Çocuğu okula giden anneler. ben şimdi ne yapayım

iremerve1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
4.305
4.962
83
Selam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.

öğretmenine iletin rehberlikle görüşüp ram a yönlendirsinler çocuğu.
benim oğlumda 1. sınıf aynı şekilde bir çocuk var sınıflarında ram dan gelecek sonuç bekleniyor şu anda.
RAM ne canım hiç duymadım.okullarında rehberlik servisi yok.babası doktora götürcez filan dedi.

çok büyük ihtimalle evde şiddet görüyor ve ciddi bir anne sevgisi sıkıntısı var.. nerden biliyorum, küçük oğlum anasınıfına giderken böyle bir çocuk vardı.. sadece kız çocuklarının kafalarını duvara sürtüyordu.. baya baya kallafi işkence yöntemleri vardı çocuğun.. bir gün veli toplantısı oldu, çocuklar sınıftan bize doğru koştular.. herkes çocuğuna sarıldı, bu sorunlu olan çocuk da annesine koştu.. annesi elinin tersiyle çocuğu bir itti.. yani bu kadar senedir gerilim filmi izlerim hiç o kadar gerildiğimi hatırlamıyorum.. çocuk çok üzüldü, boynunu büktü tam yerine oturacakken bir kızın suluğunu aldı kızın kafasına geçirdi..

sizinle iletişiminden de anlaşıldığı gibi anne manyak.. okulda rehberlik yoksa (rehberlik olmayan okula da bir şey diyemiyorum) yönetim ile çözmelisiniz sorunu.. öğretmenin de yapabileceği çok bir şey olduğunu sanmıyorum..

Aileyi aramanız doğru değil zaten. Öğretmenle konuşacaksınız . o, aileyle konuşacak. Ama biz oynardık kavga da ederdik annem hep derdi çocuklar kavga eder zamanla öğreneceksiniz, birbirinizi üzmeyin diye. Böyle böyle kavga etmemeye başlardık. Aileler karışınca daha kötü oluyor bence. Ama öğretmen uyarabilir tabi.

RAM ne canım hiç duymadım.okullarında rehberlik servisi yok.babası doktora götürcez filan dedi.

rehb arş merkezi.okulda rehber öğretmen yok mu?
kendi öğretmeni ile konuşun o yönlendirsin o zaman.
valla bizimki her gün psikoloğa gidiyormuş değişen bir şey yok.
o çocuklarada yazık ille öyle olmaları için bir sebep var ama çözüm lazım.

çok büyük ihtimalle evde şiddet görüyor ve ciddi bir anne sevgisi sıkıntısı var.. nerden biliyorum, küçük oğlum anasınıfına giderken böyle bir çocuk vardı.. sadece kız çocuklarının kafalarını duvara sürtüyordu.. baya baya kallafi işkence yöntemleri vardı çocuğun.. bir gün veli toplantısı oldu, çocuklar sınıftan bize doğru koştular.. herkes çocuğuna sarıldı, bu sorunlu olan çocuk da annesine koştu.. annesi elinin tersiyle çocuğu bir itti.. yani bu kadar senedir gerilim filmi izlerim hiç o kadar gerildiğimi hatırlamıyorum.. çocuk çok üzüldü, boynunu büktü tam yerine oturacakken bir kızın suluğunu aldı kızın kafasına geçirdi..

sizinle iletişiminden de anlaşıldığı gibi anne manyak.. okulda rehberlik yoksa (rehberlik olmayan okula da bir şey diyemiyorum) yönetim ile çözmelisiniz sorunu.. öğretmenin de yapabileceği çok bir şey olduğunu sanmıyorum..

aynen office bizdeki de erkek ve kızları feci dövüyor kızın gözünü çıkartacakmış nerdeyse.
sadece bizim sınıfta değil diğer şubelerdende şikayet var.

