• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çirkin bir kadın olmak

Dogum kontrol hapini bırakınca cok fazla tuylenme olmamisti bende. Hafiften bi artti ama cok da rahatsiz edici boyutta olmadi. Sizinki stresten olabilir mi bilemedim. Ama eminim cirkin deilsinizdir. Her gune, "cok guzelim behh" diyerek basla. Yap makyajini giy topuklu ayakkabini. Cek fonunu, sur ojeni bak gor o zaman:21:

Ben de pko luyum. Ve sadece sivilce sorunu yasiyorum. Regl duzeni kilo artisi vs gibi hicbir sorunum yok. Bundan kaynaklanan sivilceye de sadece dogum kontrol hapi fayda ediyoe malesef.
Ben teshis konduktan sonra 1 yil kadar hap kullandim cildim inanilmaz duzeldi. Sonra hapi biraktim ve eski haline dondu malesef. Iki sene kadsr direndikten sonra tekrsr hapa basladim ama bu sefer ayni verimi alamadim. Birkac ay ise yaradiktan sonra yine sivilce cikmaya basladi.
Doktorum da sirf sivilce yuzunden hap kullanmamin pek mantikli olmadigini soyledi. Bebek dusundugum icin de biraktim.
Hamilelik donemim fena gecmiyor şükür. Yani sivilce var ama cok daha kotu zamanlarim oldugu icin bunlar normal geliyor. Muhtemelen dogumdan sonra da hapa tekrar baslarim diye dusunuyorum.
Bir de benim yuzum cok beyaz ve sivilce sadece cenemde cikiyor. 1-2 tane.yani oyle tum yüzüm sivilce kaplanmiyor. Yalniz o tek tuk cikanlar hem cok buyuk hem de agrili cikiyor. Iyilesme sureci de oldukca uzun oluyor. Cildim de beyaz olunca asiri belirgin hale geliyor ve insan ister istemez kafaya takiyor.
Canım senle tamamen aynıyız. Benim de sadece sivilce problemim var pcosta ve benimde çenemde. Benim bir de omuzlarimda da var. Hiç roaaccutane tarzı ilaç kullandın mı peki?

Canım senle tamamen aynıyız. Benim de sadece sivilce problemim var pcosta ve benimde çenemde. Benim bir de omuzlarimda da var. Hiç roaaccutane tarzı ilaç kullandın mı peki?
Yok kullanmadim, cesaret edemedim.
Duzenli gittigim jinekolog pko tedavi edilebilen bir hastalik olmadigi icin roaccutane tarzi ilaclarin birkac sene faydasi olacağıni sonra etkisini kaybedecegini soyledi. Bir de dermatologa danismak lazim tabi ama ben cesaretimi yitirdigim icin tani koyulduktan sonra tekrad cilt hekimine gitmedim.

Yok kullanmadim, cesaret edemedim.
Duzenli gittigim jinekolog pko tedavi edilebilen bir hastalik olmadigi icin roaccutane tarzi ilaclarin birkac sene faydasi olacağıni sonra etkisini kaybedecegini soyledi. Bir de dermatologa danismak lazim tabi ama ben cesaretimi yitirdigim icin tani koyulduktan sonra tekrad cilt hekimine gitmedim.
Bende bugün gittim doktara vermek istiyo bana kan tahlili yaptı ama sanırım gitmeyecegim tekrar... pcosum olmasa bir ihtimal kullanirim ama pcos var sivilcelwr bundan yani sanirim mantiksiz olacak off ya :(

Bende bugün gittim doktara vermek istiyo bana kan tahlili yaptı ama sanırım gitmeyecegim tekrar... pcosum olmasa bir ihtimal kullanirim ama pcos var sivilcelwr bundan yani sanirim mantiksiz olacak off ya :KK43:
Aynen...dermatologlar cok merakli bu ilaci vermeye zaten. Benim baska rahatsizligim olmadigindan ilk cildiyeye gitmistim. Ordaki dr kadin doguma git , once onlar tedavi etsin eger pkoysa, sonra biz bakalim dedi. Ben de o bolumle ilgili bir sikayetim yok, yine giderim ama siz verseniz tedaviyi dedim. Eger dusundugum gibiyse bizim tedavimiz yeterli gelmez dedi.
Bu ne demek, benim verdigim ilac ise yaramayacak. Kadin dogum da onaylayinca tekrar gitmedim ben de. O eziyete birkac yıl icin katlanmak istemedim cunku. Bugun gitsem verir o ilaclari eminim.

