Cinsel ilişki sırasında boşalma ile ilgili soru?

bende birşey sormak istiyorum arkadaşlar belki saçma gelebilir ama bunu gerçekten merak ediyorum boşalmadan gelen bir sıvı var o sıvı herhangi bir problem yaratırmı hamilelik vs gib bir risk olurmu?

Bu arada arkadaşlar kendimi suçlu hissediyorum. Çünkü benim sorduğum soru için birbirinizle tartışıyosunuz. Yani tartışmanızın sorumlusu benim. Ben sorumun cevabını aldım hepinize çok teşekkür ediyorum. LÜTFEN POLEMİĞE GİRMEYELİM !!!

güzelim sen yeni üyesin galiba..biz en ufak şeyden bile kavga çıkarmayı çok iyi beceriyoruz...üztümüze yoktur yani...herkes her bildiğini söyler ve herkes kendi doğrusunu kabullendirmeye çalışır...cinsellik konusundada birçok konu bu yüden kapandı kilitlendi....ben sütten çıkma ak kaşıkmıyım peki..hayır tabiki...altta kalırmıyım:roflol::icecream:

bende birşey sormak istiyorum arkadaşlar belki saçma gelebilir ama bunu gerçekten merak ediyorum boşalmadan gelen bir sıvı var o sıvı herhangi bir problem yaratırmı hamilelik vs gib bir risk olurmu?

evet canım o sıvıda bazen sperm içerebiliyormuş. hamilelik riski var yani...

yani kadının içine boşalırsa korunma olmuo demekki çünkü prazervatif kullanılır sanıom ben korunmak için CADIARZU
yani bunu hamile kalmak isteyenler yapmazmı içine boşalmayı? tatlicadiarzu
hem ıkınmakla nası çıkıo yani hamile kalma riski çok yüksek değilmi
ilk defa içindeki spermin akıtılmasını duydum bakalım daha neler duycas :icecream:

evet canım zevk suyu deniyor ona spermden önce geliyor ve evet hamilelik açısında oda bir risk taşıyor.

Merhabalar arkadaşlar. Özellikle cinsel deneyimi olan arkadaşlara bir sorum olacaktı.
Arkadaşlar ben 18 yaşında genç bir kızım. Daha önce hiç cinsel birlikteliğim olmadı. Sizlere sorum; cinsel ilişki sırasında eşiniz vajina içine boşaldığı zaman, sperm ne oluyo? Hep içeride kalıp kayboluyomu?Yani vajina içinde bir şekilde yok mu oluyo, yoksa biraz ıkınmayla dışarımı çıkıyo?
Sperm dışarı çıksada, vajinanın içinde çok az kalabilir. Onun nasıl temizlenmesi gerekir? Çünkü boy addesti aldıktan sonra, vücutta hiç spermin olmaması, ve sperme temas edilmemesi gerekir?

Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim,İlginiz için teşekkürler....

canım çıkan çıkıyor ama zaten o içerde ölüyor.dışkı yoluyla çıkıyor.yani abdesti bozcek bişii yok.sen takma afan bööle şeylera.s

kIZLAR BU ARDA KİMİLERİNİZ PARMAKLA FALAN YAZIYO TEMİZLEMEYİ SAKIN PARMAĞINIZI İÇERİ SOKUP TEMİZLEMEYİN ÇOK SAKINCALI KADINLARIN RAHİMİ CANLI BOMBA GİBİDİR EN UFAK BİR MİKROPTA KÖTÜ SONUÇLAR OLUŞABİLİR ABDEST ALMAK İÇİN ÜSTTEN YIKAYIN ZATEN ÇIKAN ÇIKAR ALLAH SİZİN İÇİNİZİ BİLİYOR...

iliskiden sonra gusül abdesti aldinizmi esinize ait spermlerin disari cikmasi sizin gusülünüzü bozmaz gusül gerektiren hallerde bu madde yer almaz gusül gerekmesi icin islakligin size ait olmasi gerekir daha aydinlatici olmasi icin asagidaki bilgiyi aktariyorum

Guslü Gerektiren Haller ile İlgili Bâzı Mes`eleler:

--------------------------------------------------------------------------------

* Şiddetle yerinden kopan ve şehvetle dışarı boşalan meniden dolayı, gusül lâzım gelir. Şehvetle yerinden ayrılıp, şehvet dindikten sonra dışarı akan meniden dolayı ise, İmam-ı A`zam ve İmam-ı Muhammed`e göre yine gusül lâzım gelirse de, Ebû Yûsuf`a göre, gusül gerekmez. Bu kavle göre, şehvetle yerinden ayrılan meninin, o anda dışarı boşalması önlenir ve şehvet dindikten sonra dışarı akmasına yol verilirse; bu durum guslü gerektirmez. Ebû Yûsuf`un bu görüşünde, misafirlikte veya kış mevsiminde böyle bir durumla karşılaşanlar için, büyük kolaylık vardır.

