Ciltteki beyaz noktalar yardimmm !

middleburypink

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
157
46
18
Merhaba kizlar yuzumun bazi bolgelerinde ozellikle cenem ve yanaklarimin orta kisminda beyaz beyaz yağ butoncuklari var hic bir sekilde gitmiyorlar ! Bazilarini zaman zaman sıkıp temizliyorum ama bir haftaya kalmadan yine ayni. Bazilari ise hic sıkılmıyor her hafta irilesiyor sizce bunun icin ne yapmam gerek :KK61::KK61::KK61:

Bunların adı komedon.. Ben de çok araştırdım. Düzenli cilt bakımı ile ıskıp temizletmek sonra temizleyicine toniğine dikkat etmek.. Özellikle gözenek kapatıcı tonikler kullanmak.. Buharla açıp içini temizleyip sonra gözeneği sıkılaştırırsan tekrar dolmaz mantığı. Kullanıyor musun bilmiyorum ama sigara ile de çok alakalı.. La Roche gözenek sıkılaştırıcı tonik aldım, henüz bi hafta oldu daha etki görmedim..

Bunların adı komedon.. Ben de çok araştırdım. Düzenli cilt bakımı ile ıskıp temizletmek sonra temizleyicine toniğine dikkat etmek.. Özellikle gözenek kapatıcı tonikler kullanmak.. Buharla açıp içini temizleyip sonra gözeneği sıkılaştırırsan tekrar dolmaz mantığı. Kullanıyor musun bilmiyorum ama sigara ile de çok alakalı.. La Roche gözenek sıkılaştırıcı tonik aldım, henüz bi hafta oldu daha etki görmedim..
Tesekkur ederim yanitiniz icin evet bende genelde oyle yapiyorum skp temizliyorum ama sklmayanlari da var

Onlar için buhar sonrası sıkmayı deneyebilirsin veya uç vermesini beklemelisin aksi durmda daha çok şişer..
Yanitiniz icin tesekkur ederim birde buharla deneyeyim. Bu arada sigara kullaniyorum evet. Birde cildimde yagli mesela yikama jeliyle iyice yikayip tonikledikten 2 3 saat sonra yagli goruntusune donuyor

Yanitiniz icin tesekkur ederim birde buharla deneyeyim. Bu arada sigara kullaniyorum evet. Birde cildimde yagli mesela yikama jeliyle iyice yikayip tonikledikten 2 3 saat sonra yagli goruntusune donuyor
Karma olabilirmi? Sadece T bölgen yani alın, burun yağlı.. Ben uzun zaman yağlı cilt ürünü kullanıp sonradan cildimin karma olduğunu öğrendim. Sebamed veya avene iyi dengeliyor.

Karma olabilirmi? Sadece T bölgen yani alın, burun yağlı.. Ben uzun zaman yağlı cilt ürünü kullanıp sonradan cildimin karma olduğunu öğrendim. Sebamed veya avene iyi dengeliyor.
Bende basta karma oldugunu dusunuyordum. Ama alnimla veya burnumla ilgili bir skntm yok daha cok sakak bolgem ve yanaklarimda sivilce,siyah nokta,bu yag butoncuklari cikiyor. Burnunda siyah nokta oldugunu hatirlamam hic.

Bende basta karma oldugunu dusunuyordum. Ama alnimla veya burnumla ilgili bir skntm yok daha cok sakak bolgem ve yanaklarimda sivilce,siyah nokta,bu yag butoncuklari cikiyor. Burnunda siyah nokta oldugunu hatirlamam hic.
Yağ = siyah nokta demek değil her zaman. Kuru cilt de pek ala sivilce yapar en iyisi ölçtürmek..

Bir yerde o yağcıklara milya dendiğini okumuştum sanırım. Dikkatimi çekmişti. Sıkarsak da iz kalabiliyormuş dikkatli olun bence

Tesekkur ederim yanitiniz icin evet bende genelde oyle yapiyorum skp temizliyorum ama sklmayanlari da var

neden kendiniz sıkıyorsunuz.

çoooook yanlış yapıyorsunuz.

gidin güzelce cilt bakımı yaptırın.

ben de cahil dönemlerimde kendim cilt sorunlarımla ilgilenmeye çalışıyordum. şimdi akıllandım. en sağlıklısı cilt bakımı yaptırmak.

öyle kendi sıkmanızla bir işe yaramaz. ayrıca iz kalır.

bir de cildinize uygun ürünler kullanmalısınız. onu da cilt bakımı yaptırdığınız yerden öğrenin. en azından cildinize nasıl ürünler gideceğini sorun. direkt oradan satın almayın uçuk fiyatlarsa.

neden kendiniz sıkıyorsunuz.

çoooook yanlış yapıyorsunuz.

gidin güzelce cilt bakımı yaptırın.

ben de cahil dönemlerimde kendim cilt sorunlarımla ilgilenmeye çalışıyordum. şimdi akıllandım. en sağlıklısı cilt bakımı yaptırmak.

öyle kendi sıkmanızla bir işe yaramaz. ayrıca iz kalır.

bir de cildinize uygun ürünler kullanmalısınız. onu da cilt bakımı yaptırdığınız yerden öğrenin. en azından cildinize nasıl ürünler gideceğini sorun. direkt oradan satın almayın uçuk fiyatlarsa.
Diyelim ki cilt bakımı yaptırdım ve daha sonra cıkacak olanlari bir nebze engelledi. Var olanları ne yapacagim ? Benim asil sorum bu zaten suanda.

Bendede cikiyor bu aralar tek tuk.
Benim yuzum dunyanin en garip cildi.
Bir yagli, bir kuru, bir hassas, bir karma.
la roche posay yuz temizleme jelini kullaniyorum ve gidiyor hemen.
Ne olur ne olmaz diye siktigim an hemen arkasina bi sivilce yapiskani yapistiriyorum bakteri varsa dagilmasin diye,

Back
X