Cinsiyet Tayini (Seçimi) Yaptıranlar ya da Yaptırmak İsteyenler

arkadaşım yazdığın şeylere ne kadar üzüldüm.. 5 dir tedavi görüyorum tek bir evlat için neler çekiyoruz ne kadar hassasız bu konuda sen ne kıskançlığından bahsediyosun ya.. iyi misin sen.. herkesin derdi evet farklı saygı duyuyoruz ama git bu derdini başka yerde paylaş çocuk sahibi olamayanlar arasında değil.. ayıp artık ya .. tek çocuk için girdiğim ameliyatların sayısını unuttum artık.. kalkmış birileri 3 çocuğum var ama kız diyor ya.. sen de kıskanma diyosun.. bu nasıl bir vicdan bu nasıl bir bencillik.. bu nasıl bir tavır.. okudum yazdıklarınızı ve ağladım eğer bu yazdıklarınla hakkıma girdiysen hakkımı helal etmiyorum.. biz kimseyi kıskanmıyoruz allah herkese gönlüne göre versin..[

ben beddua edenler için söyledim 1, 2. de burası cinsiyet seçimi yaptırmak isteyenlerin topiği siz yanlış yerdesiniz!

Allah akıl fikir versin
yüreği çocuk hasretiyle atan o insanlara bu lafları demisiniz ya
ah almissin
allah ıslah etsin

hadi ya ben mi yanlış yerdeyim.. ne kadar da yüzsüzlük o yazdıklarıma bu şekilde cevap vermen... allah akıl fikir versin..

Ben 3 defa yaptırdım para tuzağı doğuş tüp bebek sahtekarlar bide bana kisirsin Dediler ve 2 ay sonra hamile kaldım siz siz olun doğuş tüp bebeğe kesinlikle gitmeyin

cinsiyet seçimi yapabilmek içinde tüp bebek yöntemi kullanılmak zorunda değil mi arkadaşlar. bazıları yanlış topiktesin bizi üzüyorsun falan yazmış. fakat başlık ortada bu başlığa girip bizim çocuğumuz olmuyor sen cinsiyet tercihi mi yapıyorsun gibi yargılamalar gereksiz bence. Allah her isteyeni bebek sahibi yapsın tabi ki o ayrı konu ama burda fikir istenen konu cinsiyet tercihi konusu. siz tercih meselesine karşı iseniz bu başlığa yorum yapmazsınız olur biter.
birde hep Allah hayırlısı verir diyoruz. fakat hiç mi duymuyoruz ailesine şiddette bulunan hatta ölümlerine neden olan evlatlar onlarda mı cinsiyet tercihi yapılarak dünyaya geldi. bana katılmaya bilirsiniz ama erkek veya kız evladımızın olmamasını böylesi hayırlı imiş diyerek kendimizi avutuyoruz diye düşünmeye başladım.

Herkese merhaba,

Bu özel durumumu çevremde kimseyle paylaşamadığım için bu başlığı açıyorum.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum.

29 yaşında 6 yıllık evliyim. evliligimin ilk yılı bi düşügüm oldu ama sonradan 2 tane kızım oldu. benim sorunum gebelik değilde başka bişey.belki sizlere tuhaf gelcek ama ben bunu yaşıyorum :KK43:( eşimin ailesi ve akrabaları sürekli bi erkek çocuk doguramadın deyip duruyo.ozellikle kaynanam ve ufacık görümcem bile sürekli laf çarpıp duruyo. psikolojim çok bozuk hicbirinin yüzünü görmek istemiyorm.bu yüzden cinsiyet seçimi araştırması yapmaya başladm. bebeğin kızmı erkekmi olcağini biz seçiyormuşuz. artık bunuda yapıyolarmış. acaba bu gerçekten mümkünmü? yaptıranınız, bileniniz varmı?yardımlarınızı istiyorum...

Herkese merhaba,

Bu özel durumumu çevremde kimseyle paylaşamadığım için bu başlığı açıyorum.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum.

