• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhabalar bir yakınımın çocuğu persentil eğrisinde boy olarak 3’ün altına düşmüş. Ama kilosu iyi. Özeldeki çocuk doktoru süreci devletten yürütün demiş. Önce devlet hastanesindeki bir çocuk doktorundan randevu alıp sonra onun mu yönlendirmesi gerekiyor?
Özel sigortaları var. Direkt özel hastanede çocuk endokrinolojiye gitseler o gerekli tahlilleri yapıp, gerekirse büyüme hormonu tedavisini başlatamıyor mu? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hiç bilgileri yok.

Merhabalar bir yakınımın çocuğu persentil eğrisinde boy olarak 3’ün altına düşmüş. Ama kilosu iyi. Özeldeki çocuk doktoru süreci devletten yürütün demiş. Önce devlet hastanesindeki bir çocuk doktorundan randevu alıp sonra onun mu yönlendirmesi gerekiyor?
Özel sigortaları var. Direkt özel hastanede çocuk endokrinolojiye gitseler o gerekli tahlilleri yapıp, gerekirse büyüme hormonu tedavisini başlatamıyor mu? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hiç bilgileri yok.
Özelde de direk gidilemiyor galiba o bölüme
Önce çocuk doktoru görecek gerekli tahlileri yapacak o yönlendirecek diye biliyorum
Yine de arayıp hastaneyi sorsunlar
Çok geçmiş olsun

çocuk endokrin bölümünün olduğu özel hasatnelere direkt gidebiliyorlar biz gittik gerekli testleri yapıyorlar

Devletre çocuk endr direk randevu alınmıyor çocuk doktoru gerekli görürse yönlendiriyor. Özelde çocuk e drokrin de tahlilleri yapıp takip edebilir.

Yemeğinin üzerine biraz daha düşün, miktar azsa yediklerinin kalitesini artırın. Mesela pankek yiyorsa badem/fındık unu ekleyin, tahin ekleyin 1 yumurta ve ek yumurta sarısı ekleyin, zeytinyağı, süt yogurt ekleyin. Balık veya tavuğu köfte şeklinde yapın. Tabi en iyisi bunları en az işlemden geçirerek yemeleri ama bir de farklı şekillerde deneyin. 3 yastan 4 yasa boyu güzel uzamış. Zaten doktor takibindesiniz. Eğer büyüme hormonu eksikliği varsa çocugun boyu hiçbir şekilde uzamıyor bu da detaylı testle anlaşılıyor. İnşallah kısa sürede yakalar kızınız
Merhabalar benim kızım da 4 yaşında 3. Persentilde şimdilik uzama hizi takip ediliyor 44 cm doğmuştu uzama hizi yaşına göre normal ilerliyor buyume hormonu esksikligi olsa uzama hizi dusuk ya da hiç mi olmazdi

Bizde hemen hemen üç sene kilo alımıda düşüktü boyuda az uzuyordu şimdi kilosu boyuna göre fena değil ama boy baya geride testin sonucunda sanırım sorun yok gibi doktora henüz göstermedik 10 gün sonra gideceğiz doktora tüm sonuçlar çıkmadı henüz ikinci defa test yapılacak sanırım doktor o şekilde bilgi verdi
Ne çıktı sonuclariniz acaba

Merhabalar benim kızım da 4 yaşında 3. Persentilde şimdilik uzama hizi takip ediliyor 44 cm doğmuştu uzama hizi yaşına göre normal ilerliyor buyume hormonu esksikligi olsa uzama hizi dusuk ya da hiç mi olmazdi
Benim kızım endokrin takipli. Kızım yaşıtlarından kısa ama uzaması devam ediyor ve yaşına göre uzama miktarı normal. O yüzden henüz ayrıntılı test istemediler. Doktoru eğer bir sıkıntı olsaydi bu kadar uzamazdi dedi. Biz İsveç'teyiz.

Benim kızım endokrin takipli. Kızım yaşıtlarından kısa ama uzaması devam ediyor ve yaşına göre uzama miktarı normal. O yüzden henüz ayrıntılı test istemediler. Doktoru eğer bir sıkıntı olsaydi bu kadar uzamazdi dedi. Biz İsveç'teyiz.
Benim kızımda aynı yasitlarindan kısa ama uzaması yıllık normal 4 yaşında sizin kızınız kac cm di acaba

Benim kızımda aynı yasitlarindan kısa ama uzaması yıllık normal 4 yaşında sizin kızınız kac cm di acaba
3 yasinda iki ayrı ölçüm yapilmisti birinde 88 birinde 89 cm ölçüldü. Sizin kızınızın boyu kac cm?

4 yas 2 aylık 95.5 cm dogum boyu 44 cm di
Boyları yaslarina göre yakin o zaman benim kızımla. Tabi doktorunuz baska şeyleri de göz önünde buluruyordur. Bir de kız çocuğu oldukları için ileride de kısa olmaları çok sorun olmayacaktır. Ben de kısayım 157 boyum. Okulda da hep ön sıralarda oturururdum ve sınıftaki kısa çocuklardan biriydim. Eğitim hayatımı çok etkilemedi. Eşim 1.90

