Çocuğu büyümüş kolik anneleri

elif6192

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
270
Puanlar
23
Merhaba arkadaşlar ben bir kolik annesiyim oğlum dört aylık. Kolik dönemi geçti ama o hassasiyet o uyarılmışlık geçmiyor her şeye karşı tepkisi hep en üst perdeden oluyor. Merak ediyorum bu kolik bebekler nasıl çocuklar oluyor büyüdüklerinde. Tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum

Oğlym 4 yaşında. Çok uysal, sakin bir çocuk. Ama çok hassas. Alıngan. Bazen de böyle çıldırdığı zamanlar oluyor. Aç kalmaya ve uykusuzşuğa tahammülü yok

Oğlum 5 yaşında dehb belirtileri var dürtüsel davranışları çok fazla. Kreşe başladığı günden beri sürekli ergoterapi psikolog psikiyatrist dolanıyoruz muhtemelen okula başladığında daha çok yoracak.
Bir arkadaşımın oğlu üstün yetenekli ve dehb teşhisli o da bebekken kolikmiş. Albatroza çocuğunun sakin olduğunu yazmış öyle de olabilir tabi ama bizim çocuk doktorumuz genelde kolik bebekler sonrasında biraz afacan oluyor demişti. Gözümüzü korkutmadan afacan demiş sadece

Oğlym 4 yaşında. Çok uysal, sakin bir çocuk. Ama çok hassas. Alıngan. Bazen de böyle çıldırdığı zamanlar oluyor. Aç kalmaya ve uykusuzşuğa tahammülü yok
Gözyaşının her daim hazır olma durumu hep sürüyor yani peki bebeklik döneminde dışarı korkusu başka insanlara karşı olan tedirginliği olmuş muydu

Allah yardımcınız olsun umarım tümkolikler böyle değildir uslu ya da yaramaz olması acaba genetik yatkınlıkla mı alakalı

Gözyaşının her daim hazır olma durumu hep sürüyor yani peki bebeklik döneminde dışarı korkusu başka insanlara karşı olan tedirginliği olmuş muydu
Yok tam tersi çok sosyal herkese giden bi bebek ve çocuk. O biraz huy sanırım

1 haftalıktan başladık 9. Aya kadar ağır koliktik. Hala mızmız bi çocuk. Hiç uyumuyordu ama benim oğlum hala da uykuyu sevmiyor 2 yaşında öğle uykusunu bıraktı.
Bir de memeden ayrılmadığı için 32 ay emzirdim şu an 3.5 yaşında. 2 ay önce emziği bıraktı. Tamamen kolik olduğundan emmek onu rahatlattı

Karakter olarak nasıl bir çocuk peki yani hareketli yada sakin olması , sosyal yada içe kapanık olması koliklikle bağlantılı mı acaba bu çocuklarda ilerisi için endişelenmiyor değilim

Karakter olarak nasıl bir çocuk peki yani hareketli yada sakin olması , sosyal yada içe kapanık olması koliklikle bağlantılı mı acaba bu çocuklarda ilerisi için endişelenmiyor değilim
Sosyal ama bi o kadar bana düşkün annesiz hiç bir şey yapmıyor. Kolik olduğu dönemde ben Sling kullanmıştım çok rahatlamıştı. Biraz bağımlı gibiyiz. Bu sene okula başladı kreşe başta bırakmakta çok zorlandı. Çok hareketli bi çocuk değil. Ama kendi kendine oyun kurmuyor. Onun dışında sakin ılımlı bi çocuk. Erken yürüdü hiç emeklemedi. Kucağımdan inmediği için emeklemeyi öğrenmeden 10. Ayda yürüdü. Erken konuştu. Gelişimi normaldi. Hatta öğretmenlerine göre gelişimi ileri. Kitapları çok seviyor. Hala sakinleştirici müzikler ile uyuyor.

4 ayda geçtiğini söylemişsiniz ağır bir kolik değilsinizdir bu yüzden. Biz cidden ağır koliktik ben çocuğumun boyunu uzun aylar ölçtüremedim ayaklarını uzatamıyorduk. Doktor hatta gördüğüm ağır koliklerden biri demişti her akşam sıcak suda oturdu.

Allah hepimizin yardımcısı olsun çocuk büyütmek gerçekten kolay değilmiş. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için

Aşırı iştahlı genel olarak kendi kendine oynayan, kendi işini kendi halledebilen bir çocuk sadece konuşma gecikmesi var. Evde abisi ve benimle çok inatlaşıyor diğer herkesle çok iyi. Benimkinin hırçınlığı konuşma gecikmesi ve kardeş kıskançlıklarından tabiiki öyle durumlar olmasa çok tatlı ve kolay bir çocuk. Hiç bebekliğiyle alakası yok o zorluklar zaten yok geçip gidiyor.

