çocuğum 4 yaşında boşanalı 3 yıldan fazla oldu ne olur akıl verin babasız çocuk büyütme hakkında.

Bir oğlum var.Babası var da yok çok ilgili değildir.Yalnız büyütüyorum.Benim ailemden çok akrabam yok.Oğlumun babası tarafından da kimseyle görüşmüyorum doğal olarak.Canımı sıkan konu oğlumun önünde model alabileceği bir erkek olmaması.Kimlik karmaşası yaşar diye korkuyorum.Ben makyaj yaparken gelip beni taklit ediyor.Ayakkabılarımı giyiyor.Sözlü olarak uyarıyorum tabi ama ne kadar etkili olur ki.Tekrar evlenmeyi asla düşünmüyorum.Ne yapmalıyım.Aranızda paikolog var mı? Bazen keşke boşanmasaydım diyorum en azından baba modeli ki olurdu ama boşanmayı isteyen ben değildim.zaten oğlum küçüktü boşandığımızda.ne yapacağım bana bir akıl verin lütfen.
Boşanma konusunda suçlamayın kendinizi aksine sevinmelisiniz çocuk sizin evliliğinizde ki mutsuzluğu görseydi daha çok üzülürdü ki tartışma kavganız oluyor muydu bilmiyorum ama emin olun ben dahil böyle bir ortamda büyümüş olmanın ne kadar büyük bir travması olduğunu yaşamayan bilemez. Ben öz babamı tanımadım mesela üveyden çok çektim ama hiç öz babamı sormadım bile o kadar merak etmiyordum gamsızdım yani :D Babasıyla büyüse de çok değişmeyecekti belkide çünkü ilgili değildi diyorsunuz. Ama sizi taklit etmesi evet doktora sorabileceğiniz bir durum olabilir tabi bunu endişelenin diye söylemiyorum yanlış anlamayın psikolog kendi gözetimi altında bakarsa davranışlar net bir cevap verir o yüzden ben doktora sormanızı tavsiye ederim

Bir oğlum var.Babası var da yok çok ilgili değildir.Yalnız büyütüyorum.Benim ailemden çok akrabam yok.Oğlumun babası tarafından da kimseyle görüşmüyorum doğal olarak.Canımı sıkan konu oğlumun önünde model alabileceği bir erkek olmaması.Kimlik karmaşası yaşar diye korkuyorum.Ben makyaj yaparken gelip beni taklit ediyor.Ayakkabılarımı giyiyor.Sözlü olarak uyarıyorum tabi ama ne kadar etkili olur ki.Tekrar evlenmeyi asla düşünmüyorum.Ne yapmalıyım.Aranızda paikolog var mı? Bazen keşke boşanmasaydım diyorum en azından baba modeli ki olurdu ama boşanmayı isteyen ben değildim.zaten oğlum küçüktü boşandığımızda.ne yapacağım bana bir akıl verin lütfen.
Bu dönemde bebeğinizin yaptıkları büyük ihtimalle normaldir ama siz yine de bir pedagogla görüşün bence..

önce pedagog, sonra muhtemelen pedagog da benzer şeyi önerecek; kreş

almıyorum açıkçası.Nasıl alacağımı da bilmiyorum.İşe yarar mı dersiniz? Babasızlığın yerini tutar mı pedagog desteği?
Ne alaka aklınız kocaya takılmış resmen. Pedagog size yol gösterir bir kere sizde ona göre yolunuza bakarsınız, kimlik karmaşası öyle olmaz diye anlatır. Okula gidiyorum yavru?

Bence normal geldi bana bu dönemlerde bu tür meraklar, keşifler normal diye biliyorum ben herhangi bir yönelimi olduğunu da sanmıyorum bir kız çocuğu düşünün oda erkek kardeşini görüp benim neden uzuvlarim değişik diye sorgulayabilir çocuğunuz diğer erkek arkadaşlarını gördükçe kafasında daha net oluşturacaktır

almıyorum açıkçası.Nasıl alacağımı da bilmiyorum.İşe yarar mı dersiniz? Babasızlığın yerini tutar mı pedagog desteği?
BaBA mı bulalım yani?Yani destek alacagınızı nasıl b ilmiyorsunuz ya?Google dan özel yada devlet hastanelerinden birine basvurabilirsiniz.
Bunda bilincek bisey yok?

Yaninda hazirlanmayin bir sure makyaj yapmayin cok dert olduysa .
kres dedi herkes bende katılıyorum
hatta Haftasonuda alan kurs varsa aikido karete judo vs gidebilir

Öncelikle tekrar evlenmeyi neden ASLA düşünmüyorsunuz? Karşınıza elbet size uygun biri çıkacaktır.
Diğer nokta, cocuk bence can sıkıntısından evde sizi taklit ediyor. Yani kalabalığa karışması, çeşitli arkadaşlarıyla oyunlar oynaması gerek. Böylelikle kafası da meşgul olur, sosyalleştikçe keyifli vakit de geçirir.
Çocuğunu babasız/annesiz büyüten çok ebeveyn var. Neden kimlik karmaşası yaşasın?
Çocuğunuz hemen topuklu ayakkabı giydi diye başka yakıştırma yapmayın, çok alakasız.

Benim yiğenim de babasını az da olsa görüyor. Ama dedesi de var ilgilenen. Yine de keşke kız olsaydım gibi cümleler kuruyor. Çünkü babasını çok sevmiyor gibi , normaldir diye düşünüyorum ama bazen özendiği oluyor makyaj vs. Bilmiyorum bazen endişe sebebi oluyor

Back
X