çocuğum 4 yaşında boşanalı 3 yıldan fazla oldu ne olur akıl verin babasız çocuk büyütme hakkında.

handehas

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2022
8
-5
1
38
Bir oğlum var.Babası var da yok çok ilgili değildir.Yalnız büyütüyorum.Benim ailemden çok akrabam yok.Oğlumun babası tarafından da kimseyle görüşmüyorum doğal olarak.Canımı sıkan konu oğlumun önünde model alabileceği bir erkek olmaması.Kimlik karmaşası yaşar diye korkuyorum.Ben makyaj yaparken gelip beni taklit ediyor.Ayakkabılarımı giyiyor.Sözlü olarak uyarıyorum tabi ama ne kadar etkili olur ki.Tekrar evlenmeyi asla düşünmüyorum.Ne yapmalıyım.Aranızda paikolog var mı? Bazen keşke boşanmasaydım diyorum en azından baba modeli ki olurdu ama boşanmayı isteyen ben değildim.zaten oğlum küçüktü boşandığımızda.ne yapacağım bana bir akıl verin lütfen.

Bir çocuk psikologu ile çalışabilirsiniz.
Belki oyun terapisi gibi bir durumda cinsiyet ayrımını vs gösterebilirler.
Henüz yaşı gelmedi ama okula başlayınca mesela haftalık ünite çalışmaları yapan izcilik kulubüne gönderebilirsiniz. Bunu şundan dolayı diyorum. İzcilikte erkekler ve kızlar aynı öbek/ona/ekipte olmuyorlar. Liderlerini de örnek olarak alıyorlar.
Yine ilgisine göre spor faaliyetlerine yönlendirebilirsiniz. Bu tarz faaliyetlerde de kız erkek ayrımı güç oranına göre yapıldığı için kimlik farkındalığı oluşturur.

hemen paniklemeyin gayet normal davranışları.
benim ufakta ( evde babası ve abisi ile büyüdü) ben oje sürdüğümde bende sürücem derdi. merak ediyorlar.
Ben de traş olucam diye tuttururmuşum mesela , erkek kuzenim de ruj sürmeye kalkardı hatırlıyorum. Bu genel bi davranış sanırım bi geçiş dönemi gibi bişey

Bir çocuk psikologu ile çalışabilirsiniz.
Belki oyun terapisi gibi bir durumda cinsiyet ayrımını vs gösterebilirler.
Henüz yaşı gelmedi ama okula başlayınca mesela haftalık ünite çalışmaları yapan izcilik kulubüne gönderebilirsiniz. Bunu şundan dolayı diyorum. İzcilikte erkekler ve kızlar aynı öbek/ona/ekipte olmuyorlar. Liderlerini de örnek olarak alıyorlar.
Yine ilgisine göre spor faaliyetlerine yönlendirebilirsiniz. Bu tarz faaliyetlerde de kız erkek ayrımı güç oranına göre yapıldığı için kimlik farkındalığı oluşturur.
çok teşekkür ederim önerileriniz içimi rahatlattı mutlaka değerlendireceğim.

Çocuğunuz kreşe gitmiyorsa vermenizi tavsiye ederim.Anne baba ortamında yetişen yeğenimde de vardı bunlar ,annesine özeniyordu kreşe gidince erkekler yapmaz falan demeye başladı,yaşıtlarından çok şey öğreniyorlar.Babasız büyüyor diye çocuğunuzun cinsel kimliği değişmez rahat olun, ama küçük çocuklarda cinsel kimlik olmadığı için özeniyorlar.Ben de kız cocugu olarak babama özenip traş olmuştum :)

Kimlik karmaşasını dert etme bence. Babası ölen babasız büyüyen Bi dünya çocuk var. Ne kadar sıklıkla görüşüyorlar? Çocuğunun babası ile konuşsan bu konuyu daha sık ilgilenmesi için. Yani biraz iyilikle zorlasan çocucuğun iyiliği için. Bu erkeklere hayret ediyorum. Boşanınca nasıl kendi kanları olan çocuğa da soğuyabiliyorlar.

İkiz oğullarım var. Bir tanesi "ben büyüyünce senin kıyafetlerini giyincem diyor. "Bu kıyafeti anneler giyer" diyorum. Ama bizim çevremizde baba, dede gibi rol modeller var. Okula yollayacak olursaniz daha çabuk toparlar.

Bir sorun olacağını sanmıyorum. Benim oğlumda ablası ve benimle daha çok vakit geçirebildiği için sabah kalkıp krem sürer, makyaj malzemelerimi kurcalayıp saçını tarar. Bizim terliklerimizi giyer. Metroseksüel erkek olacaklar bu sayede belki 🥰 Ama siz yine de bir pedagoga danışabilirsiniz, ya da anaokuluna başladığında öğretmeninden bilgi alabilirsiniz.

Benim yeğenim de o yaşlrda anne ve babası ile büyümesine rağmen annesine özenirdi. Hatta kardeşime de akıl verirdi “ baba sende annem gibi dudağını boyasana” sonrasında erkek arkadaşları ile çok vakit geçirmeye başlayınca o hevesler gitti. Cocuklar makyajın makyaj olduğunu vs bilmiyor ki onlara göre yüz boyama etkinliği gibi bir şey . Çocucğunuz kreşe gitmeye başlayınca düzelir.

Benim eşimin anne ve babası eşim 3 yaşındayken boşanmış. Onunda rol model alacak bir baba figürü olmamış. Ama oğlunuzun sizin kıyafetlerinizi giymesi, makyaj yapması ciddi bir sorun. Öncelikle pedagoga görünün, daha sonra kreşe yazdırın. Çocuklara belli yaşa kadar rol model değil, sosyalleşebileceği arkadaş lazım.
Boşanmış ailelerde anne çok önemli bir faktör. Siz ağırlığınızı koyarsanız, çocuğun babaya çokta ihtiyacı olmaz. Benim kayınvalidem inanılmaz despot, sevgisiz bir kadındı. Kendi sevgi görmediği için, oğluna da sevgi veremedi. Şöyle ki biz evlenince, oğlu elinden alınmış gibi düşünüp oğluna küstü. O zamanlar akciger kanseriydi. Oğluyla küs öldü.
Oğlunuzu sadece ve sadece, koşulsuz sevin. Onun ihtiyacı olan tek şey bu. İnşAllah vatana millete hayırlı güzel bir evlat olur 🙏🏻

Bir oğlum var.Babası var da yok çok ilgili değildir.Yalnız büyütüyorum.Benim ailemden çok akrabam yok.Oğlumun babası tarafından da kimseyle görüşmüyorum doğal olarak.Canımı sıkan konu oğlumun önünde model alabileceği bir erkek olmaması.Kimlik karmaşası yaşar diye korkuyorum.Ben makyaj yaparken gelip beni taklit ediyor.Ayakkabılarımı giyiyor.Sözlü olarak uyarıyorum tabi ama ne kadar etkili olur ki.Tekrar evlenmeyi asla düşünmüyorum.Ne yapmalıyım.Aranızda paikolog var mı? Bazen keşke boşanmasaydım diyorum en azından baba modeli ki olurdu ama boşanmayı isteyen ben değildim.zaten oğlum küçüktü boşandığımızda.ne yapacağım bana bir akıl verin lütfen.
illa babasi olmasina gerek yok ama hayatinda rol model olan bir erkek olmasi onemli. dedesi, dayisi vs var mi?

Back
X