sorularla islamiyet

* Gusül için, cinsî birleşme sırasında, erkeğin tenasül uzvu (penis) ile kadının tenasül uzvunun (vagina) tam birleşmesi gerekmez. Penisin sadece uç kısmının vaginaya girmesi ile, meni aksın akmasın gusül lâzım gelir. Yalnız kadın ile erkeğin bülûğa ermiş olmaları da şarttır. Sadece biri bülûğ çağında ise; gusül, bülûğ çağında olana gerekir, diğerine gerekmez.

* Erkeğin tenasül uzvunu bez gibi bir şeye sararak cinsî birleşmede bulunması hâlinde, ancak bu birleşmeden tarafların lezzet almaları durumunda gusül gerekir. Lezzet alınmazsa, gusül gerekmez. Fakat lezzet alınmasa da, ihtiyaten yıkanılması takvâya uygun görülmüştür.

* Ön ve arka yoldan birine parmağını sokmak, guslü gerektirmez.

* Birini el ile tutmak, okşamak veya bakmak neticesinde meni gelirse, gusül gerekir. Bu durum, erkek için de kadın için de böyledir.

* Uykudan kalkan kimse, yatak çarşafında veya iç çamaşırında veya butlarında bir yaşlık görse, duruma bakılır: Eğer rü`yada ihtilâm olduğunu hatırlıyorsa, gusletmesi gerekir. Fakat ihtilâm olduğunu hatırlamıyorsa, Ebû Yûsuf`a göre gusletmesi gerekmez. Çünkü, o yaşlık mezi de olabilir. Kaldı ki, meni bile olsa, şehvetle geldiği bilinmemektedir. İmam-ı A`zam ve İmam-ı Muhammed ise, o yaşlığın meni olmayıp, mezi olduğu kesin bilinmesi halinde guslü gerekli görmezler. Fakat meni veya mezi olduğunda tereddüt edilse veya meni olduğu zannı hâsıl olsa, ihtiyaten gusül gerekir, derler.

* Rü`yada ihtilâm olduğu halde, dışarı meni akmamışsa gusül gerekmez.

* Bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi akacak olsa, tekrar yıkanması gerekmez.
* Dövülme, ağır bir şey kaldırma gibi sebeblerden dolayı şehvetsiz olarak gelen meni guslü icab ettirmez. İmam-ı Şâfiî ise, bu halde de guslü gerekli görür.

* Gayr-i müslimin biri, cünüp veya hayız veya nifaslı halde iken İslâm`a gelse, kendisine gusül etmek farz olur. Fakat bu haller kendisinde yokken İslâm`a girmesi durumunda, yıkanması ona farz değil, mendubdur.

canım sen bekarmışın daha ama bilgilen avret yeri yıkanır güsülden önce sonradan olan akıntı abdestini bozmaz şunuda ekleyim güsle niyetlendikten sonro vajinaya parmak falan sokmayin temızlemek için olsa bile çünkü vainaya giren herhangi cisim tekrar sizi cünüp yapar tamammi....sengözlerimebaksanab

8- Parmak ferce sokulunca, lezzet duyulursa, gusletmek gerekir. Lezzet duyulmazsa, gusletmesi iyi olur. Kadın doktoruna muayene olan kadının durumu da böyledir.

alinti

Guslü gerektirmeyen haller

Halk arasında guslü gerektirdiği sanılan ba'zı hâller, guslü gerektirmez. Bunlardan ba'zıları şunlardır:

1- Bir erkek, bir kadını yahut bir erkeği çıplak görse, gusül gerekmez. Görmekle cünüp olursa gusül gerekir.

2- Bir kadın, kendi kocasını veya bir kadını çıplak görse gusül gerekmez. Görmekle cünüp olursa gusül gerekir.

3- Karı-koca oynaşırken, çıplak resme bakarken veya düşünürken mezi gelse, fakat menî gelmese gusül gerekmez.

4- İdrar yaptıktan sonra gelen yapışkan prostat sıvısı ve vedi guslü gerektirmez. Ağır birşey kaldırmak gibi bir sebeple menî çıkarsa, gusül gerekmez. Şâfiide ise gerekir.

5- İhtilâm olduğunu hâtırlayanın, uyanınca çamaşırında menî görmezse gusletmesi gerekmez.

6- Kadın, guslettikten sonra, kocasının menîsinin artığı çıksa, gusletmez.

7- Kadınların taktıkları spiral gusle mâni değildir.

8- Kadın veya erkek, etek traşı olsa gusül gerekmez.

alnti

Back
X