Aynen...dermatologlar cok merakli bu ilaci vermeye zaten. Benim baska rahatsizligim olmadigindan ilk cildiyeye gitmistim. Ordaki dr kadin doguma git , once onlar tedavi etsin eger pkoysa, sonra biz bakalim dedi. Ben de o bolumle ilgili bir sikayetim yok, yine giderim ama siz verseniz tedaviyi dedim. Eger dusundugum gibiyse bizim tedavimiz yeterli gelmez dedi.
Bu ne demek, benim verdigim ilac ise yaramayacak. Kadin dogum da onaylayinca tekrar gitmedim ben de. O eziyete birkac yıl icin katlanmak istemedim cunku. Bugun gitsem verir o ilaclari eminim.
C5ok sağol canım verdiğin bilgiler için ben zaten çok depresif bi insanım. Kulanamam yani o ilaçları.

Rica ederim.
Dogum kontrol hapi kullaniyor musun peki? Etkisi olmuyor mu cildine?
Yok kullanmiyorum. Senun doktorunun dediği gibi sirf sivilce icinde her gun o hali kullanmak kulfet ya.. boyun 1.67 kilom 57 gobegim var biraz kilolu degilim de gobegimi eritsem gecer mi acaba sivilceler..

Yok kullanmiyorum. Senun doktorunun dediği gibi sirf sivilce icinde her gun o hali kullanmak kulfet ya.. boyun 1.67 kilom 57 gobegim var biraz kilolu degilim de gobegimi eritsem gecer mi acaba sivilceler..
Dene istersen ama sanmiyorum canim ya.
O bahsi edilen konu cok daha fazla kilolular icin bence.
Benim de boyum 172, dr pko dedigi zaman 57 kiloydum.
Daha nasil zayiflayayim oleyim mi acliktan:deli:

Bende uzun bir sure kulanmdim politistik ovrim vardi veek dusuniyorsaniz birakin derim ilaclari ayriyeten esiniz siz cirkin bulunca ne olacak ki diyeeim Allah korusun birkaza gecirdin yada rahatsizlandinz esiniz cirkin oldunuz diye hemen birakacak mi sizi ayriyeten cirkin bayan yoktur bakimsiz bayan vardin

Eşim de kendim de doktoruz.haplarin bi yan etkisini gormuyorum acikcasi ama ne bileyim uzun sure ilaç kullanmak yoruyor.yani cok estetik kaygisi olan biri degildim ama maalesef cok yogu belirtileri oluyo.sivilce cikti mi herkes sormaya basliyo yuzune noldu diye.saclarim da iyice seyreklesti yani gercrkten bi kadin icin cok yipratici
Doktormuşsnz sanırım size bir şey sormak istiyorum bende de tüylenme problemim var bana aldactone adlı ilaç verdi doktorum bu ilaç tüylere iyi geliyor mu bu konuda bilginiz varsa bilgi verirseniz çok sevinirim

Merhabalar. Uzun zamandur takipteyim ancak ilk defa konu açıyorum. Kisaxa anlatmaya calisayim.benim polikistik overim var.bilenler bilir illet bi hastalik.ve ben tüm kozmetik problrmlerini yaşıyorum. Sac dökülmesi cok yogun, tuylenme, sivilce. Ve bir kadin icin cok ozguven yikici kozmetik problem bunlar.21 _22yasimda dogum kontrol hapi kullanmaya basladim ve tum problemrrim bitti. Aslunda yuz hatlari ve vucut hatlari cok guzel bi kizdim ancak bu problemler yüzünden kimse donup bakmazdi.neyse 26 yasimda evlendim ve esim brni cok guzel bulur hatta herkes.ve esim dis guzellige cok onem verir.her acidan uyumlu ve iyi bi evliligimiz var seviyorum ve seviliyorum ancak bu ilacı nereye kadar kullanicam.birakinca tekrar eski halime dönucem biliyorum.1 yillik evliyim henüz cocuk düşünmüyoruz.ne yapsam karar veremiyorum?
Merhaba bende polikistik over hastasıyım.Bu hastalıkta düşük kiloda olmak önemlidir. Kilo düşünce Problemler büyük ölçüde azalıyor. Bana da bir sürü adet göreyim diye ilaç verdiler.İlaçlar psikolojiyi alt üst ediyor. Duygu durumunu değiştiriyor. En iyisi standart bir kiloda kalmak.

Hamileyken ve emzirirken yaklasik 3 sene kullanamicaksiniz ozaman napicaksiniz?

Ben 2008 senesinde iğneli epilasyon sonrasında da lazer epilasyon yaptırdım. Endokrin bölümüne uzun süre devam ettim. Ancak sadece 1 sene dogum kontrol hapını kullanabildim. Düzenli olan adetlerimi iyice bozmuştu. Tüm vücudumda asırı tuylenme yasadım ve bu hayatı yaşanılmaz kılan bir durumdu.
Ancak bu devamlı bir ilacı kullanarak çözülmüyor. Mutlaka bir kadın doğuma gidip kontrol olun ve durumunuzu değerlendirin.

Back
X