Bisküvi - Kurabiye Tarifi Cocostar Kurabiyesi

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
413
hindistan cevizi sevenler için

Hamuru İçin:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un

İçine:

2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)

Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın. İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin.

27862_1414151483145_1513302125_1041747_133596_n.jpg

alıntıdır.

SOĞUYAN ÜST MALZEMESİ NEKİ BİLDİĞİMİZ ÇİKOLATA DEĞİL Mİ O
BU ARADA ENFES GÖZÜKÜYObilmiyorumkismile

Son düzenleme:
malzemelere bakarsan canım soguyan ust malzemenin ne ile yapıldıgı yazıyor çikolata sos yani ama daha koyu

oooo ben bunu denedim valla evdekilerden kurtulamadım . 1 -2 hafta sürekli yaptırdılar. gerçekten güzel oluyor. ben üstünü süslememiştim ama.bir de böyle denerim inş. ellerine sağlık.

hindistan cevizine bayılırım. hemen not ettim tarifi cokacimcoook

konu açıcaktım ama burda varmış bende geçenlerde yaptıım cocostar kurabiyesinin resimlerini ekliyeyim
gerçekten çok leziz oluyo şiddetle tavsiye ederim

ben de bi yerde okuyup not almıştım bu tarifi. hindistan cevizini ve dolayısıyla cocostar ı çok severim. bi ara ben de deniycem hep aklımda bu tarif.
ikinizin de ellerine sağlık kızlar

Back
X