29 yaşında 6 yıllık evliyim. evliligimin ilk yılı bi düşügüm oldu ama sonradan 2 tane kızım oldu. benim sorunum gebelik değilde başka bişey.belki sizlere tuhaf gelcek ama ben bunu yaşıyorum :KK43:( eşimin ailesi ve akrabaları sürekli bi erkek çocuk doguramadın deyip duruyo.ozellikle kaynanam ve ufacık görümcem bile sürekli laf çarpıp duruyo. psikolojim çok bozuk hicbirinin yüzünü görmek istemiyorm.bu yüzden cinsiyet seçimi araştırması yapmaya başladm. bebeğin kızmı erkekmi olcağini biz seçiyormuşuz. artık bunuda yapıyolarmış. acaba bu gerçekten mümkünmü? yaptıranınız, bileniniz varmı?yardımlarınızı istiyorum...
Yine birsey demiycem bgn bu kacinci erkek konusu insan nasil.sukretmez ya hamile kalmis dogurmus 2 tane bir de erkek istiyorlar allah islah etsin kaynanani ne diyeyim

Bana bu konu hakkında detaylı bilgi verirmisiniz süreç nasıl ilerliyor maliyeti nedir benimde 3 kızım var çok şükür birde oğlum olsun istiyorum

Ya gerçekten lütfen şükredinki 2 çocuğunuz var nolur yaa bakın ben daha dün akşam üçüncü tüp bebek denememden de negatif sonuç aldım bir kere daha yıkıldım. Belkide ömür boyu olmayacak. Allah aşkına tamam sizin durumunuzda zordur bizim toplumumuz bu konuda cahildir, düşüncesizdir evet. Ama boşverin onları lafı koyun oturtun yerlerine bidahada ağızlarını açamazlar.

Bana bu konu hakkında detaylı bilgi verirmisiniz süreç nasıl ilerliyor maliyeti nedir benimde 3 kızım var çok şükür birde oğlum olsun istiyorum
yurt dışındaki tüp bebek merkezlerini araştırıp sorun Türkiye de yasal olarak yasak yapacak kurum bulabileceğinizi sanmıyorum. Türkiye de gebelik sonrası yapılan genetik taramalarda bile cinsiyet söylenmiyor. Tüp bebek sırasındaki yapılan genetik taramalarda sadece hastalık varsa bunları tolere etmek amaçlı. Azerbaycan ya da Kıbrısta yapıyorlardır, Türkiye de özel bir kurumda genetik tarama yapılmayan tüp bebek ücretleri ortama 15 bin civarı. Tek embriyo için taramada 400-500 dolar civarı idi. Sadece erkek bebek sahibi olmak için masrafı geçtim tüp bebek gibi insanın ruh sağlığını bozan bir sürece girer misiniz bilemem sizin tercihiniz tabiki.

Ya gerçekten lütfen şükredinki 2 çocuğunuz var nolur yaa bakın ben daha dün akşam üçüncü tüp bebek denememden de negatif sonuç aldım bir kere daha yıkıldım. Belkide ömür boyu olmayacak. Allah aşkına tamam sizin durumunuzda zordur bizim toplumumuz bu konuda cahildir, düşüncesizdir evet. Ama boşverin onları lafı koyun oturtun yerlerine bidahada ağızlarını açamazlar.
Benim ikinci denememde pozitifi gördüm çok dua ediyorum tedavi gören herkese Allah HAYIRLI anne baba olacak kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.

Kızlar merhaba. Yine bir süredir yoktum. Bu ay tedavim başladı sonunda ve cumartesi opum var. Allah izin verirse cuma günü Kıbrıs yolcusuyuz aile eşim, ben ve kızlarım.. Ama hiç kimsenin haberi yok bu durumdan daha öncede yazmıştım zaten hatırlarsanız.
İnşallah HİT bizede uğurlu gelir. tüm arkadaşlarımın Allah gönlüne göre versin. Kimseyi evlat hasretiyle sınamasın. Sizleri okuyunca kendimi kötü hissetsem de buda benim derdim işte :KK43:(
Sizi çok merak ettim kaç yıl geçmiş aradan acaba erkek bebeğiniz oldumu Kıbrıs serüveniniz nasıl geçti

Back
X