cocugu olanlardan fikir almak istiyorum

Soyledigimiz herseyi anliyo ama o anlatip soyleyemiyo gosteriyo mesela top a bob diyo kardeside onun dedigi gibi soyluyo oda oyle alisiyo ondan gordugu icin

Benim oğlum gereğinden fazla sosyaldi ben 3 yaşında gönderdim krese çok skiliyordu. O döneme kadar evimde Tv yoktur bilgisayarda da acmadik çizgi film... son dönem keşfetti okula gitmeden direk konuşması etkilendi, donuk seni duymuyor ekrandan ilgisini çekmeden vs öyle tepkileri vardı. Oğlum babasından dolayı çok erken konustu ama arkadaşımın kızı tam tersi konuşmuyordu aynı ay doğumlular ikisi de krese başladı maşallah bu prenses benim oglumdan daha çok bıcır bıcır açıldı yani dert etmeyin ama sosyalleşmesi için krese gönderin önce alıştırma olarak başlayın eminim sevecektir. Ne dediğini anlamazlarsa demissiniz daha küçük yas gruplarıyla ilgileniyorlar. Zaten şu için matara aldırmışlardı masalarında herkes kendi suyunu içiyor 4-5 yaşta kullanmadılar. Çok uzattim konuyu ama eğlenerek öğreneceği için daha çabuk bu surec gecer sizin zorlamanız vs tepki geliştirmiş olabilir. Kardeşi içinde okuldan öğrendiklerini küçük öğretmen edasıyla öğretecektir.

Kulağını muayene ettirin. Kesinlikle tv izletmeyin. Hiç. Bunun için de birebir ilgilenmeniz gerekiyor.

Cocugunu krese vrrmelisin yoksa konusmasi gec cözülür normali nasil bilmiyorum ama 3 yasindski cocuklar baya baya konusuyor. Yigenim 3 yasinda krese basladi ve hemen uyum sagladi okadar cok yeni kelime ögrendiki ve yetisgin gibi kendi isini kendi görüyor. Cocugunuz kendisini kresde ifadee edememesinden korkuyorsunuz da bu nekadar daha devam edecek sence? Kiziniz onun bir yolunu bulur inan bana. Siz ona uykuya nenni demissiniz ki oda öyle alismis. Birde tavsiye bir kac ay sonra kücügü de veriän krese daha erken konusur. Ama ayni zamanda vermezdim yoksa ikisi hep beraber durur baska cocuklarla iletisimine gecmez

Vallah herkes kesinlikle TV izletmeyin demis ama bence bunla bi alakasi yok, yani 24 saat izletmeyin tabii ama misal benim oglumda cok gec basladi konusmaya, suan 4,5 yasinda hala yasitlari kadar akici konusmuyor ama ilerletiyor, bunun icin ama uzun zamandir ugraslardayim. Ben daha birbucuk yaslarinda fark ettim cünkü abisi o yaslarda baslamisti konusmaya, hemen doktora danistim hep kontrol altindaydi cok erken oldugu icin özel bisey yapilamiyordu, dilini ve dudaklarini tam kullanamadigini fark ettim, kaslar gec gelisme yapmis, en önemli kulaklar ilk onlar kontrol olmasi lazim size duyuyor geliyordur ama belkide sorun olabilir. Bizde sükür kulaklar süper... TV ye gelicek olursam benim Afacanin hicbir alakasi yoktur tv yada bilgisayar oyunlariyla, hicte olmadi, oturup yalansiz bes dakka tv izledigi yoktur, bazen ah keske bi yarim saat oyalansa bi cizgi filmle derim. Uzun lafin kisasi doktorunuza danisin, testlerini yaptirin iste kulak, zeka , agiz kas gelisimi vs... Benim oglum simdi hem kreste hemde logopädiye gidiyor, bu arada bide yurdisinda oldugumuzdan iki dille büyüyor... Ilerliyoruz ama hayirlisiyla, tüm testler sadece gec konusma cikartiyor yani saglik sorunu degil Allaha sükür... Gec olsun hayirlisi olsun, her cocuk bir degildir karsilastirmayin baska cocuklarla, isin uzmanlarina danisin... Hayirli aksamlar...

