Çin plastikten sahte pirinç üretti pek çok ülke alarma geçti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Her şeyin sahtesini yapmalarıyla tanınan Çinliler bu kez akıllara durgunluk veren bir sahteciliğe imza attı. Çinli bir firma, plastik ve bazı kimyasalları karıştırarak sahte pirinç üretti. Asya bölgesininin başlıca besin kaynağı olan pirinçteki bu oyun bir çok ülkeyi alarma geçirdi. Sahte pirinci gerçeğinden ayırt etmek ise çok zor.
26.09.2015 18:33

Sahte ürünlerin dünyadaki en büyük merkezi olan Çin, bu kez de sahte pirinç üretti. Daha önce sahte iPhone, sahte Mercedes ve sahte Eiffel Kulesi yapan Çin’in bu adımı diğerleri kadar ‘masum’ değil.

Zira sahte pirinçler plastik ve bazı kimyasalların karışımından yapılıyor ve sağlık açısından da son derece zararlı.

İçine az miktarda patates püresi de katılan sahte pirinç, tek başına satılmak yerine gerçek pirinçle karıştırılarak piyasaya sürülüyor.

Çin’in kuzeydoğusundaki Wuchang bölgesindeki sahte pirinç üreten fabrika da kameralara yansıdı. Fabrika’da plastik, patates püresi ve diğer bazı kimyasalları karıştıran işçiler, hamur haline getirilen bu karışımdan önce ip şeklinde uzun şeritler hazırlıyor. Daha sonra gerçek pirinç görünümündeki kalıplarla kesilen sahte pirinçler son bir kontrole tabi tutularak kalitesine bakılıyor.

Tüm işlemlerin otomatik makinalarda yapıldığı fabrikada gnde tonlarca sahte pirinç üretiliyor.

Gerçeğinden ayırt edilemeyen bu prinçler daha sonra gerçek pirinç çuvallarıyla karıştırılarak piyasaya sürülüyor.

Pirinç Çin’in başlıca besin maddesi. 1.5 milyarı bulan nüfusun en çok rağbet ettiği yiyecek tuzsuz ve yağsız olarak hazırlanan pirinç pilavı. Ancak pirinç sadece Çin’in değil, Japonya, Güney Asya ve Akdeniz ülkelerinin de temel besin maddelerinden biri. Çin’in pirinçteki sahteciliğinin ortaya çıkmasıyla pek çok ülkde de alarma geçti. Ülkeden ithal edilen pirinçler incelemeye alındı.

http://www.haberiyakala.com/2015-09...uretti-pek-cok-ulke-alarma-gecti-h35822.haber

yok artık ya, o makineye harcadığın aklı vakti başka şeylere harcasaydın....

Ya gerçekten ağır boş bu adamalr. Bacak kadar boyları var türlü türlü huyları var. Cidden yere yakın olandan korkucaksın.

Lapa pirinç yemekten kof oldular.

Erdoğanı sahtesini üretsinler orjinalini biz onlara veririk

Adamlar Dünya piyasasını sallıyor ihracatta Dünya sıralamasında 1 numaralar, bu gözlerini döndürdü demek ki işi plastik pirince kadar vardırmışlar.
Taaaa Dünya'nın bir ucundaki ülkeden gelen komşum gelirken hediyelik birşeyler getirmiş çam sakızı çoban armağanı bâbında, Çin nereee komşum nere, getirdiği herşey Çin malıÇin girmediğin ülke kaldı mı? Free Shoplara kadar girmişsin
Savaşarak değil plastik pirinçle haklarız sizi diyorlar

valla ben gönen pirinç alıyorum, plastik yoktur herhal

Sahte yumurtalar markette boy boy. Onlara da bi el atsalar hic fena olmaz. Tavuksuz yumurta yapan sahte pirinc de yapar. Allahin cezalari..

Tavuksuz yumurta nasıl oluyor? Cidden ilk defa duyuyorum.

Kabukları kalsiyum karbonattan, içi de sodyum aljinat, şap, jelatin ve yenebilir kalsiyum klorür ile renklendiricilerden yapıliyormus maalesef.. Uzerinde tarih olmayan yumurtalar bunlar. Ne tavuk yiyorum artik ne yumurta. Her sey zehir olmus.

Edit:

yapay yumurtaların kabuğunun normalden daha parlak ve sert olduğuna, sallayınca içinden ses geldiği uyarısı da yapıldı. Çakma yumurtaların şekil olarak normal olmadığı, sarısını çevreleyen beyaz zarın bulunmaması veya kırıldığı zaman sarısının hızla beyaza karışması halinde yumurtanın sahte olma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi.

Ayy ben sokkk

Simdi icime kurt dustu nasil anlicaz ya ben Yumurtasiz yasayamam

Sahte olmayan yumurtalarda da boyle sarinin hemen karismasi olabiliyo mu acaba?

Ayy ben sokkk

Simdi icime kurt dustu nasil anlicaz ya ben Yumurtasiz yasayamam

Orda nasil anlasildigi yaziyor inan ben de duyunca şok oldum. Ve saglik bakanligi hicbir sey yapmiyor. Bi gun yumurta kirdim borek yapmak icin. Tabakta kaldi birazi disarda. Sabah bi kalktim tabagin icinde pismis. Düşün artik. Iyiki boregin sadece ustune surmustum
.

Geçenlerde sıvı bir maddeden bildiğin atom marul yaptı bunlar.
Tamam onca insana nasıl yettirecekler ayrı bır konu da boya ya bildiğin boya.Videoyu bulup ekleyeyim.

Farkında olupta seçme şansımızın olmaması ne kötü...

Yorumda şekerleme olduğu yazıyor. Yani marul da bu şekilde elde edilmesin zaten... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…