"CinnetNur Bebeklendi" ama bitmedi..

CiNNET NUR

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2019
5.740
16.749
348
Cümleten mutlu günler Kk'nün güzel kadınları.

Hamile kalmak istersin derdin bitmez. Hamile kalırsın derdin bitmez dedikleri noktadayım.

Bir çoğunuz bilirsiniz 7 8ay boyunca buralarda bebek istiyoruuum diye sızlandım durdum. Çok şükür Rabbim nasip etti. İsteyen herkese de nasip etsin diye çok uzatmadan konuya giriş yapayım.

Şuan memleketteyim.
15 temmuz gece yarısından sonra kasık ağrısıyla doktora gittim. Doktor ultrasonla baktı 5+2 günlük kese duruyor hiçbir sıkıntı yok dedi. Bende hazır gelmişken kalp atışlarını ne zaman duyabilirim dedim haftaya gel dedi.

Neyse 23 temmuza randevu aldım. Çocugun kalp atışlarını duyacağım diye kalbim totomda ata ata gittim. Tabi bu arada ultrasona göre 6+2 olmuşum. Yanlız benimki geç döllenme.
Doktor baktı falan kese görünüyor ama bebeği göremiyorum dilersen alttan bakalım görünme ihtimali var dedi. Korktum bende çünkü kendi bulunduğum ildeki doktor bunu kesinlikle tavsiye etmiyordu. Hayır istemiyorum dedim.
Peki o halde haftaya gel görebiliriz belki dedi. Bu arada da BETA HCG istedi nedenini anlamadım. Sonucunla birlikte haftaya gel dedi.
Sonuçta 108bin573 çıkmış netten baktım.

Şimdi birinci sorum 6+2de bebek neden görülmez?
İkinci sorum beta HCG yapma gereği neden duydu?
Üçüncü sorum değerler sizce iyi mi?

Evhamlandım arkadaşlar hastahaneye gittiğimden beri araştırıyorum. Millet neler neler yazmış kalbim ağzımda atıyor.

Son düzenleme:
Zaten gebelik bölümüne yazılan konuların görülmesi mucize gibi bir şey.
Bir gören olur inşallah :eğlence::eğlence::eğlence:

Canım, Gözünüz aydın rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
Usg ye göre 6+2 demişsin..Bende hamileydim ikizlere bebeklerimi 11. hafta da kaybettim karnım da öldüler. Fakat benim anlamadığım 6. hafta da çoğu zaman kalp atışı bile duyuluyor ( yani ben 6+1 de duydum ) ve 6. haftaya göre bana beta çok düşük gibi geldi.. acaba başka bir hastaneye mi gitsen ? daha iyi bir yer mesela ?

Canimm korkma ayni durumu hamileyken yasadim vr aynen sen gbi alttan muayene istemedigim icin 1 hafta sonra gittim 7 arti 2 yada 3 tu kalp atisini duymustuk. Sende duyarsin insallah. Deger 108 bin ise gayet guzel yoksa sade 108 kusur mu . Yazdigindqn net anlasilmiyor cku

Canım, Gözünüz aydın rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
Usg ye göre 6+2 demişsin..Bende hamileydim ikizlere bebeklerimi 11. hafta da kaybettim karnım da öldüler. Fakat benim anlamadığım 6. hafta da çoğu zaman kalp atışı bile duyuluyor ( yani ben 6+1 de duydum ) ve 6. haftaya göre bana beta çok düşük gibi geldi.. acaba başka bir hastaneye mi gitsen ? daha iyi bir yer mesela ?
Teşekkür ederim canım. Ya geç döllenme falan ya bilemedim. İlk 3 temmuzda öğrendim kanla 48,82ydi.
23 temmuza kadar 108 binlere gelmiş işte

Idrarinizi iyice yapın ben 10+2de gittiğimde bebek görünmedi meğerse idrarın arkasına saklanmış bende 2 defaattan kontrol oldum korkulacak bisey yok 5000 üstü olursa net bir şekilde görünür canını sıkma zaten 7 veya 8de kalp atışlarını duyarsın çok erken daha

Canimm korkma ayni durumu hamileyken yasadim vr aynen sen gbi alttan muayene istemedigim icin 1 hafta sonra gittim 7 arti 2 yada 3 tu kalp atisini duymustuk. Sende duyarsin insallah. Deger 108 bin ise gayet guzel yoksa sade 108 kusur mu . Yazdigindqn net anlasilmiyor cku
Ay Allah razı olsun canım.
Yok yok 108bin küsür :)

Ayrica 6 hafta diye son adete gore deniliyo belki gec dollenme olmustur bebegn 5 kusur haftaliktir bunu net bilemeyiz oyuzdenn korkma derim

Idrarinizi iyice yapın ben 10+2de gittiğimde bebek görünmedi meğerse idrarın arkasına saklanmış bende 2 defaattan kontrol oldum korkulacak bisey yok 5000 üstü olursa net bir şekilde görünür canını sıkma zaten 7 veya 8de kalp atışlarını duyarsın çok erken daha
Ay sahiden miiiiiii.
Şu serpildi içime çok yaşayın emi 🙏😇

