• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum tekrar hastalandı

birannee123

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Olayi en basindan anlatmak istiyorum lutfen derdime çare olun.
Kizim 6 aylik 2 aylikken hastalandi antibiyotik kullandi balgamli öksürük burun tikanikligi cigerlerine inmisti antibiyotikle geçti
5 .5 aylik ve tekrar ayni sekilde hastalandi burun tıkanıklığı ve balgamli oksuruk 10 gun antibiyotik kullandi kizim ciger flimi temiz kanlari temiz ilaci 10. Gunun sonunda hasttalik düzelmişti 2 gun sonra tekrar başladı balgamli oksurum burun tikanikligi ne yapmam lazim.
Ben kizimi her aksam yikayip guzelce masajini yaoipq pyle uyuturdum belki ondandir dedim 3 gune bir yikamaya basladim. Hamakta uyuyor her sallandiginda ruzgar geliyor bundan olabilir mi veya yere koyuyoruz altinda oyun mati oluyor ama yinede soguk almis olabilirmi evin derecesi 23 derece bana lutfen cozum bulun ben simdi ne yapayim

Başka kardeşi var mı okul çağında? İlle soğuk olarak düşünmeyin, soğuktan ziyada virüs bakteri hasta eder. babası veya dışardan gelenler işe vs gidip gelirken ellerini yıkamadan üstünü değiştirmeden elliyo mu çocuğu? Yanında ortamında öksürüp aksırılıyor mu? Sigara var mı ortamda?

Başka kardeşi var mı okul çağında? İlle soğuk olarak düşünmeyin, soğuktan ziyada virüs bakteri hasta eder. babası veya dışardan gelenler işe vs gidip gelirken ellerini yıkamadan üstünü değiştirmeden elliyo mu çocuğu? Yanında ortamında öksürüp aksırılıyor mu? Sigara var mı ortamda?
Sigara icip eve giriliyor evet esim bir sure gecince sigara kokusuda kendinden gittigini dusunuyor ve alma dememe rağmen elliyir kucagina aliyor teyzesi var 10 yasinda okula gidiyor onunlada gorusuyor ister istemez yaninda kimse oksurmuyor sadece ben hastaligi hafif geciriyorum kizimdan bana gecmisti 2 hafta once ben gitmedigim icin hala duruyor suan bende hastalik belki bendende gecerki tekrar

Soğuktan değil, virusten bakteriden hasta oluyor bu şekilde.
Salgın dönemi, dışardan gelenler çok yapışip öpmesinler çocuğu.
Korkmayın bir şey olmaz, benim kiz 8 yasinda biz kendimiz grip oldugumuzda kızımı hiç opmeyiz çok yakin temasta bulunmayiz hatta gecen hafta ben influenzaydım onu bile bulaştırmadim. Hasta olma ihtimali olan insanla aynı ortamda durmasindan daha tehlikeli olan şey hijyenlerine dikkat etmemeleri ve çocuğu öpmeleri.
Evinizi sık sık havalandırın, birde dr unuza danisip eger veriyorlarsa o yaş grubuna enterogermina kids alın baya faydası oluyor bağışıklıklarına.

Artık kış geldi her gün yıkamayın. Uyurken beşiğin çevresi kapalı olsun. Oda ısısını mümkünse 25-26 yapın.
25 26 çok fazla değil mi?
Çocuklar icin ideali 22 maksimum 23 diye biliyorum.

Bu sene ki hastalık böyle sanırım anlamadım gitti.. benim çocuklarımda da sürekli tekrarlıyor.
Her gün bencede yıkamayın. Emziriyorsanız kendiniz sarimsaklı ballı limon kürü yapın yiyin. Bebeğe geçer illaki. Bir de bebek öksürürken veya burnunu temizlerken muhakkak postural drenaj yapın. ( Bilmiyorsanız YouTubedan ögrenebilirsiniz ) O da içerdeki balgamı atmasına çok yardımcı olur.
Onun haricinde nasıl korunur çok çok dikkatli olmanız gerekiyor. Evlerinizi bol bol havalandırın. İnşallah şifa olur bebeğinize

