• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhabalar bir yakınımın çocuğu persentil eğrisinde boy olarak 3’ün altına düşmüş. Ama kilosu iyi. Özeldeki çocuk doktoru süreci devletten yürütün demiş. Önce devlet hastanesindeki bir çocuk doktorundan randevu alıp sonra onun mu yönlendirmesi gerekiyor?
Özel sigortaları var. Direkt özel hastanede çocuk endokrinolojiye gitseler o gerekli tahlilleri yapıp, gerekirse büyüme hormonu tedavisini başlatamıyor mu? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hiç bilgileri yok.

Merhabalar bir yakınımın çocuğu persentil eğrisinde boy olarak 3’ün altına düşmüş. Ama kilosu iyi. Özeldeki çocuk doktoru süreci devletten yürütün demiş. Önce devlet hastanesindeki bir çocuk doktorundan randevu alıp sonra onun mu yönlendirmesi gerekiyor?
Özel sigortaları var. Direkt özel hastanede çocuk endokrinolojiye gitseler o gerekli tahlilleri yapıp, gerekirse büyüme hormonu tedavisini başlatamıyor mu? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hiç bilgileri yok.
Özelde de direk gidilemiyor galiba o bölüme
Önce çocuk doktoru görecek gerekli tahlileri yapacak o yönlendirecek diye biliyorum
Yine de arayıp hastaneyi sorsunlar
Çok geçmiş olsun

çocuk endokrin bölümünün olduğu özel hasatnelere direkt gidebiliyorlar biz gittik gerekli testleri yapıyorlar

Devletre çocuk endr direk randevu alınmıyor çocuk doktoru gerekli görürse yönlendiriyor. Özelde çocuk e drokrin de tahlilleri yapıp takip edebilir.

Yemeğinin üzerine biraz daha düşün, miktar azsa yediklerinin kalitesini artırın. Mesela pankek yiyorsa badem/fındık unu ekleyin, tahin ekleyin 1 yumurta ve ek yumurta sarısı ekleyin, zeytinyağı, süt yogurt ekleyin. Balık veya tavuğu köfte şeklinde yapın. Tabi en iyisi bunları en az işlemden geçirerek yemeleri ama bir de farklı şekillerde deneyin. 3 yastan 4 yasa boyu güzel uzamış. Zaten doktor takibindesiniz. Eğer büyüme hormonu eksikliği varsa çocugun boyu hiçbir şekilde uzamıyor bu da detaylı testle anlaşılıyor. İnşallah kısa sürede yakalar kızınız
Merhabalar benim kızım da 4 yaşında 3. Persentilde şimdilik uzama hizi takip ediliyor 44 cm doğmuştu uzama hizi yaşına göre normal ilerliyor buyume hormonu esksikligi olsa uzama hizi dusuk ya da hiç mi olmazdi

Bizde hemen hemen üç sene kilo alımıda düşüktü boyuda az uzuyordu şimdi kilosu boyuna göre fena değil ama boy baya geride testin sonucunda sanırım sorun yok gibi doktora henüz göstermedik 10 gün sonra gideceğiz doktora tüm sonuçlar çıkmadı henüz ikinci defa test yapılacak sanırım doktor o şekilde bilgi verdi
Ne çıktı sonuclariniz acaba

Merhabalar benim kızım da 4 yaşında 3. Persentilde şimdilik uzama hizi takip ediliyor 44 cm doğmuştu uzama hizi yaşına göre normal ilerliyor buyume hormonu esksikligi olsa uzama hizi dusuk ya da hiç mi olmazdi
Benim kızım endokrin takipli. Kızım yaşıtlarından kısa ama uzaması devam ediyor ve yaşına göre uzama miktarı normal. O yüzden henüz ayrıntılı test istemediler. Doktoru eğer bir sıkıntı olsaydi bu kadar uzamazdi dedi. Biz İsveç'teyiz.

Benim kızım endokrin takipli. Kızım yaşıtlarından kısa ama uzaması devam ediyor ve yaşına göre uzama miktarı normal. O yüzden henüz ayrıntılı test istemediler. Doktoru eğer bir sıkıntı olsaydi bu kadar uzamazdi dedi. Biz İsveç'teyiz.
Benim kızımda aynı yasitlarindan kısa ama uzaması yıllık normal 4 yaşında sizin kızınız kac cm di acaba

4 yas 2 aylık 95.5 cm dogum boyu 44 cm di
Boyları yaslarina göre yakin o zaman benim kızımla. Tabi doktorunuz baska şeyleri de göz önünde buluruyordur. Bir de kız çocuğu oldukları için ileride de kısa olmaları çok sorun olmayacaktır. Ben de kısayım 157 boyum. Okulda da hep ön sıralarda oturururdum ve sınıftaki kısa çocuklardan biriydim. Eğitim hayatımı çok etkilemedi. Eşim 1.90

Back
X