cıldırmak uzereyım nolur az dertleselım :((

ben bebekken kimselere vermiyormuş annem biyerine bişey olur mikrop falan kapar diye,tosun gibi doğmuşum üstelik ona rağmen:)
sen de verme,yazık günah el kadar çocuk hırpalanmaya uykudan uyandırılmaya memeden alınmaya gelirmi.şimdi çok küçük bol bol uyuması lazım ve erken doğduğu için çabuk hasta olabilir dedi doktor biraz toparlasın öyle seversiniz de herkese.

böyle birşeye müsade etme sakın.hemen anında duruma müdahele et.çok kibar bir şekilde yap bunu ama.öyle bir yap ki karşındakini adım atmaya bile çekinir hale getir.sen konuşmazsan aynı hareketleri tekrar ederek seni üzmelerine müsade vermiş olursun.lohusa halinle hiçbirşeyi içine atma.herkes sana karşı son derece özenli olmak ve senin kurallarına uymak zorunda.
örnek: "şu an bebeğim uyuyor, düzenini bozmak istemiyorum lütfen uyandırmayalım,!" diyelim ki söz dinlemediler sakın ipin ucunu bırakma, sen yine ısrarla: Lütfen dedim değil mi? bu ısrarcılığınızın anlamı nedir?ilk 6 ay öpmelerine asla izin verme.hemen müdahele et duruma.Çok sakıncalı lütfen bebeğimi öpmeyin demek senin hakkın. sen annesini artık gerekirse kaplan kesileceksin karşılarında.

evet malesef beraber oturuyorum qorumcem ve kaynım var ıkısıde 35 yasında qorumcem dul bırde oqlu var 15 yasında hepberaber kalıyoruz butun evın ısı temızlıqı aklınıza ne gelıyosa bende bıkere olsun kalkıpda yardım etmez qorumcem sofra kurarım etmez kaldırırken ayaklarını uzatır yatar sankı kufreder qıbı kufretse okadar zoruma qıtmez ne lafdan anlıyolar ne bıseyden kocamada ayrı eve cıkalım dıyemıyorum maddı durumdan dolayı 22 yasındayım yemın ederım hayattan soqudum essek qıbı temızle onlar daqıtsın ben cocuk qıbı 4 5 kısının arkasını topluyorum kendı cocuqumla bıle doqru durus ılqılenemıyorum mılletın arkasını toplucam dıye uzuntuden stresden sutum kesılcek dıyede korkuyorum kacarak evlendıqım ıcın aılemede bısey dıyemıyorum malesef kendım ettım kendım buldum kımseye dıyecek sözum yok :((
1-masadan kalktığında sadece kendi bulaşıklarını mutfağa götür ve makineye ya da elde yıkıyorsan hemen yıka bırak.
2-asla bir gün benim kıymetimi anlarlar diye evde iş yapıp kendini paralama.en azından iyileşene kadar...
3- sen lohusa bir kadınsın artık evladını herşeyden üstün tutma vaktin geldi.sakın bir işe bile el sürme şu halinle( yahu nasıl bir vicdandır bu? sana bu halinle iş mi yaptırıyorlar bunlar)
4-kimsenin arkasını toplucam diye uğraşma, sen kendi odanı temiz tut yeterli.
5- kendini ezdirme.yahu ben deli oldum şurda sen neden kül kedisi filmini oynuyorsun.biraz terör estir.biraz özgüvenini koy ortaya, çok kitap oku, insanlarından hakkından gelmeyi bir an önce öğren.her kötülüğü her acımasızlığı kendine hak görme sakın...
7-sen o eve bedavaya gitmişsin, seni herşeyin üstünde tutmaları gerekir, senden bir anadan doğdun.kimseye ezdirme kendini lütfen.şu görümcene söyle, haydi beraber yapalım şu işleri diceksin güzel bir dille, baktın yapmıyor "öyle miii?" diceksin.ben kül kedisi değilim bu evde, benim de anam babam var diceksin.susma sustukça ezerler üstüne çıkıp tepinirler deli oldum..........

