Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Çocuğum bensiz okula gitmiyor

Lentecik

Yasamak cok guzel!
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
797
11
643
Kırşehir
Yardim edin lutfen ne yapacagimi sasirmis durumdayim ..Benim durumumda olan annler varsa tecrubenize ihtiyacim var
Oglum 3 yasinda tam simdilik haftada 2 gun anaokuluna gidiyo ama bende yaninda oturmak sartiyla,cikacagim an ortaligi yikiyo...Sonrasi tabiki hemen beni ariyolar'' gel susmuyor(('''
Napiim ben?Sinirlerim cok bozuk butun cocuklar ilk aglama sonrasi hemen susuyolarmis ama benimki en sosnunda telefonla arattiriyo(

çalışıyor musunuz peki? çalışmıyorsanız çok zorlamayın derim ben, zira çocuk henüz 3 yaşında.
çalışıyorsanız ve çocuğunuz okula gitmek zorundaysa; okula gitmesi konusunda istikrarlı olmalısınız. sadece iki gün okula giderek alışamaz zaten. öğretmeniyle konuşup ağlasa bile aramamalarını rica edebilirsiniz. tabi ki bu konuda sizin de desteğiniz gerekiyor. bu konuda tavrınız nasıldır bilemiyorum ama çocuğunuz ağladığı zaman dayanamıyorsanız, ağlıyor diye aradıklarında koşup okula geliyorsanız çocuk bu durumu kullanır. bence bir kere de bu şekilde deneyin. çocuk bir süre ağlar, belki bir kaç gün belki bir kaç hafta, baktı ki gelip alan yok alışayım bari der :)
bu şekilde sonuç aldığımız çocuklar oldu, ama alışamayıp okulu bırakan çocuklarımız da oldu

Hayir calismiyorum cocugum okula gitmek zorunda degil ama buna mecburuz cunku hollandada yasiyoruz ve diline cevreye bi sekilde alismasi karismasi lazim...Hep benimle oldugu icin beni birakmak istemiyor 1 gunu birakin 1 saat bensiz kalmisligi yok bu durumdan dolayi korkuyor karismiyor ortama...Okul cok guzel cok eglenceli baska cocuk olsa dalar gider oyuncaklara ama benim oglum oyle degil...
Dun yine cok aglamis yine aradilar...biz bu sekilde aglaya aglaya duracagini soyluyoruz onlarda biliyolar bu sekilde ama anlamiyoruz yine ariyolar yine yine yine ((
Bir cocuk allah korusun bi kazayla duser bi yeri incinir ,yada aglamktan bayilir ,kusar vs vs bunun icin aranilir,,Anlamiyorum,, cocugumada kizamiyorum sonucta cocuk! (
2 gunu 4 gune cikarmak istiyoruz ama cesaret edemiyoruz bi anda bunalima sokariz diye,,,destek almayi dusunuyoruz gerekli yerlerden
Okula gidecegimiz gun''beni sakin birakma anne yoksa cok aglarim''deince ben ondan once aglamak istiyorum

çocukta onu bırakıp gideceğiniz ve bir daha gelmeyeceğiniz korkusu var. konuşmuşsunuzdur mutlaka gelip alacağım diye ama, yeterli olmamış demek ki çocuk için. yanında size ait bir eşya götürmesini deneyebilirsiniz. kendini güvende hissedeceği bir şey. kendisi seçebilir.
dediğiniz gibi yardım alın olmazsa, onlar daha iyi yönlendirebilirler.

Bu kadar zor olacagini hic dusunmemistim cunku cocugum cok uyumludur ortama her cocukla oynar bensiz kalma korkusu dediginiz gibi...Allah benimle ayni durumda olan annelere sabir versin buyuk stres inanin!!
Insallah birgun bende artik cocugum okula bensiz gidiyor derim :))

Yorumlariniz icin ayrica tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…