Cildiye nelere bakıyor

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Kızlar bugunde dahil bana satıcıların sacma sapan kremlerı satmaya calısmalarından bıktım! Eczanelerden bahsediyorum 100 200 bu paraları sacmaktanda bıktım, sonunda dr gıdecegım cıldıyeyemı gıtmelıyım bna krem nmlendırıcı onerek doktordan bahsedıyorum?hangı bolum buna bakar.bıde onlar recete yazsa bıle devlet hıc brnı karsılamıyor dımı?.smdı bırılerı cıkıp bu konu brda ne arıyor demesın, buda bı dert yıllardır care bulamadım

Kızlar bugunde dahil bana satıcıların sacma sapan kremlerı satmaya calısmalarından bıktım! Eczanelerden bahsediyorum 100 200 bu paraları sacmaktanda bıktım, sonunda dr gıdecegım cıldıyeyemı gıtmelıyım bna krem nmlendırıcı onerek doktordan bahsedıyorum?hangı bolum buna bakar.bıde onlar recete yazsa bıle devlet hıc brnı karsılamıyor dımı?.smdı bırılerı cıkıp bu konu brda ne arıyor demesın, buda bı dert yıllardır care bulamadım

Cildiniz ile ilgili ise sıkıntılarınız, tabi ki cildiyeye gitmelisiniz. SGK nız var mı? varsa SGK ile anlaşmalı bir hastaneye giderseniz devlet genel olarak ilaçlarınızı karşılar...

Sosyal guvenceniz varsa ilaclariniz karsilanir doktor kontolu olmadan hic birsey kullanma arkadasim

100-200 civarı olmayan 3 marka önerebilirim size.
birincisi avene, hem annem hem ben kullanıyoruz. 2miz de memnunuz.
la roche possay var. bir güzellik uzmanı önermişti, kendi sattığı bir marka değildi bu yüzden güvenip almıştım. gayet de memnundum ama bir ara hatırlarsınız fransız mallarını boykot etme vardı, o süreçte almadım. hoş avene de fransız malı.
son olarak yves rocher ürünleri gerçekten çok güzel.

ben şu an yves rocherın gece ve gündüz kremini, avenenin göz ve kırışıklık önleyici kremini kullanıyorum. her 2 marka da çok kaliteli. öte yandan göz kremi için yves rochera geçebilirim çünkü göz kreminde hafifi parıltı var, benim gibi sigara kullanıp var yok arası göz morluğu olanlar için ideal.
bu arada fiyatları yazayım size,
avene göz kremini 6o küsüre aldım, kırışıklık önleyicisini de o civarda
yves ürünleri indirimdeydi 2 ürünü 89 liraya aldım
la roche fiyatları da 60 civarında

cildiyeye gidin ... ama nemlendirici yazmaz ki reçeteye ... yani sivilce sorunu falan varsa ilaç yazar ama nemlendirici temizleme jeli gibi şeyler yazılmaz ... sabun yazabilir ilaçlı .... aslında onlarda işini biliyor var yaa ben bi kere gittim bir markayı önerdi bana brişeyler yazdı ... doktorların o ürün satıcılarıyla anlaşmaları varmış para kazanmak için yazıyolar yani ben pek güvenmiyorum .. ama ilaç olarak yazdığı şeyleri kullan tabi ...

Ya la rche kullandım yaramadı,yannlıs urunmu kullanıyorum . Bn kuru bılıyorum cılt analızcı su bazlı kullan denngeleyıcı kullan dedı,dengeleyıcı bulamadım bırtane bıle ne demekse artık. Bna tek yarayan dandık krem, dove vucut kremı, o nemlndırıo ancak..hafıf kremler yetmıyorken su bazlı bır urun nasıl yeter?gunes kremı de kullan dedı

Derhal bir cildiye doktoruna git arkadasim

Ya la rche kullandım yaramadı,yannlıs urunmu kullanıyorum . Bn kuru bılıyorum cılt analızcı su bazlı kullan denngeleyıcı kullan dedı,dengeleyıcı bulamadım bırtane bıle ne demekse artık. Bna tek yarayan dandık krem, dove vucut kremı, o nemlndırıo ancak..hafıf kremler yetmıyorken su bazlı bır urun nasıl yeter?gunes kremı de kullan dedı

şimdi şöyle oluyor, ben de sonra fark ettim, mesela buradaki mağazalarında 3 bayan çalışıyor. meğer 1 tanesi yeni başlamış işe, biri daha çok kasaya bakıyor diğeri ise cilt tiplerinde uzman kişi. ben o uzmana denk geldim. dinledi ,cildimi inceledi. "şu ürün size uygun ama yaşınız genç olduğu için veremem, şu ürün yaşınıza uygun ama cilt tipiniz için çok yararlı olmaz" gibi bilgiler verip sonunda benim de onayımla en uygun olan ürünü belirleyip verdi bana. kısacası uzmanı ile görüşmeniz önemli

cildiye doktorlarının krem firmalarıyla anlaşma yapması falan saçma geldi bana onların cebine para girmiyoki sonuçta eczacı olsa neyse...Bu arada Denizli'de cildiye doktoru tavsiyesi olan varmı? Sivilcelerimden kurtulmak istiyorum!!

Kozmetik ürünleri devlet karşılamıyor ancak cilt rahatsızlığını tedavi edecek ilaçları reçeteniz var ise karşılar. Sadece eczaneye de sadece doktora da gözü kapalı güvenmek doğru değil, eczacıların bir kısmı sadece kâr amacı güder, elindeki en pahalı kremi karşısındakine "kakalamaya" çalışır, doktorların bir kısmı da menfaat anlaşmalarına göre belirli dermokozmetikleri önerir, biraz bilinçli olmak gerek hastalar olarak. İlk iş evet bir cilt doktoruna gidin ve tavsiyesini dinleyin ancak siz de oturup araştırın, inceleyin, tavsiyesi çok pahalı bir ürün ise muhtemelen onunla aynı işi gören bir başka marka da olabilir piyasada. Cilt tipini ve sorununuzu belirledikten sonra gerçekten güvendiğiniz bir başka doktor ya da eczacı varsa onlara sorup soruşturabilir biraz da internet araştırması ile (örneğin bazı kozmetik blogları çok titizce inceliyor pek çok dermokozmetiği) gerçekten işe yarayanla palavra olanı ayırt edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Back
X