Merhaba. Ben de uzun zamandir urtiker adli cilt rahatsizligindan muzdaribim. Benim de kollarim tam boyle olmasa da benek benek oldu kabardi kasindi cok rahatsizlik verdi bana. Doktora gittim bircok tahlil test oldum. Hatta bu sabah tekrar gittim bircok tahlil oldum ve her sey normal. Alerjik bunye dedi doktor. 1 ay once aspirin kullanmistim kesinlikle kullanmamai ve buyuk ihtimal aspirinin buna yol actigini soyledi. Ve bana bir kagit verdi nelerden uzak durmam konusunda. Her turlu agri kesici yasak. Parol disinda. Makrolid grubu haric tum antibiyotikler yasak. Deniz urunleri, cilek, yumurta findik fistik cikolata kola sut ve sut urunleri hazir gidalar meyve suyu vb. Koruyucu ve renklendirici iceren tum gidalar kuflu peynir kivi domates bu gidalari cok dikkatli tuketmem gerektigini ve mumkun oldugunca uzak durmami soyledi. Yani demem o ki alerji yapici besinleri daha dikkatli tuketebilir ablaniz. Aspirin gibi ilaclardan uzak dursun mumkun oldugunca kullanmasin. Ve bana 2 tane allerji hapi verdi. Ama adlarini vermiyim cunku doktor kontrolunde kullanilmali. Bunun disinda sinuzit, tonsilit idrar yolu enfeksiyonlari dis dolgulari vs. Bu tur alerjilere sebebiyet verebiliyormus. Biraz uzun oldu ama kisacasi demem o ki iyi bir dermatologa gidip ayrintili tahliller yaptirin mutlaka buna neden olan etken bulunur. Gecmis olsun ablaniza cilt hastaligi cok zor gercekten...