Kizim 6 aylik 2 aylikken hastalandi antibiyotik kullandi balgamli öksürük burun tikanikligi cigerlerine inmisti antibiyotikle geçti
5 .5 aylik ve tekrar ayni sekilde hastalandi burun tıkanıklığı ve balgamli oksuruk 10 gun antibiyotik kullandi kizim ciger flimi temiz kanlari temiz ilaci 10. Gunun sonunda hasttalik düzelmişti 2 gun sonra tekrar başladı balgamli oksurum burun tikanikligi ne yapmam lazim.
Ben kizimi her aksam yikayip guzelce masajini yaoipq pyle uyuturdum belki ondandir dedim 3 gune bir yikamaya basladim. Hamakta uyuyor her sallandiginda ruzgar geliyor bundan olabilir mi veya yere koyuyoruz altinda oyun mati oluyor ama yinede soguk almis olabilirmi evin derecesi 23 derece bana lutfen cozum bulun ben simdi ne yapayim
Hamak bence de üşütür. Banyo yaptırınca hemen bir havluylabkurulayip ikinci kuru havluya koyun. İlk başta zıbın giydiriverin. Masaj vs diye çıplak duruyorsa bebek haztalanir tabi kış günü

Hamak üstelik altta sadece oyun matı. Tabiki üşür bebek. Düzgün bir beşik yok mu çocuğa. Hamak omurgası için de iyi değil. İki büklüm durur. Bebeklere yatak olmalı tabiki . Hamak aklını kim verdi yani çok saçma . Kış günü banyodan sonra masaja hirmiyorum bile. Hızlıca giydirmek lazım. İki havlu tekniğini kesinlikle yapıyorsunuz dur zaten inş.

Virüs kaynaklı. Bu yıl bende dahil hastalıktan ortalık kırılıyor. Geçmiyor da… ellerini yıkamadan çocukla temas etmesin. Teyze Hastaysa kabul etmeyin.

Hamakta hem üşür hem düz zemin olmadığı için omurga ve boyunda şekil bozukluğu olur. Niye yatakta yatırmıyorsunuz?

Sigara icip eve giriliyor evet esim bir sure gecince sigara kokusuda kendinden gittigini dusunuyor ve alma dememe rağmen elliyir kucagina aliyor teyzesi var 10 yasinda okula gidiyor onunlada gorusuyor ister istemez yaninda kimse oksurmuyor sadece ben hastaligi hafif geciriyorum kizimdan bana gecmisti 2 hafta once ben gitmedigim icin hala duruyor suan bende hastalik belki bendende gecerki tekrar
Alerjiside yüksek bı bebek olabilir doktora bunuda söylersin, reflusude olabilir bunlarda degerlendirebilir

kışın mikrobik değilse hastalığı evin fazla sıcağından oluyorlar uyurken özellikle ev kaloriferliyse uyku tulumu vs giydirildiğinde fazla gelip hasta ediyor. Geçen kış o hatayı yaptım sürekli hastaydılar odalarında elektrikli petek vardı kalın giydiriyordum o kalktı hastalık bitti, bu sene ince giydiriyorum.

10 yaşındaki kendi hasta olmasa bile virüs taşıyabilir okullar salgın dolu. Eşinize diyecek söz bulamıyorum.
Hamak olayını doktorunuza sordunuz mu hamak omurga sağlığına uygun değil diye biliyorum.

Hamak üstelik altta sadece oyun matı. Tabiki üşür bebek. Düzgün bir beşik yok mu çocuğa. Hamak omurgası için de iyi değil. İki büklüm durur. Bebeklere yatak olmalı tabiki . Hamak aklını kim verdi yani çok saçma . Kış günü banyodan sonra masaja hirmiyorum bile. Hızlıca giydirmek lazım. İki havlu tekniğini kesinlikle yapıyorsunuz dur zaten inş.
Bu kadar sert cikismaya gerek yok cocuk uyumuyor ya ayakta sallamam gerekiyor yada hamakta ayriyetten hamagin zemini duz zaten sadece sallanmadan uyumuyor banyo yaptırdıktan sonra kurutma makinasiyla iyice kuruluyoruz doktor oyle soyledi iki havluyuda yapiyorum zaten

Oturma odasi 23 derce yattigi oda 26 derece daha sicak ama zaten
O zaman uykudan kalkınca yelek ya da hırka, ayağına patik ekleyin. Özellikle banyodan sonra ekstra giydirin ve kafasına penye bere takın. Kafası terlemesin tamamdır, terletmeyecek kadar sıcak olsun bulunduğu oda.

Yıkanmaktan hasta olmaz viral enfeksiyon ablası/abisi varsa okula giden onlar taşıyordur. Biraz da alerjik bebekse daha çabuk kapar. Mümkünse çocuk göğüs hastalıkları veya enfeksiyon hastalıkları uzmanı bir doktor bulup onun takibine girin.

Back
X