Teşekkür ederim canım. Ya geç döllenme falan ya bilemedim. İlk 3 temmuzda öğrendim kanla 48,82ydi.
23 temmuza kadar 108 binlere gelmiş işte
Allah ya 108 bin :) okey ben de 108 sandım , dedim nasıl yaniiii :)
tamam beta normal o halde maşallahh..
Ama dediğim gbi 6. hafta da kalp atışı duyuluyor genelde yani bu bir mucize değil doktor 1-2 rahatsız ettiğinde taktaktaktak duyuyorsun :)
o Yüzden bebeğin de görünmesi gerek tabi geç döllenme ile ilgili pek bilgim yok, yanlıs yönlendirmek istemem.
İstersen 1 hafta daha beklemeden başka özel bir hastaneye görün.. için rahat etsin

ve alttan muayene kötü birşey değil, alttan muayene olabilirsin :) bana da 1-2 doktor yok diyordu bebeklerimin durumu riskli olunca prof. Atıl Yüksel'e gitmiştim inanılmaz bir hekim.. o bana en ince ayrıntısına kadar söyledi vajinal muayene normal den karından yapılan kadar masum :)

En fazla 7. hafta da duyarsın ama kalp atışını hiç merak etme, sağlıkla gelsin minnoş inşallah :)

Allah ya 108 bin :) okey ben de 108 sandım , dedim nasıl yaniiii :)
tamam beta normal o halde maşallahh..
Ama dediğim gbi 6. hafta da kalp atışı duyuluyor genelde yani bu bir mucize değil doktor 1-2 rahatsız ettiğinde taktaktaktak duyuyorsun :)
o Yüzden bebeğin de görünmesi gerek tabi geç döllenme ile ilgili pek bilgim yok, yanlıs yönlendirmek istemem.
İstersen 1 hafta daha beklemeden başka özel bir hastaneye görün.. için rahat etsin

ve alttan muayene kötü birşey değil, alttan muayene olabilirsin :) bana da 1-2 doktor yok diyordu bebeklerimin durumu riskli olunca prof. Atıl Yüksel'e gitmiştim inanılmaz bir hekim.. o bana en ince ayrıntısına kadar söyledi vajinal muayene normal den karından yapılan kadar masum :)
Ya gittiğim hastahane usg makinası sanırım milattan önce kalma kendi imkanlarıyla ayakta duruyordu.
Ben zaten geçici olarak baktırmak istedim. Kendi yaşadığım yere gittiğimde ayrıntılı baktıracağım.
Haftaya gitmeyi de düşünmüyorum zaten en küçük şeyde moralim bozuluyor.
Doktor da ketum suratlı sanki babasının hayrına bakıyormuş gibi bir tavıra bürünmüştü.

Ya gittiğim hastahane usg makinası sanırım milattan önce kalma kendi imkanlarıyla ayakta duruyordu.
Ben zaten geçici olarak baktırmak istedim. Kendi yaşadığım yere gittiğimde ayrıntılı baktıracağım.
Haftaya gitmeyi de düşünmüyorum zaten en küçük şeyde moralim bozuluyor.
Doktor da ketum suratlı sanki babasının hayrına bakıyormuş gibi bir tavıra bürünmüştü.
Doktorlar geneli öyle, sıkma canını.. Rabbim hayırla sağlıkla gelmesini nasip etsin..

bak az önce şöyle bir yoruma denk geldim.

Benim bebeğim 7+ da görünmüştü. Kalbini 8+da normal us ile alamamışlardı. Vajin us ile alabilmişlerdi. Bildiğim kadarıyla geç döllenme felan olabiliyor ve bebek kimisinde geç görülebiliyor. Başka doktora da danışın isterseniz ya da biraz daha bekleyin.

olabilir yani böyle şeyler canını sıkma, kendini sıkıntıya sokma.. 1-2 hafta daha geçsin herşey çıkar hayırlısı ile ortaya:dua:

Doktorlar geneli öyle, sıkma canını.. Rabbim hayırla sağlıkla gelmesini nasip etsin..

bak az önce şöyle bir yoruma denk geldim.

Benim bebeğim 7+ da görünmüştü. Kalbini 8+da normal us ile alamamışlardı. Vajin us ile alabilmişlerdi. Bildiğim kadarıyla geç döllenme felan olabiliyor ve bebek kimisinde geç görülebiliyor. Başka doktora da danışın isterseniz ya da biraz daha bekleyin.

olabilir yani böyle şeyler canını sıkma, kendini sıkıntıya sokma.. 1-2 hafta daha geçsin herşey çıkar hayırlısı ile ortaya:dua:
Canım ilgin için çok teşekkür ederim. Su serptin şu telaşlı minnoş yüreğime:P 🤭😇🙏

Dediğin gibi 1 2 hafta daha beklemeyi düşünüyorum. Doktorlar gereksiz stres yaptırıyorlar insana.

Bende bugün doktora gittim tam altı haftalık dedi kalp atışı icin 10 gun sonraya cagirdi .bebek canlı dedi sadece canim .Eger seninki geç dollenmeyse normal bence boşuna stres yapma aklına gelen herseyi doktora sor doktorlar alışık zaten. Hoşuna gitmadiyse doktorunu değiştır derim.

Back
X