:19:

ya senın sorunun bebegı opmelerıyle kalmıyorkı
o dul olan gorumcen hasta falanmı onun ısınıde sen yapıosun
valla yerınde olsam kendı odamı toplarım kendı odamı temızlerım yemek olayını ve bulasıgıda 1 sen 1 ben dıye anlasıp yaparım bıde mılletın pis banyosunumu temızlıyosun yapma ya nıye yapıyosunkı
bıde bu haldesın yanı dogum yapmıssın
hıc bır seye karısma...esınlede konus ben koca koca adamların arkasını temızleyemem de

Evet canım çok haklısın kızmakla.Uygun bir dille anlatabilirsiz,incitmeden.Umarım onlar da anlayacak insanlardır.Dert etme böyle şeyleri kendine lütfen.Bu arada bir şeye dikkatini çekmek istiyorum.Bak anne de olmuşsun,olgun bir insansın,çocuk ta değiliz.Türkçemizi niye böyle bozuyorsun?Lütfen dikkatli kullanalım dilimizi.

evet malesef beraber oturuyorum qorumcem ve kaynım var ıkısıde 35 yasında qorumcem dul bırde oqlu var 15 yasında hepberaber kalıyoruz butun evın ısı temızlıqı aklınıza ne gelıyosa bende bıkere olsun kalkıpda yardım etmez qorumcem sofra kurarım etmez kaldırırken ayaklarını uzatır yatar sankı kufreder qıbı kufretse okadar zoruma qıtmez ne lafdan anlıyolar ne bıseyden kocamada ayrı eve cıkalım dıyemıyorum maddı durumdan dolayı 22 yasındayım yemın ederım hayattan soqudum essek qıbı temızle onlar daqıtsın ben cocuk qıbı 4 5 kısının arkasını topluyorum kendı cocuqumla bıle doqru durus ılqılenemıyorum mılletın arkasını toplucam dıye uzuntuden stresden sutum kesılcek dıyede korkuyorum kacarak evlendıqım ıcın aılemede bısey dıyemıyorum malesef kendım ettım kendım buldum kımseye dıyecek sözum yok :((

aynı evde olduğun için çokta yapabilceğin bişey yok eşine söyle madem ayrı eve çıkamıyorsunuz senin arkada olsun

yapacakların ve söyleyeceklerin için seni korusun

hiç kimsenin temizliğini yapma çocuğunla ilgilen

bi evde bu kadar kişi nasıl yaşıyorsunuz anlamadım valla

eski konunu biliyorum diğer evliliğinden olan oğlunu yanına almayı istiyordun bence onun için bi daha düşün bu aileye getirme çocuğu

çok sağlıklı bi ortam olduğu söylenemez

evinize dönün artık....
birşey söylemediniz sürece durmazlar ki..
düşünce kavramı oluşmadı demekki

ist oturuyorum evdekılerının yuzunden kocamdan soqumaya basladım :(( bazen odama qırıp saatlerce aqlamak ısdıyorum cok bunaldım kızlar cokkk derdımı anlatacaqım kımsem yok aılemden sadece annemle telde qorusuyorum babam zaten yok anlıyacaqınız arkam yok :(( buyuzden hep ezılıyorum buqunde qorumcem tutturmus senın sutun yetmıyo cocuqa dıyerek ben ıcerde uyuyodum cocuk besıkde bıberona aptamılın mamasını yapıp getırmıs ac uyyo dıye bende dedım daha parmak kadar cocuqa ne maması bnm sutum yetıyo dıye tersledım qenede verdı bebeqe buseferde kusdu kızım cok ıcırdı bırde aqır qeldı mama daha onun mıdesı nekı benım sutum yetmese qunde 4 defa beze kakasını yapmaz sureklı aqlar kızlar akıl verın nolur ben neyapayım....??? qıdecek kapımda yok akıl alcak bır buyuqumde :((
kız karameleğim valla kendi bacımmışsın gibi içim yanıyor sana...kendimi senin yerine koydukça afakanlar basıyr bana...allah yardımcın olsun bacım ne diyeyim...anlattığına göre bunlar zaten cahil insanlar ..kendini ifade edebilmen onların bunu anlaması çok zor gibi geldi bana
lacheen in yorumunu iyi düşün uygulamaya çalış ama ne kadar verimli bi sonuç alırsın bilmem...
büyük konuşmayayımda ben senin kadar sabırlı olamazdım canım adım kötü gelin olurdu valla napayım...ama allah dağına göre kar veriyor işte...ama daha gençsin yazık değil mi sana yavrum ya...kıyamam... bu arada hiç eşinin tutumundan düşüncelerinden bahsetmemişsin...konuştuğun zaman ne diyor biraz duydu sömürüsü neyin yap bari bilemedim ki napsak sana üzülüyorum bi,şeyler yapmak istiyorum ama ne gelirki elden...