Tv yi evinizden kaldırın. Keza akıllı telefon veya tableti de. Gerçekten dil regresyonuna neden oluyor. Hastalara önerdiğimiz ilk adım bu.

Çocuğunuzu hem bir pediatrist hemde bir çocuk gelişimciye götürün. İşitme ve orofaringeal yapıyı kontrol edecekler. Ailelerin ilk dediği benim çocuğum duyuyor oluyor. Duyduğunu elbetteki biliyoruz ama desibel veya frekanslarda sıkıntı olabiliyor.

Yapısal olarak her şey normalse konuşma terapisti, bazı yaşam önerileri ve çocuğunuzun durumuna göre kreş önerileri oluyor.

İhmal etmeyin. Şimdiden gönderin. Çok geçmiş olsun.

3bucuk yasinda yegenim var erkek cok duzgun konusuyor ve duzgun cumleler soyluyor ve ben onunla koca insan gibi sohbet ediyoruz.
bence bi doktora goturseniz iyi olur..

Bu yil krese gondercem bakalim insallah faydasini gorurum

Kizim oyle diyo ben uyuyacagim yerine ben nenni geldi diye
soyluyo kelime kuramiyo bazi seyleri soyleyemiyo anlatamiyo soyleyemedigi icin gostererek anlatiyo
Doktora gorturmediysen mutlaka gotur..erkek cocuklarinin gec konusmasi normal karsilanabiliyor kiz cocuklari cabuk konusur kizin kucukte sayilmaz mutlaka arastir ve sebebi ne olursa olsun kizinla surekli konus, muzik dinlet aktif olcagi birseyler yap...kizimin bebekliginden beri onunla cok konusurum cabuk konustu ve suan 4.5 yasinda diksiyonu benimkinden daha iyi sende surekli konus.

bazi cocuklar gec konusur diyorsunuz ama mesela 3 yasinda duzgun konusmasi gerekirken 5 yasinda konusuyorsa bu 5 yasinda ogrenmesi gereken seyi de geciktiriyor haliyle...donum noktalarini kacirmamak gerekiyor..uzmana gitmek daha onemli su durumda..

Doktora gotursem hangi bolume goturmem gerekiyo
Tv yi evinizden kaldırın. Keza akıllı telefon veya tableti de. Gerçekten dil regresyonuna neden oluyor. Hastalara önerdiğimiz ilk adım bu.

Çocuğunuzu hem bir pediatrist hemde bir çocuk gelişimciye götürün. İşitme ve orofaringeal yapıyı kontrol edecekler. Ailelerin ilk dediği benim çocuğum duyuyor oluyor. Duyduğunu elbetteki biliyoruz ama desibel veya frekanslarda sıkıntı olabiliyor.

Yapısal olarak her şey normalse konuşma terapisti, bazı yaşam önerileri ve çocuğunuzun durumuna göre kreş önerileri oluyor.

İhmal etmeyin. Şimdiden gönderin. Çok geçmiş olsun.

Slm arkadaslar bnm allah bagislasin iki evladim var kizim 3,5 yasinda kelime kuramiyo ne yapabilirim krese gondersem bi faydasi olur mu giriskende degil ayni zamanda arkadaslarina anlatamiyo o yuzden onlarla oynamadigini dusunuyorum iki yasindada oglum var oda ablasi gibi gec konuscak diye korkuyorum cunku ablasi gibi seyler diyo mesela uyuyacam yerine ben nenni geldi diyo oglumda oyle seyler ogrenmeye basladi ne yapmaliyim fikriniz varmi

benim erkek yiğenim 1 buçuk yaşında konuşmaya başladı,, kız yeğenim çok geç konuştu hatta biz dedik konuşmayacak heralde şimdi ise susturamıyoruz inan.. çok çekingendi erkeklerden yabancılardan hatta benden de korkardı.. ama şimdi bütün dikkatleri üzerinde istiyor.. kızlar geç konuşur derler.. kısaca dertlenicek bir şey yok..

Back
X