geliyorlar nasıl olacak diyorum nasıl. doktorlar ialcı son çara olarak görüyor bu da beni korkutuyor ya yan etkisi olursa diye. forumda ilaç kullanıp da sağlıklı bebişi olanlarla iletişime geçmeye çalşıyorum bilmiyorum artık ne yapacağımı
Kızlar pek girmek istemiyorum artık foruma çünkü kendimi sürekli anlatmaktan yoruldum. Ama en son durumu benim gibi olanlar için yazmaya çalışayım. Psikolog ve kadın dogumcuyla görüştüm. Psikiyatr vereceği hapların zararsız haplar gurubuna daha yakın oldugunu söyledi. Hicbi zaman ilaçtan yana değiliz dedi ama buna rağmen cok hastam var ilaç kullanıp sağlıklı doğumlar yapan dedi. Kadın dogumcum da eğer senin hayatını etkilemeye başladıysa tedavi olmalısın anne bizim için daha önemli dedi. Kullanacağım ilaçların cok etkisi olacağını düşünmüyorum dedi. Senin stresin sıkıntım bu ilaçların yan etkisinden daha cok olacaktir çocuğa dedi.Kalp damar rahatsızlığın olup olmadığını sordu. İlacı dün kullanmaya basladim tabi öyle bıçak keser gibi sıkıntılarından arindirmayacak biliyorum bebeğim için sabretmeye çalışıyorum. En kısa zamanda tüm sıkıntılı olan annelerle birlikte sıkıntılarımız kaçar gider Allah hiç yasatmamisa dondursun hepimizi
Kızlar pek girmek istemiyorum artık foruma çünkü kendimi sürekli anlatmaktan yoruldum. Ama en son durumu benim gibi olanlar için yazmaya çalışayım. Psikolog ve kadın dogumcuyla görüştüm. Psikiyatr vereceği hapların zararsız haplar gurubuna daha yakın oldugunu söyledi. Hicbi zaman ilaçtan yana değiliz dedi ama buna rağmen cok hastam var ilaç kullanıp sağlıklı doğumlar yapan dedi. Kadın dogumcum da eğer senin hayatını etkilemeye başladıysa tedavi olmalısın anne bizim için daha önemli dedi. Kullanacağım ilaçların cok etkisi olacağını düşünmüyorum dedi. Senin stresin sıkıntım bu ilaçların yan etkisinden daha cok olacaktir çocuğa dedi.Kalp damar rahatsızlığın olup olmadığını sordu. İlacı dün kullanmaya basladim tabi öyle bıçak keser gibi sıkıntılarından arindirmayacak biliyorum bebeğim için sabretmeye çalışıyorum. En kısa zamanda tüm sıkıntılı olan annelerle birlikte sıkıntılarımız kaçar gider Allah hiç yasatmamisa dondursun hepimizi
amınn inşallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?