geçmiş olsun.aslında ben de bu forumu eski hormon kullanıcılarından bilgi alıp oğlumun geleceği hakkında fikir sahibi olabilmek adına açmıştım ya siz bizden de yenisiniz.inşallah benim size yardımım olur :16: kullandığımız ilaç genotropin.kullanmaya başladığımız ilk aylarda (ilk 6 ay gibi) hızlı uzadı.büyümesi hemen hemen tamamen durmuş bir çocuk için mucize gibi birşeydi bu.sanırım vücudun tanımadığı ilaca olan yenilgisi.daha sonraları büyüme azaldı.bu durumunda normal olduğu söylendi bize.uzun yıllardır yılda 5 cm uzuyor .doktorların istediği minimum rakamda bu.zaten yaşıtı normal bir çocuk da ortalama 5 cm uzuyor.ne var ki aradaki 8-10 cm lik farkı birtürlü kapatamadık.tabi sizin de aynı olacak diye bir genelleme yok , her insanın vücudunun vereceği tepki farklıdır.hormon kullanıpta 1.80 olanları da çok duydum.umudumuzu kaybetmedik , ergenliği bekliyoruz.aradaki farkı ergenlik döneminde kapatabilirmiş.zira ben de çok kısa boylu bir çocuktum , ergenlikte atak yaptım.yaşıtlarıyla olan boy farkını açmaması bile içimizi serinletiyor.
herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadık.hastanede konuştuğum çok ailede de duymadım.doktorumuz zaten 6 ayda bir genel kan tahlileriyle kontrol altında tutuyor.örneğin yan etkilerinden biri şeker yükselmesi.şekerimiz kontrol altında , ve eğer yükselme görülürse ilaç kesilicek.
psikolojik olarak da zaman zaman sıkıntılarımız oldu ancak uzun süreli ve kötü düzeyde değildi.Oğlumun bize güveni ve bizim ona yaptığımız telkinlerle aştık minik üzüntüleri.Oğlum pozitif ve kendisiyle barışık , özgüveni yüksek bir çocuk.şimdilik tabi , ergenlikte durum ne olur bilemem.
bizim boyla beraber ciddi kilo sorunumuz var.kilo alsa belki o kadar minik durmayacak.şuan tam 10.5 yaşında ve 122 cm - 18.5 kg.
sizin oğlunuzun boy kilosu ne durumda ? gebelikte de gelişim geriliği yaşamış mıydınız? tedavinizi neresi yapıyor ? günde kaç mg hormon alıyorsunuz ?
Merhabalar. Benim oğlumda şuan 3 yaşında ama cocuk doktoru buyume ve gelişim geriliği diye endokrine yolladı. Doktor kemik testinden başka bir şey yapmadı. Erken diye. İki cocugumunda kemik yaşı 1 yas geriden geliyor. Hormon testi yapmadilar. Erken diye. Fakat forumda daha küçük yas grubunda yapmışlar. Anlamadım. Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olurmusunuz. Sadece iyi besle diyorlar. Gastroyada götürdüm. Ama çocuk yemiyor ki:((

Merhaba, bu hafta kızıma yaklaşık 2.5 saat süren ayrıntılı bir test yapıldı. Sonucları cıktı ama doktorla henüz görüşmedik. Sizin sonuçlarınız nasıldı? Hangi değerlere göre büyüme hormonuna başlıyorlar? Başka bir test oldu mu sizde?

Geçen sene bu olayla karşılaşınca hemen jimnastiğe başlatmıştık kışın. Bu sene de evet yüzmeye yazdırdık okula da başladı zaten okulunda da dans ve jimnastik alıyor özellikle okulu da hareket imkanı olcak bir okul olarak seçtim. Okuldan sebep evet dediğiniz gibi erken uyumaya başladı zaten buna da dikkat ediyorum. Yemesi cok iyi değil zaten malesef yemek aşırı seçmez ama porsiyonları falan ufaktır. Süt kefir içmez. Eti zor yer. Geçen seneki dönemlerde balıgı çok yemezdi balık yagı takviyesi alırdık. Yine ben boy uzatıcı besin gruplarını mutlaka gün iiinde yedirmeye özen gösteriyıorm. Bakalım 3 ay sonra bi karşıalştırma olacak. 2 yaşı hatırlamıyorum ama 1 yaşa kadar hep ilerdeydi. 1 yaştan sonra boy akran ortalamasındaydı. 2 yaştan sonra düşme eğilime girdi 3 yaş kontrolünde 90 cm çıkınca çocuk doktoru endrkrin görmesi lazım ded sürecimiz öyle başladı. Üç ayda bir kontrol etti ve etlülde gittiğimizde çocuğum 3 yaş 10 aylıkken yani 96.6 cm cçıktı. Aslında bir yılda ortalama 7 cm uzaması gerekirmiş bunu yakalamış gibi duruyor ama yine de akranlarına normal olarak yetişemedi. Ordaki endrokrn doktoru uyarı testi önerdi. Cerrahpaşa bu ölçülerle gerek olmadığını üç ay sonra tekrar boy kg bakmamız gerektiğini önerdi. Cerrahpaşada da tüm kan ve el filmi trstlerine bakıldı
Merhaba, siz ne yaptınız?

Merhaba, siz ne yaptınız?
Merhaba. 4.5 yaşta götürdüm teste gerek görmedi senede bir takip olarak planladı şuanluk. Detaylı test har herşeye bakıldı bir sıkıntı çıkmıyor. Yapısı böyle yapıcak bişey yok hormon vermek de çok faydalı bir olay değil dedi. Beş yaşta tekrar gidicez bakalım? Siz ne aşamadasınız?

Merhaba. 4.5 yaşta götürdüm teste gerek görmedi senede bir takip olarak planladı şuanluk. Detaylı test har herşeye bakıldı bir sıkıntı çıkmıyor. Yapısı böyle yapıcak bişey yok hormon vermek de çok faydalı bir olay değil dedi. Beş yaşta tekrar gidicez bakalım? Siz ne aşamadasınız?
Bu hafta ayrıntılı test yapıldı ama sonuclar hakkında henüz doktorla konuşmadık. Boyu hala yaşıtlarına göre kısa ama uzuyor.

Back
X