Canım bende öyle tahmin ediyorum zaten.ya benimle annesiyim diye konuşan kadın bence babaannesi.zaten kendi söyledi ben gibi döven yoktur filan dedi.bende dövmeyin zaten dövdüğünüz için bu durumda dedim.öğretmeni de ikinci dönem değişecek zaten.valla kafam çorba gibi ne yapacağımı şaşırdım.

rehb arş merkezi.okulda rehber öğretmen yok mu?
kendi öğretmeni ile konuşun o yönlendirsin o zaman.
valla bizimki her gün psikoloğa gidiyormuş değişen bir şey yok.
o çocuklarada yazık ille öyle olmaları için bir sebep var ama çözüm lazım.
Yok canım rehber öğretmen.zaten küçük bi okul.yani çözüm lazım tabi ki.biz evde saçının teline kıyamıyoruz kendisi de anlatmadı ders çalışmaya gelen Arkadaşı söyledi.kızımın psikolojisini de bozcak.

Velilerle muhattap olmak aslında biraz sizin yanlışınız siz ne kadar insancıl olsanızda şekil A1. Belki de onun çocuğu evde neler anlatıyor.. Bu kadar öfkeli ve zarar veren bir çocuğu savunmasız diğer çocukların yanına koymak ve sırf dışlanmış hissetmesin diye onun diğerlerine zarar vermesini izlemek.. Her okulda var böyle çocuklar malesef, keşke sistem onları daha rehabilite edici özel okullara yönlendirmek zorunda kalsa ama veliler de aman çocuğumuz mimlenmesin diye yanaşmıyor bile. Sınıfınızdaki diğer çocukları düşünemiyorum bile :( olmadı sonuna kadar her yere dilekçenizi yazın verin, okul çocuklara güvenli ortam sağlamak zorunda. Çocuğunuzun psikolojik ve fiziksel sağlığını tehdit eden bir durum var diğer veliler yapmasa bile siz yapın

Yok canım rehber öğretmen.zaten küçük bi okul.yani çözüm lazım tabi ki.biz evde saçının teline kıyamıyoruz kendisi de anlatmadı ders çalışmaya gelen Arkadaşı söyledi.kızımın psikolojisini de bozcak.

şu aşamada önce öğretmen sonra müdürle konuşup çocuğun özel eğitime ihtiyacı olup olmadığının belirlenmesi için ram a gönderilmesini talep edebilirsiniz. ve tabi kızınıza kendini korumayı.

Aileyi aramanız doğru değil zaten. Öğretmenle konuşacaksınız . o, aileyle konuşacak. Ama biz oynardık kavga da ederdik annem hep derdi çocuklar kavga eder zamanla öğreneceksiniz, birbirinizi üzmeyin diye. Böyle böyle kavga etmemeye başlardık. Aileler karışınca daha kötü oluyor bence. Ama öğretmen uyarabilir tabi.
Canım bir sefer iki sefer olsa amenna.öğretmen biliyo zaten oda bıkmış durumda.diğer arkadaşlarıyla da küsüyorlar barışıyorlar olur tabiki ama bu kız çok farklı.sınıfları ikinci kat.allah muhafaza merdivenden iter camdan iter aklıma herşey geliyo.

Canım bir sefer iki sefer olsa amenna.öğretmen biliyo zaten oda bıkmış durumda.diğer arkadaşlarıyla da küsüyorlar barışıyorlar olur tabiki ama bu kız çok farklı.sınıfları ikinci kat.allah muhafaza merdivenden iter camdan iter aklıma herşey geliyo.
Ben üzüldüm o kıza nedense. Çünkü bir çocuk evinde ne görürse o da gider aynısını yapar. Maalesef bu böyle. Siz belki ailesine şikayet ederek daha fazla şiddet görmesine sebep oldunuz. Üvey anne sonuçta belki iyi değildir zira sevgi ile büyüyen hiçbir çocuk bu tür saldırılar yapmaz.
Siz gerekirse kendiniz ilgilenin ona güzel şeyler söyleyin. Kızınız da ona güzel şeyler söylesin, belki bir şeyler değişebilir.