canimya cekmek zorunda hissetme kendini birak yapmiyolarsa sende yapma kizim dogdugunda esimle ben yanlizdik simdi bebegim dogdugu zaman kaynana bizle olcak ve ben butun uyarilarimi simdiden yapiyorum esime soyluyorum kaynanaya duyuruyorum bak ben kizimi nasil buyuttuysen yeni doganida ogle buyutucem insaallah ogle alip kucagimda tutayim yok ayagimda sallayayim felan yok diyorum ben iki kucuk bebekle zor bas ederim yoksa diyorum kizimda daha 11 aylik buarada esimde karismiyorum naparsan yap ama banada tut felan deme diyo zaten opme konusuna gelirsek kizimi cok optuler dedim digerini ogle opme felan yok ben sinir oluyorum bebeklerin opulmesini ben annesi olarak elinden opuyorum kiyamiyorum yanaklarina onlar sapur supur opuyolar nacizane tavsiyem kendini mecburum yapicam gibi hissetme birak gerekiyosa evi pislik gotursun sen kizinla ilgilen ve bisey derlersede lohasayim hastayim halim yokde

konuş ya! ne susuyosun,sustukça tepene çıkar herkes.
konuş! inan bana hiçbir kaybın olmaz aksine herkes bi geri çeker adımını :47:
bende bi kayın peder vallaha,inanın doğur elime ver diyor resmen ama durun onunda zamanı gelicek.
başlarım böyle işe! :47: o zaman sen bak baba,bnde işe gireyim dicem :34: afederisnz gözü korkar o zaman :23:

esıme soyledıqım zaman bırak yapma dıyor ama nereye kadar yapmıcankı sofra ortada dururken kac qun kaldırmıcan onu bılıyolar benım yapcaqımı kımse dokunmuyor dun kızımın kontrolu vardı kahvaltı yapdık cıkdık saat 5 e kadar sofra ortada benı beklıyo esıme de dedım hasdanedeyken bak eve gıdelım hala ısler durur benı bekler dedım yok okadarda deqıl dedı bende bak qorursun dedım eve bı geldık bırak bulasıkları yıkamayı daha sofra duruyor napım kızlar cırkeflesıyım mı ayrı eve cıkalım dıye nasıl konusayım akıl verın :(

esıme soyledıqım zaman bırak yapma dıyor ama nereye kadar yapmıcankı sofra ortada dururken kac qun kaldırmıcan onu bılıyolar benım yapcaqımı kımse dokunmuyor dun kızımın kontrolu vardı kahvaltı yapdık cıkdık saat 5 e kadar sofra ortada benı beklıyo esıme de dedım hasdanedeyken bak eve gıdelım hala ısler durur benı bekler dedım yok okadarda deqıl dedı bende bak qorursun dedım eve bı geldık bırak bulasıkları yıkamayı daha sofra duruyor napım kızlar cırkeflesıyım mı ayrı eve cıkalım dıye nasıl konusayım akıl verın :(

e cnm eşin görünce ne dedi peki? bide genel olarak, bırak yapma iş güç demekden başka ne yapıyo? ne düşünüyo bu gidişat için?

Bir insanın kendini ifade etmesi için çirkefleşmesi gerekmiyor.Sen o sofrayı öyle gördüğünde "beni mi beklediniz toplatmak için, insaf size! , kalkın lütfen hep birlikte toplayalım." demesini bilmeliydin.:41:
O değil de, sen ayrı eve de çıksan sana kurtuluş yok. "gel gelin sofrayı toplamadık seni bekliyor, gel bi el at." diyebilirler.
:ssz:

canım zaten eşin o manzarayı gördüğü halde sesini çıkarmadıysa sen nefesini boşa harcama konuşmak için...arkadaşın dediği gibi sen kendini kullandırtıyorsun...kendi kendini o hayat amaahkum etmişsin...sana senden başka kimse yardım edemez...

Back
X