Cinsiyet tahmini yaparmisiniz cok merak ediyorum

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Hanımlar. Merhaba 7 haftalık karından ultrason fotoğrafım.
Cinsiyet tahmini yaparmisiniz. Teorileri bir türlü anlayamıyorum.

Eklentiler

• IMG-20191115-WA0004.webp
    IMG-20191115-WA0004.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 113
Hanımlar. Merhaba 7 haftalık karından ultrason fotoğrafım.
Cinsiyet tahmini yaparmisiniz. Teorileri bir türlü anlayamıyorum.
Forumda konu var 5 ve 7 hafta keseye göre cinsiyet tahmini o başlığa eklersen resmi orada değerlendirenler var canım Allah bağışlasın

Çocuk daha 1milimmiş 😁 13-14.haftada falan tahmin ediliyor. Hayırlı olsun bu arada :KK200:

Ayrıca her bebek rahme kız olarak düşer
Böyle birşey yok biliyorsunuz değil mi? 😊 spermin yumurta hücresiyle birleştiği an belli oluyor cinsiyet. Yalnızca bizim seçemeyeceğimiz kadar küçükler o dönemde. Sperm x kromozomu taşıyorsa kız, y kromozomu taşıyorsa erkek oluyor basitçe. Döllenme olduğunda belli yani sonradan değişen bir durum değil

Böyle birşey yok biliyorsunuz değil mi? 😊 spermin yumurta hücresiyle birleştiği an belli oluyor cinsiyet. Yalnızca bizim seçemeyeceğimiz kadar küçükler o dönemde. Sperm x kromozomu taşıyorsa kız, y kromozomu taşıyorsa erkek oluyor basitçe. Döllenme olduğunda belli yani sonradan değişen bir durum değil
Cinsiyet belli olana kadar, kromozom xx, eğer erkek sperm ise xy oluyor.
Yani x dediğiniz cinsiyet belirtmez, xx xy, her erkeğin içinde x kromozomu mevcut yani.
Seçebilmeniz veyahut görmemeniz değil, yok çünkü.
O haftalarda çıkıyor:)

Cinsiyet belli olana kadar, kromozom xx, eğer erkek sperm ise xy oluyor.
Yani x dediğiniz cinsiyet belirtmez, xx xy, her erkeğin içinde x kromozomu mevcut yani.
Seçebilmeniz veyahut görmemeniz değil, yok çünkü.
O haftalarda çıkıyor:)
Hanımefendi, cinsiyet döllenme sırasında oluşur. Bu çok temel bir bilgi. Döllenme gerçekleştiği andan itibaren, zigot henüz yalnızca 4 hücreye bile sahip olsa erkek ya da kızdır. Ama bizim bilemeyeceğimiz kadar küçüktür. Cinsel organlar şekillenmeye başladıkça cinsiyetini ayırt ederiz.

Hanımefendi, cinsiyet döllenme sırasında oluşur. Bu çok temel bir bilgi. Döllenme gerçekleştiği andan itibaren, zigot henüz yalnızca 4 hücreye bile sahip olsa erkek ya da kızdır. Ama bizim bilemeyeceğimiz kadar küçüktür. Cinsel organlar şekillenmeye başladıkça cinsiyetini ayırt ederiz.
Anlamak istemediğiniz nokta şu, elbette cinsiyeti bellidir.
Ama xx den xy dönüşümü en erken 10 11. Hafta civarında olur.
Eğer dölleyen sperm y olsa bile, o haftaya kadar tüm ceninler xx olarak yaşar, sonra dönüşüme girer.

Eğer dölleyen sperm y olsa bile, o haftaya kadar tüm ceninler xx olarak yaşar, sonra dönüşüme girer.
Bu dönüşümle ilgili kaynağınızı paylaşır mısınız

Bu dönüşümle ilgili kaynağınızı paylaşır mısınız
Bende merak ettim çünkü döllenme sırasında oluşuyor diye biliyorum.kısaca her kadında x kromozomu vardır ,erkekte x ve y . Kadına x spermi gelirse kız y gelirse erkek oluyor diye öğrenmiştim. Cinsel organ 11 ve 12 haftada şekillenmeye başlıyor. Sonradan kız veya erkek diye dönüşmüyor. Kolları bacakları oluştuğu gibi oda haftasi gelince oluşmaya başlıyor.

o_O:halay::halay::halay::halay::halay:

Yok böyle bişey yanlis biliyorsunuz.
Yumurta spermle dollendigi anda cinsiyet bellidir yani henüz 2 saatlik embriyonun bile cinsiyeti bellidir. Sonradan değişmez.
Bu bilgiyi size kim verdiyse sizi gülünç duruma dusurmus.
İlkokul 3 fen bilgisi kitabında bile yazıyor açın okuyun lütfen.

Yok böyle bişey yanlis biliyorsunuz.
Yumurta spermle dollendigi anda cinsiyet bellidir yani henüz 2 saatlik embriyonun bile cinsiyeti bellidir. Sonradan değişmez.
Bu bilgiyi size kim verdiyse sizi gülünç duruma dusurmus.
İlkokul 3 fen bilgisi kitabında bile yazıyor açın okuyun lütfen.
Ben ya anlatmakta sıkıntı çekiyorum ya da anlaşılmakta ama neyse, yeniden izah edeyim.
Anne karnında gelişim, cinsel organ gelişene kadar kız bebek olarak ilerler, cinsiyetsiz de diyebiliriz.
Yani 7, 8 , 9 hatta 10 haftalarda cinsiyet hiçbir şekilde belirlenemez.
O süreye kadar tüm bebekler aynı gelişimi gösterir, xy olanlar bu haftalar geçtikten sonra erkek organ gelişimine dönüşür.
Siz genetik koddan bahsediyorsunuz, ben bebek gelişiminden.
Elbette anne karnında dna örneği bile alınabilir ama gelişimsel olarak cinsel organ oluşana kadar hepsi kız bebek gelişimi gösterir.
İnşallah anlatabilmişimdir.

Back
X