Velilerle muhattap olmak aslında biraz sizin yanlışınız siz ne kadar insancıl olsanızda şekil A1. Belki de onun çocuğu evde neler anlatıyor.. Bu kadar öfkeli ve zarar veren bir çocuğu savunmasız diğer çocukların yanına koymak ve sırf dışlanmış hissetmesin diye onun diğerlerine zarar vermesini izlemek.. Her okulda var böyle çocuklar malesef, keşke sistem onları daha rehabilite edici özel okullara yönlendirmek zorunda kalsa ama veliler de aman çocuğumuz mimlenmesin diye yanaşmıyor bile. Sınıfınızdaki diğer çocukları düşünemiyorum bile :KK43: olmadı sonuna kadar her yere dilekçenizi yazın verin, okul çocuklara güvenli ortam sağlamak zorunda. Çocuğunuzun psikolojik ve fiziksel sağlığını tehdit eden bir durum var diğer veliler yapmasa bile siz yapın
Aynen canım kadın resmen beni çığrımdan çıkarttı.nerdeyse kızın babasını başka bişey için aradığımı ima etti.zaten ondan sonra ip koptu bende.yani yine ben whatsap gurubundan filan yazmak istemedim rencide etmemek için ama yok bağzılarına insanlık yaramıyo.

Okul idaresiyle görüşün. Çocuğun özel eğitime ihtiyacı olabilir. Bu da rehber öğretmen veya rehberlik araştırma merkezinde anlaşılır. Kızınıza zararı olduğunu anlatın.
Okuldan çözüm alamazsanız Milli eğitim müdürlüğüne gidin. Derdinizi yetkili birine anlatın.
Kızınız için üzüldüm. O çocuğun belli ki problemleri var ve çözülmesi lazım. Böyle olmaz.

Okul idaresiyle görüşün. Çocuğun özel eğitime ihtiyacı olabilir. Bu da rehber öğretmen veya rehberlik araştırma merkezinde anlaşılır. Kızınıza zararı olduğunu anlatın.
Okuldan çözüm alamazsanız Milli eğitim müdürlüğüne gidin. Derdinizi yetkili birine anlatın.
Kızınız için üzüldüm. O çocuğun belli ki problemleri var ve çözülmesi lazım. Böyle olmaz.

Okul müdürüyle görüşün (öğretmenle birlikte) . Okulda rehberlik olmadığında okula gezici rehber öğretmen gelir, çocuğun durumuyla ilgilenir ve gerekli görürse ram a sevk eder. Rehberlik araştırma merkezi yani ram. O çocuk evinde kimbilir neler yaşıyor da okulda aynısını yapıyor. Anne şefkati gibisi olamaz.

Ben üzüldüm o kıza nedense. Çünkü bir çocuk evinde ne görürse o da gider aynısını yapar. Maalesef bu böyle. Siz belki ailesine şikayet ederek daha fazla şiddet görmesine sebep oldunuz. Üvey anne sonuçta belki iyi değildir zira sevgi ile büyüyen hiçbir çocuk bu tür saldırılar yapmaz.
Siz gerekirse kendiniz ilgilenin ona güzel şeyler söyleyin. Kızınız da ona güzel şeyler söylesin, belki bir şeyler değişebilir.
Yok canım benim filan söylememle değişecek bi durum değil.benim küçük bi çocuğum daha var zaten sürekli okula da gidemiyorum.kötü durumda olabilir ama bu benim çocuğuma da fiziksel ve psikoljik şiddet uygulama hakkını vermez kimseye.zaten Yaman hırsız misali kadın beni bastırdı.

Babası kabul etti zaten problemleri olduğunu.bugün ben kadına babası bile kabul etti bunu dedim o gelsin ben ona da sorcam dedi.

Okul müdürüyle görüşün (öğretmenle birlikte) . Okulda rehberlik olmadığında okula gezici rehber öğretmen gelir, çocuğun durumuyla ilgilenir ve gerekli görürse ram a sevk eder. Rehberlik araştırma merkezi yani ram. O çocuk evinde kimbilir neler yaşıyor da okulda aynısını yapıyor. Anne şefkati gibisi olamaz.
Ram i Yen'i duydum canım yarın gidip öğretmeniyle konuşcam.

Back
X