Allah yardımcınız olsun umarım tümkolikler böyle değildir uslu ya da yaramaz olması acaba genetik yatkınlıkla mı alakalı

O da olabilir de her ailede yaramaz çocuk da var uslu çocuk da bilemiyoruz ki. Eşimle ben çok sakin insanlarız.

Dayı amca benzediyse işte bilmiyorum

Vallahi canım benim abimin oğlu kolik de yere göğe koyamıyorduk yani inan ki o kadar ağlıyordu ki annesinde ağlıyordu abim de ağlıyordu küçük ablam da ağlıyordu ya herkes de ağlıyordu ya düşünebilir misin büyüyünce de çok uslu bir çocuk oldu

Canım 30 aylık oğlum. Yedi ay boyunca hayatımız kabustu. Kolikti. Sürekli ağlardı götürmediğim doktor almadığım damla yatak kalmadı ev beşik doluydu. Ağlar ağlar uyumaz memeyi reddeder. Hergün bakarım saat altı bakarım 12 olmuş nasıl geçerdi zaman. Ben de ağlardım eşimle psikolojimiz bozulmuş perişan haldeydik. Birimiz yerde yatardık yerde sallamalı beşik vardı birimiz yıkrarda uyanırsa öbür beşiğe koyardık. Uyumak istemezdi. Sonra diş kabusu başladı ağlamalar ağlamalar. En fazla iki saat uyurdum sürekli kalkardı. Derken 2 yaşına geldi ve ben memeden kestim. Hayatımıza sihirli bir değnek dokundu. Çocuğum bir anda uyumaya başladı kendi kendine. Şok geçirmiştik. Allahım yatakta kitap okuyoruz dönüp uyuyor Arabada bebek arabasında uyuyor. İki yaşa kadar karanlıkta çıt olmayacak falan zorla zorla uyurdu. Şimdi ses ışık hiç uyuyor vallahi. Yeni de bezi bıraktık. Eskiden gece altını doldurunca uyanırdı o da bitti. Tek kötülüğü bizimle uyuyor yerine koysak kalkıyor. Eşim diyor ki Allah’a şükürler olsun yerde yatmaktan kurtulduk uyuyoruz ya ben sıkışık yatmaya razıyım çok çok hareketli bir çocuk ama çok zeki. İki yaşında konuşuyordu her dediği anlaşılıyordu. Yaşıtlarından o konuda hep ileride çok güzel konuşur koca adam gibi. Oyun oynar kendi kendine benimle oynar. Tv açayım derim bazen yorulup istemez oynayacam der. Telefonu da bilmez bu konularda yüzümü güldürdü. Oyuna keşfetmeye ve kitaplara meraklı. Küçücük boyuyla kitaplarını alır ben iş yaparken oturur kendi kendine okur gibi yapar. Her şey geçiyor. Şu an 24 haftalık hamileyim kızım olacak İnşalah kolik olmaz.

Merhaba, benim oğlumda da benzer belirtiler var maalesef. Şu an 4,5 yaşında, bebekken de oğlum ağır kolikti Nerden başlamak lazım emin değilim, önce çocuk psikiyatristi görmeli sanırım teşhis için değil mi? Sonrasında psikiyatr yönlendirmesine göre ergoterapi, duyu bütünleme vs ilerlenir sanırım. Sizin İstanbul’da önerebileceğiniz, memnun kaldığınız psikiyatr var mı?

Bize teşhis ve tedavi için ilkokul çağına beklememizi önerdi doktor. Işık Karakaya idi doktorumuz memnun kaldık.
Psikoloğa yönlendirdi terapi alıyoruz şu an.
Ayrıca ergoterapiye de kreş önerisi ile devam ediyoruz psikiyatrist faydası olur ama zorlamak istemem sizi demişti aslında.
Oluyor da bence faydası ergoterapi sanki Psikologtan daha iyi

Çok teşekkürler bilgi için

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum bana bu günlerin geçeceğine dair umut oluyorsunuz ayrıca kolik bebek deneyimi yaşadıktan sonra yeniden anne olma cesaretinizi kutluyorum hemde gönülden Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Süpriz oldu teşekkür ederim amin Allah size de kolaylık versin. Bu arada en fayda gördüğüm damla relactaz idi. Titreşimli elektrikli yatak ve hamakta uyuyordu

Süpriz oldu teşekkür ederim amin Allah size de kolaylık versin. Bu arada en fayda gördüğüm damla relactaz idi. Titreşimli elektrikli yatak ve hamakta uyuyordu
Bu biz aynı benim oğlum 4 yaşında kolıktı aşırı ağlardı relactaz damla ile fayda gördüm birde hamak aldık onla uyurdu ancak 4 ay boyunca ağladı şuan aşırı hareketli yerde gökte durmayan bi çocuk bütün gelişimleride erken oldu konuşması bez bırakma süreci...

`