Çocuğu otizm olan var mi

karyaanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhaba çocuğu otizm olan var mı, benimle iletişime geçebilir mi, asıl sormak istediğim şey, mengokok aşısi nimerik yaptırdınız mı?

Sorunun amacı aşı otizm yaptı demek mi
Evet, bugün otizm için kurul raporu yerindeydim. Ve oradaki annelerin hepsi çocuğuna nimerik yaptirmislar ve aşının 3. Dozu sonrasinda çocukların iletişim beceleri yok olmuş bazıları ise malesef yuruyemiyor bile. Ortak ozellik FDA onayı olmayan aşı bizim ulkemizde doktorlar tarafından yazılan reçete edilen bir durumda. Özelikle özel hastanede doğum yapanlarda tüm doktorlar universite hastanesinde tüm doktorlar adı takviminde zorunlu olmadığı halde yaptırın diyorlar. Ama kimse bu asilardan biri FDA onayı yok Amerika bile çoğunlukla kullanmıyor o halde neden Türkiye de öneriliyor ve uygulanıyor ve buna neden doktorlar karşı değil. Çocuklar asi sonrasında durumları kendi bedensel yapılarına değişiklik göstererek en hafifi gelişim geriliği ve konuşma iletişim becerilerinin yok olması gibi sorunlar yaşıyor.

Benimle birlikte aynı sorunu yaşayan kaç anne daha var. Bunu fark eden kaç anne daha var, bilmek istiyorum, lutfen yazın nesillerimiz için dayanışma içinde olalım

Ben ve çevremdeki en az 5 anne bu aşıların hepsini yaptırdık çocuklarımız sağlıklı. Otizm sonradan veya aşı sebepli olan bir şey değil.

`