Çocuğa iki isim koymak

Klinikte çalışıyorum hasta anamnez doldurmuş. Randevu vermek için aradım ama isim soy isim kısmında "RÜMEYSA ÇEŞMİDİLARA ÖZKÖK " yazıyor yemin ederim iki kişi zannettim 1. Rümeysa Çeşmi 2. Dilara Özkök ama kız tedaviye geldiğinde hepsinin tek bir kişiye ait olduğunu öğrendim kız evlenince iki soyadını da kullansa resmen facia
Lise de bi arkadaşım vardı adı mert anıl eraydın hoca oğlum annen baban daha koyacak isim bulamamış mı diyip dalga geçmişti
Tek ve dolu dolu söylenişi ağzı doldurur türden isimler seviyorum bende
iki isim 2000 lerin başında modaydı

Yurtdışında da sıkıntı oluyor, kimse anlam veremiyor iki isme. Evli zannediyorlar mesela. Ben olsam koymazdım. Hoppa

bır cocuk olarak ve cocuk sahıbı bırı olarak yazıyorum :)
tek isim taraftarıyım
abım ıkı isimli okulda askerde resmı ıslerde sıkıntı oldu kı ıkı ısımde guzel ve uyumlu ... oyuzden bana tek ısım vermısler
ısmım okadar guzelkı hıc degıstırmeyı dusunmedım hatta ısmımden dolayı aıleme tesekkur ettım kendıme baska ısım bıle dusunemem yakıstıramam resmen cuk dıye oturmus bu ısım bana

cocugunuza okadar guzel ısım koyun kı tek ısım olsun endısenız olmasın

hangısını begenırse onu kullansın dıye ısım konulmaz cocuga . ismin bır cıddıyetı var isim bu . enerjısı karakterı var onunla yaşlanacak .

Ne düşünüyorsunuz sahsen ilkokul zamanlarim aklima geliyor ogretmen baska isimle sesleniyor cocuk onu istemiyor sevmiyor alisik olmadigi kimse onu öyle çağırmadıgi için. Yada biri baska isimle hitap ediyor oburu farkli.eşimi vazgeciremiyorum .benim soyledigim ismi o da sevdi onda karar kıldık ama bir tane daha isim eklemek istiyor hayır diyorum sanki 2 ismini de söyleyeceksin .söyleyecekmis ee senden başka kim söyleyecek başta ben söylemem zaten uyum sıfır.siz ne düşünüyorsunuz
Bende iki isim koycm kızıma şimdi Allah kısmet eder öğünü görürsem.Zeynep Ada koycz eşim Zeynep istiyor ben Ada ikisiylede hitap edecez aklı yetince hangini isterse onu kullanır.ben kendi ismini sevmiyorum mesela keşke ikinci bir alternatifm olsaymis...

Iki kizim cift isimli digeri tek birinin ikinci ismi kısa digeri ah zavallım uzun iki isim :( hic istemezdim eşimin işgüzarlığı

Ben çift isimliyim, eşim çift isimli. Oğlumuz da çift isimli. Eşim ilk adını kullanıyor (bir ya da iki kişi ikinci adını söyler) ben her ikisini de kullanıyorum. Ailem ikinci adımla, üniversiteye gittikten sonra tanıştığım herkes ilk adımla sesleniyor. (İkinci adımı anlamıyorlar genelde) Oğlumuzun da iki adını kullanmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim için anlamı çok büyük.

Ay çok uzadı :) özetle biz iki isimden memnunuz. Hangisini istersem onu kullanıyorum ben :)

Birçok kişi de bahsetmiş yorumda zaten benim de aklıma direkt Ensar isminden vakıf olayı geldi. Tabi ki sizin tercihiniz ama isterseniz tekrar bir düşünün. İlerde sorun yaşamasın sonra isim çok önemli sonuçta.

İki kızımda çift isimli büyük kızım okula gidiyor biz ilk ismini söyledik okulda da ilk isim kullanılıyor ama resmi işlerde çift isimle çağrılıyor

Back
X